Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας απειλεί με το επιτίμιο της ακοινωνησίας ακόμα και με αφορισμό τους κυβερνώντες αν περάσουν το νόμο «κατά των διακρίσεων» και δεν σεβαστούν τις παραδοσιακές αξίες του έθνους



ΚΟ: Θαρραλέα στάση και απόφαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μολδαβίας. Μόνο οι ορθόδοξοι χριστιανοί κάποιων χωρών του πρώην «ανατολικού μπλοκ» έμειναν να λένε τα αυτονόητα. Εδώ ασχολούνται με την ΕΡΤ.

Η είδηση από το blog Προσκυνητής:

Το επιτίμιο της ακοινωνησίας επέβαλε στους κυβερνώντες την χώρα η Ι. Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαβίας στην συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2013.Αιτία ο «αντιρατσιστικός νόμος» που ψηφίστηκε από την Μολδαβική βουλή στις 25 Μαΐου 2012.Παρόλες τις εκκλήσεις της εκκλησίας να αναθεωρηθεί τουλάχιστον ο νόμος που αφορά στις διακρίσεις (σ.σ. θυματοποίηση συγκεκριμένης ομάδας ή προσώπου εξαιτίας του γενετήσιου-σεξουαλικού προσανατολισμού τους), η κυβέρνηση την αγνόησε πλήρως. Ας δούμε την απόφαση της Συνόδου.

 «Έχοντας το καθήκον να αντιτασσόμαστε στην εξάπλωση της αμαρτίας, η σημερινή κατάσταση μας ζητάει να διαλέξουμε μεταξύ του αιωνίου Χριστού και της πρόσκαιρης κυβέρνησης που ψηφίζει αντιχριστιανικές νομοθεσίες. Σίγουρα εμείς διαλέγουμε τον πρώτο δρόμο. Η εξέλιξη των πραγμάτων μας κάνει να εκφράσουμε την αντίθεση μας και να διαχωρίσουμε την θέση μας από αυτούς που φανερά διώκουν την Εκκλησία του Χριστού και  επικαλούμαστε για καθαρά θεραπευτικούς σκοπούς  την κανονική παράδοση της επιβολής του επιτιμίου της ακοινωνησίας μέχρι να συνετιστούν. Με αυτή μας την απόφαση οι κυβερνώντες δεν θα μπορέσουν να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων και έπειτα ανάλογα με την μετάνοιά τους θα γίνουν δεκτοί»



Κατά την συνεδρίαση της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μολδαβίας στις 20 Ιουνίου 2013, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βλαδίμηρου, συζητήθηκε μια σειρά από θέματα μείζονος σημασίας για την κοινωνία της Μολδαβίας, συμπεριλαμβανομένης της επίμονης προώθησης από την κυβέρνηση αντιχριστιανικών και ανήθικων νόμων, κόντρα στις παραδοσιακές ηθικές αξίες του έθνους. Η δήλωση της Συνόδου εγκρίθηκε, εκφράζοντας ανησυχία για την τάση του κράτους να νομιμοποιήσει ανήθικες και κοινωνικά και πνευματικά επιβλαβείς συμπεριφορές.

Κάτω από τη μάσκα της προώθησης των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι αρχές της Μολδαβίας αψηφούν μεθοδικά τις αξίες του λαού της Μολδαβίας, και υποστηρίζουν την διαφθορά, την αμαρτία και τη σεξουαλική ανηθικότητα, την προστασία των δήθεν δικαιωμάτων των λεγόμενων σεξουαλικών μειονοτήτων.

"Όλα αυτά μας κάνουν να συμπεράνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας και οι χριστιανοί που αποτελούν περίπου το 93,4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας έχουν αποκλειστεί από τα σχέδια της κυβέρνησης, υπέρ των μη-παραδοσιακών μειονοτήτων που, δυστυχώς, πολύ εύκολα αποκτούν την υποστήριξη πολλών από τους αδελφούς μας, αν και πολλοί από αυτούς προσποιούνται ότι είναι αληθινοί ποιμένες, και όχι μισθωτοί ποιμένες».

Η Δήλωση που θα υποβληθεί στις αρχές του κράτους προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι σε περίπτωση που η νομοθεσία κατά των διακρίσεων δεν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αποκλείεται οποιαδήποτε ειδική προστασία των σεξουαλικών μειονοτήτων και να περιλαμβάνει απαγόρευση για την προώθηση της ανήθικης συμπεριφοράς και της προπαγάνδας, τότε η Εκκλησία διατηρεί κανονικά το δικαίωμά της να αφορίσει τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό μπορεί αρχικά να περιλαμβάνει την απαγόρευση για τη συμμετοχή τους στην Θεία Ευχαριστία, και αν δεν μετανοήσουν, ακόμη και να οδηγήσει σε πλήρη αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα της Εκκλησίας.

"Την ίδια στιγμή, η Εκκλησία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα κανονικά μέτρα για να προστατεύσει την πλειοψηφία του χριστιανικού πληθυσμού από τον κίνδυνο της εξάπλωσης του πνευματικού θανάτου στην κοινωνία μας. Ετσι:

1. Ξεκινάμε την προετοιμασία για τη σύγκληση της Γενικής Συνόδου των πιστών από τη Μητρόπολη της Μολδαβίας, όπου το σύνολο της Μολδαβικής Εκκλησίας θα εκφέρει γνώμη σχετικά με τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία

2. Η Σύνοδος ευλογεί τους Χριστιανούς να συμμετάσχουν σε μια Πομπή του Σταυρού (με τα πόδια) σε όλη τη χώρα μεταξύ 2 Αυγούστου και 21 Σεπτεμβρίου. Θα πρόκειται για μια Πομπή Μετάνοιας για ολόκληρο το έθνος, με λιτανεία για τη συγχώρεση και την νίκη επί ορατού και αόρατο εχθρού", αναφέρει η δήλωση της Συνόδου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας τυπικά εξαρτάται από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


1 σχόλιο:

mnk είπε...

Γενική Συνόδο των πιστών(!) συγκαλεί η Μητρόπολη Μολδαβίας, ενώ οι δικοί μας "αρχιερείς" συμμετέχουν σε πριβέ λειτουργίες μόνο για την ελίτ, με τους πιστούς απ' έξω να τρώνε το ξύλο της αρκούδας.
Όλοι ορθόδοξοι είμαστε; Αμ δε!