Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

ΗΠΑ: «Μανιακός Ρατσιστής» καταδικάστηκε σε 240 χρόνια για απόπειρα δολοφονίας 17 ατόμωνΟ εικονιζόμενος Steven Johnson προσπάθησε να κάψει "λευκούς" σε ένα μπαρ στο Μανχάταν. Το πρόβλημα είναι ότι ο δράστης δεν είναι «λευκός ρατσιστής», αλλά «μαύρος ρατσιστής», όρος άγνωστος για τα media, τα οποία πιστά στην «αντικειμενική ενημέρωση» έθαψαν την είδηση. Ακόμη και στην Νέα Υόρκη τα μέσα ενημέρωσης, πολύ λίγα είπαν. Φυσικά, εάν οι φυλές είχαν αντιστραφεί θα είχε ξεσπάσει «αντιρατσιστική» φρενίτιδα στα media.

Η είδηση από τη New York Post...

«Είσαι απλώς ένας αχρείος ρατσιστής», δήλωσε ο δικαστής του Μανχάταν, μετά την καταδίκη σε 240 χρόνια φυλάκισης, ενός ψυχωτικού βαριά οπλισμένου δράστη, ο οποίος κρατούσε όμηρους 15 λευκούς σε ένα μπαρ κρασιού στο East Village του Μανχάταν πριν από 10 χρόνια.

Ο Steven Johnson – φορέας του AIDS, άνεργος κουρέας από το Μπρούκλιν - είχε μπει εξαγριωμένος και βαριά οπλισμένος στο μπαρ Veloce της Second Avenue, λίγο πριν εκείνο κλείσει μια νύχτα του Ιουνίου 2002, και αφού τους έλουσε όλους με κηροζίνη, άρχισε να φωνάζει "λευκοί θα καείτε απόψε!"

Μια δεκαετία μετά, με μια κακοδικία και μια έφεση, ο Johnson άρχισε τα παλιά κόλπα του και πάλι στο δικαστήριο – μιλώντας με στόμφο για την οικονομική κατάρρευση και συγκρίνοντας τον εαυτό του με τους μεγάλους τρομοκράτες του παρελθόντος.

«Είσαι απλώς ένας αχρείος ρατσιστής», του είπε ο δικαστής του δικαστηρίου του Μανχάταν.

«Κλείνοντας, θα ήθελα απλώς να πω, fk you και suck my d—”», είπε στον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν, Ντάνιελ Φιτζέραλντ.

Ο δικαστής καταδίκασε τελικά, τον Johnson σε ποινή φυλάκισης 240 ετών.

«κ. Johnson, έχετε την αυταπάτη να πιστεύετε ότι όχι μόνο εκείνο το βράδυ, αλλά ακόμη και τώρα, ότι είστε ένας πολύ καλός άνθρωπος", είπε ο δικαστής.

«Αλλά μέσα σε 15 λεπτά αποδείχθηκε ότι δεν είστε τίποτα περισσότερο παρά ένας κακόβουλος, αχρείος και ρατσιστής. Δεν καταφέρατε τίποτα εκείνο το βράδυ, εκτός από το να ενσταλάξετε τρόμο στις καρδιές αθώων, αξιοπρεπών ανθρώπων, τραυματίζοντας κάποιους από αυτούς», πρόσθεσε.

Ο Johnson πυροβόλησε αλλά όχι θανάσιμα έναν περαστικό που περνούσε έξω από το μπαρ, όταν δύο όμηροι κατάφεραν τελικά να τον ακινητοποιήσουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: