Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΗΠΑ: Εβραίος πολιτικός αγωνίζεται να μένουν κλειστά τα δημόσια σχολεία σε μουσουλμανική εορτή



Ο George Leventhal, Δημοκρατικός πολιτικός και μέλος της Συμβουλίου της Κομητείας (County) του Montgomery της πολιτείας του  Maryland, έστειλε επιστολή προς την διεύθυνση εκπαίδευσης του Montgomery πέρυσι με την οποία την καλούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ως επίσημη σχολική αργία η μουσουλμανική εορτή Eid. Ο Leventhal δήλωσε μάλιστα, στις 28 Απριλίου 2013 ότι την επόμενη φορά θα κρατήσει στο σπίτι του το γιο του. Ο Leventhal είναι Εβραίος.

ΚΟ: Η μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha (Ηντ Αλ-Αντχά) είναι γνωστή και ως Κουρμπάν Μπαϊράμ ή και ως η γιορτή των θυσιών. Κατά την διάρκεια της γιορτής και σύμφωνα με τις παραδόσεις θυσιάζονται ζώα (βόδια, αρνιά και πρόβατα) τα οποία νωρίτερα έχουν ευλογηθεί από τον χότζα.


Πολλά παιδιά στην Montgomery County και αλλού στο Μέριλαντ πιθανότατα δεν περνούν τις πιο πολύτιμες ημέρες του ισλαμικού έτους στη ζεστασιά της οικογένειας και των φίλων. Αντί να επισκέπτονται τους φίλους τους και τους συγγενείς τους, θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο.

Την 1η Μαΐου 2013, το παράρτημα του Συμβουλίου Αμερικανο-ισλαμικών Σχέσεων του Maryland (CAIR-MD), οργάνωσε την καμπάνια «Ισότητα για το Eid» ("Equality for Eid" - E4E). «Πρόκειται για μια λαϊκή κοινοτική πρωτοβουλία του CAIR-MD προκειμένου να κλείνουν τα σχολεία στο Montgomery για την εορτή Eid», λέει ο Saqib Ali, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CAIR-MD.

"Στο επόμενο Eid al-Adha, στις 15 Οκτωβρίου, θα κρατήσω σπίτι τον γιο μου και δεν θα πάει στο σχολείο», υπόσχεται ο George Leventhal, μέλος της Συμβουλίου της Κομητείας του Montgomery, ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με τη νεοσυσταθείσα συμμαχία για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού, κατάλληλου σχεδίου δράσης. Ο συνασπισμός σχεδιάζει μια καθιστική διαμαρτυρία.


Ο συνασπισμός καλεί όλους τους κατοίκους της Montgomery County να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Δεν είναι ένα θέμα που αφορά τους μουσουλμάνους, είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την ισότητα, λένε οι υποστηρικτές του E4E.
«Το E4E προσπαθεί να κινητοποιήσει το σύνολο της κοινότητας του Montgomery ανεξάρτητα από την θρησκεία», λέει ο Zainab Chaudry, αντιπρόεδρος της CAIR MD.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Διοικητικό Συμβούλιο Παιδείας της Montgomery County συναντήθηκε για να εγκρίνει ένα σχολικό ημερολόγιο για το σχολικό έτος 2013-2014 και αποφάσισε να μην συμπεριλάβει την εορτή Eid ως αργία. Μια συνάντηση του συνασπισμού πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο υπό την ηγεσία του Leventhal.

Πολλοί μουσουλμάνοι μαθητές κάνουν χρήση της δικαιολογημένης απουσίας και χάνουν μια ημέρα διδασκαλίας για να γιορτάσουν την Eid. Άλλοι μαθητές, δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να παραλείψουν τις προσευχές της Eid.

Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να ενωθεί για το θέμα αυτό, ανεξάρτητα από τις διαφορές για τις μεθόδους δημιουργίας ισλαμικών εορτών, δήλωσε ο Chaudhry.

«Αντί να είναι αντιδραστική η κοινότητα πρέπει να συνειδητοποιήσει τη σημασία του θέματος αυτού», λέει ο Chaudhry. "Υπάρχει ίσως αντίσταση. Κάποιες ομάδες μπορεί να εμφανίζονται υποστηρίζοντας τον κίνδυνο υφέρπουσας Σαρία, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να αποθαρρυνόμαστε», είπε. Αυτό που διακυβεύεται είναι η αναγνώριση της ισλαμικής πίστης, των εορτών και της αναγνώρισης της κοινότητας ως ισότιμης με τις άλλες στη Κομητεία, πρόσθεσε ο Chaudhry.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ' τους 5 στο "πανελ" οι 4 ειναι εβραιοι "υπεραμυνομενοι" των θρησκευτικων δικαιωματων των ...........μουσουλμανων.

Αμετε ρε οβριοι να πειτε κατι για τους Παλαιστινιους και γενικοτερα τους Μουσουλμανους στην Μεση Ανατολη που τους σφαζετε σαν αρνια μεσα στις υποδουλες χωρες τους.



Πατρικιος