Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ένδειξη υπηρεσίας ή υποταγής;



Η είδηση έχει ως εξής: Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια γυναικών κατά την Τελετή του Νιπτήρος, ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού. Ο ποντίφικας επέλεξε να τελέσει την παραδοσιακή ιεροτελεστία στη φυλακή ανηλίκων του Καζάλ ντελ Μάρμο, στα προάστια της Ρώμης. Αφού εκφώνησε μια σύντομη ομιλία στους νεαρούς κρατούμενους που συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι της φυλακής, έπλυνε τα πόδια δέκα αγοριών και δύο κοριτσιών, μιας καθολικής Ιταλίδας και μιας μουσουλμάνας Σέρβας.

Η πράξη αυτή (όσο κι αν μοιάζει με καλοστημένο show μπροστά στις κάμερες) ενθουσίασε όλα τα media της σύγχρονης Δύσης, ακόμα και εκείνα που τηρούν εχθρική στάση προς τον χριστιανισμό και τις «συντηρητικές» απόψεις γενικότερα.  

Παρακάτω μια «παραφωνία» από την ιταλική εθνικιστική ιστοσελίδα «Identità»:
  
Οι εικόνες και τα σύμβολα είναι πιο δυνατά από ό, τι νομίζουν μερικοί άνθρωποι. Βέβαια, πολύ περισσότερο από ό, τι ο Φραγκίσκος, ο νέος Πάπας, νομίζει. Και αυτό είναι το μήνυμα που απευθύνεται στους οπαδούς του Μωάμεθ.

Φανταστείτε τον αντίκτυπο, συναισθηματικό ή όχι, της εικόνας του Πάπα να σκύβει για να πλύνει τα πόδια ενός μουσουλμάνου κρατούμενου. Φυσικά, γνωρίζουμε το θρησκευτικό περιεχόμενο της εν λόγω πράξης, αλλά εκείνοι που κοιτούν απ’ έξω - σε αυτή την περίπτωση, οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο – λαμβάνουν μόνο ένα μήνυμα: ελάτε, είμαστε εδώ, έτοιμοι να υποκλιθούμε μπροστά σας. Έτοιμοι να "ταπεινωθούμε".

Και υπάρχει η ιδέα, αναμφίβολα, σε ένα όχι μικρό κομμάτι του χριστιανισμού, ότι Χριστιανισμός είναι "ταπείνωση" του ανθρώπου στα όρια του μαζοχισμού. Ταπείνωση ψυχική και σωματική.

Στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία είναι μια κοινωνία από εικόνες, που έχουν καταστεί ακόμη πιο σημαντικές, πρέπει να είσαι προσεκτικός, όταν έχεις μια τέτοια ευθύνη, όταν είσαι ο πνευματικός ηγέτης μιας θρησκείας που σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, ζει ως μια "καταπιεσμένη μειονότητα" που διώκεται από το Ισλάμ. Πρέπει να προσέχεις τι μήνυμα στέλνεις προς τα έξω.

Αν αυτός ο Πάπας προτίθεται να εκθέσει την Εκκλησία και την Χριστιανική Δύση στην Ισλαμική αλαζονεία, βρήκε το σωστό τρόπο για να το κάνει: να περάσει στον ισλαμικό κόσμο, που γίνεται όλο και πιο επιθετικός, την πεποίθηση ότι η Δύση είναι αυτό που αντιπροσωπεύει η εικόνα ενός ανθρώπου που έχει πέσει κάτω γονατιστός.

Υπάρχουν τομείς της κοινωνίας που ολοκληρωτικά εξοντώθηκαν από την μαζοχιστική επιθυμία για αυτο-καταστροφή.

Θα είναι καλό αν δεν θέλει να είναι ο τελευταίος Πάπας, η Αυτού Αγιότητα να σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών του, τώρα που είναι ο Πάπας, και τις επιπτώσεις σε εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν μπορούμε να σκύβουμε μπροστά τους, ενώ οι ίδιοι ανατινάζουν και σκοτώνουν Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Είναι σαν να τους λέμε ότι είμαστε τα αρνιά έτοιμα προς θυσία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η κίνηση αυτή του Πάπα «χαιρετίστηκε» από τα μέσα μαζικής καταστροφής. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από εκείνους που επιζητούν την καταστροφή του πολιτισμού μας.

KOΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Παρ' ὅλην τὴν πλύσι ἐγκεφάλου ὑπάρχουν μεγάλα κομμάτια ποὺ ἀντιστέκονται.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Απόδειξη υποκρισίας

Andrew είπε...

Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι υπάρχει Άγιος Πάπας μετά το σχίσμα του 1054μχ, όποτε πρόκειται περί καλοστημένου show. Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο νέος Πάπας είναι πολύ επικοινωνιακός και ενδέχεται να πλανήσει και τους Ορθοδόξους αρχιερείς σε μια ένωση των εκκλησιών χωρίς να αποκηρύξουν οι Ρωμαιοκαθολικοί τις κακοδοξίες τους.