Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Γιατί οι πολιτικοί που δεν είναι Εβραίοι πρέπει να φοράνε κιπά;ΚΟ: Βλέποντας την παραπάνω χαριτωμένη φωτογραφία του υπουργού προ-πο, έκανα κάποιες σκέψεις. Έχω παρατηρήσει ότι ΟΛΟΙ οι μη Εβραίοι «επίσημοι» (πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και λοιποί ‘celebrities’), που επισκέπτονται μια Συναγωγή, φοράνε το γνωστό χαρακτηριστικό μικρό εβραϊκό σκουφάκι, την «κιπά». Επίσης, την φοράνε όταν πηγαίνουν στο Τείχος των Δακρύων ή στο «Μνημείο του Ολοκαυτώματος» στην Ιερουσαλήμ, γνωστό ως «Yad Vashem», σε (μη θρησκευτικές) εκδηλώσεις που απλώς διοργανώνουν ή παρευρίσκονται Εβραίοι, ενώ κάποιοι σε εντελώς «άσχετα» μέρη. Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: πως είναι δυνατόν κάποιος που δεν πρεσβεύει την ιουδαϊκή θρησκεία, να αναγκάζεται να φοράει αυτό που φοράει ο πιστός Ιουδαίος; Που είναι η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης; Εάν είναι από απλή «ένδειξη σεβασμού», τότε θα έπρεπε, για λόφους «ισότητας» να γίνεται το αντίστοιχο σε έναν χριστιανικό ναό. Π.χ. εάν ένας Εβραίος «επίσημος» επισκεφτεί ένα ναό (τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω δει πολλούς Εβραίους «επίσημους» να επισκέπτονται ναούς και εκκλησίες, τουλάχιστον με την συχνότητα που «εθνικοί»/μη Εβραίοι «επίσημοι» επισκέπτονται συναγωγές. Γιατί άραγε;;) – θα πρέπει λοιπόν για «λόγους σεβασμού» (ο Εβραίος) να κάνει τον σταυρό του, να ανάψει κανένα κερί και τα λοιπά. Όλα αυτά βέβαια είναι λατρευτικές πράξεις, λατρευτικά σύμβολα. Η κιπά δεν είναι ένα απλό «σκουφάκι», κάποιο ενδυματολογικό αξεσουάρ, είναι σύμβολο μιας θρησκείας. Κάτι ανάλογο με την ισλαμική μαντίλα που φοράνε οι μουσουλμάνες. Ή τα τουρμπάνια που φοράνε οι Σιχ. Ως «σεβασμός», νομίζω, νοείται να εισέλθεις και να εξέλθεις με ησυχία από έναν θρησκευτικό λατρευτικό χώρο (στον οποίον δεν ανήκεις) και γενικά να είσαι κόσμιος και ενδεδυμένος «σεμνά». Τα υπόλοιπα αφορούν τους θρησκευόμενους της συγκεκριμένης θρησκείας. Εφόσον δεν ανήκεις σε αυτήν την θρησκεία, δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις το τυπικό της. Το να απαιτείς από έναν μη Εβραίο να συμπεριφέρεται στη Συναγωγή (που δεν ανήκει, ούτε πιστεύει) σαν Εβραίος, είναι κάτι παραπάνω από απαίτηση για «σεβασμό». Έχει έναν συμβολισμό. Φαίνεται σαν έμμεση (αναγκαστική) υποταγή σε μια συγκεκριμένη θρησκεία και σε ό,τι αυτή εκφράζει. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζει το Ισραήλ. [Σύμφωνα με τον Richard Rabkin «Το να φοράει κάποιος το κιπά σημαίνει ότι διακηρύττει "Είμαι περήφανος που είμαι Εβραίος"»]. Καμία άλλη θρησκεία δεν είναι τόσο συνδεδεμένη με έναν λαό, όσο ο Ιουδαϊσμός. Όλοι δε οι «επίσημοι» δεν διανοούνται να αρνηθούν να φορέσουν την κιπά για λόγους συνείδησης ή θρησκείας, (αλλιώς κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για «αντισημιτισμό», κατηγορία ολέθρια για έναν σύγχρονο πολιτικό), αλλά απεναντίας, το φοράνε με μεγάλη άνεση και είτε χασκογελάνε με έκφραση γεμάτη ικανοποίηση (όπως ο προαναφερόμενος), είτε στέκονται «ευλαβικά», με έκφραση γεμάτη «σεβασμό».

Είπα να το ψάξω λίγο. Να σας πως τι βρήκα: Βρήκα ότι τέτοια ξεκάθαρη εντολή ΔΕΝ υπάρχει στα ιουδαϊκά κείμενα! Μάλιστα, οι διάφοροι ραβίνοι δεν έχουν μια σύμφωνη γνώμη για το αν πρέπει τελικά, οι μη Εβραίοι να φοράνε την κιπά. Η κυριότερη ένσταση είναι ότι έτσι (εάν την φοράνε) δεν θα διαφέρουν από τους Εβραίους! (Αυτό τώρα μου ακούγεται ολίγον «ρατσιστικό», αλλά θα φταίνε τα αυτιά μου). Επίσης, στη σύντομη έρευνα δεν είδα πουθενά μουσουλμάνους «επίσημους» να φοράνε την κιπά. Δείτε πάνω π.χ. στην φωτογραφία τον Νταβούτογλου στη Συναγωγή στη Σμύρνη άνευ κιπά! Μπα; Πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μετά διάβασα ότι οι άθεοι Εβραίοι επίσης δεν φοράνε κιπά! Ακόμα και ο Μπεν Γκουριόν η κορυφαία μορφή του σύγχρονου Ισραήλ (ο κύριος ιδρυτής και ο πρώτος πρωθυπουργός του κράτους Ισραήλ) ΔΕΝ φορούσε κιπά γιατί ήταν άθεος... Μάλιστα, αρνιόταν να φορέσει κιπά ακόμη και σε κηδείες.
Συμπέρασμα: Ο Μπεν Γκουριόν δεν χρειάζεται να φοράει κιπά, ο άθεος Εβραίος δεν χρειάζεται να φοράει κιπά, ο μουσουλμάνος «επίσημος» δεν χρειάζεται να φοράει κιπά, καμία γραπτή θρησκευτική εντολή δεν υπάρχει που να λέει ότι ο μη Εβραίος πρέπει να φοράει κιπά, οι ραβίνοι διαφωνούν μεταξύ τους για το αν πρέπει οι μη Εβραίοι να φορούν κιπά, αλλά ο Δένδιας (και ο κάθε Δένδιας), αλλοίμονό του αν δεν φορέσει τη κιππά του και δεν αποθανατιστεί η σκηνή.
Ίσως εάν έψαχνα περισσότερο να έβρισκα και τίποτα άλλο, αλλά από ότι κατάλαβα η κιπά είναι μία ωραία ευκαιρία οι διάφοροι Δένδιες και γενικότερα οι κρατούντες οφίτσια στη ‘δύση’ να δείχνουν (σε όλο τον κόσμο) τον «σεβασμό» τους (ή την υποταγή τους) στο Ισραήλ.
Παρακάτω κάποιες εξηγήσεις περί κιπά από εβραϊκές ιστοσελίδες για λίγο παραπάνω γνώση. Και εάν θέλει, ας μας διαφωτίσει περί του θέματος κάποιος ραβίνος. Από αυτούς που επισκέπτονται τον ΚΟ.    

Μια kippah, επίσης γνωστή ως yarmulke, που στα αραμαϊκά σημαίνει "ο φόβος του Βασιλιά", είναι το ημισφαιρικό εκείνο καπελάκι σε σχήμα πιατέλας, συνήθως από ύφασμα, που φορούν οι Εβραίοι (μόνο άνδρες) ως τήρηση μιας (μη- βιβλικής) εντολής από κάποιες ορθόδοξες ιουδαϊκές ‘halachic’ αρχές, σύμφωνα με την οποία το κεφάλι τους πρέπει να καλύπτεται ανά πάσα στιγμή.

Δεδομένου ότι η συναγωγή θεωρείται ότι είναι ένας «οίκος του Θεού», είναι συνήθως σκόπιμο οι πιστοί να φορούν ωραία ρούχα. Συνήθως οι γυναίκες φορούν φορέματα και οι άνδρες κοστούμια.

Εκτός από τις συναγωγές των Μεταρρυθμισμένων Ιουδαίων, όλοι οι άνδρες και τα αγόρια πρέπει να καλύπτουν το κεφάλι τους. Αυτό είναι συχνά προαιρετικό σε συναγωγές των Μεταρρυθμισμένων. Από σεβασμό ακόμη και οι μη-Εβραίοι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθήσουν το έθιμο της συναγωγής και φορέσουν ένα kippah.

Λέει στο ‘Divrei HaRav’ (του ραβίνου Hershel Schachter), ότι όταν ρώτησαν τον ραβίνο Aharon Kotler αν πρέπει ένας μη-Εβραίος (ή μη Ιουδαίος) κοσμικός καθηγητής σε σχολείο yeshiva να κληθεί να φορέσει ένα yarmulke, εκείνος είπε ότι θα πρέπει να του πουν να μην φορέσει yarmulke, γιατί αυτό είναι μια περίπτωση והבדלתם (διάκρισης) σύμφωνα με την οποία οι Εβραίοι θα πρέπει να φορούν yarmulkes ώστε να διακρίνονται από τους μη Εβραίους.

"Μη Εβραίοι και Kippah στη Συναγωγή" – του ραβίνου Jay M. Stein

Η ερώτηση που τίθεται πολύ συχνά είναι η εξής: «Σε περίπτωση που ένας μη-Εβραίος παρακολουθεί τη συναγωγή ως προσκεκλημένος ή επισκέπτης, πρέπει να φορά κάλυμμα στο κεφάλι, όπως ένα Kippah;" Ή, "Πρέπει ένας μη-Εβραίος που κάνει δουλειές ως εργάτης σε μια συναγωγή να έχει καλυμμένο το κεφάλι του, ενώ εργάζεται στο κτίριο; "Λόγω της σχετικά στενής σχέση μας με τον μη εβραϊκό κόσμο, έχουμε συχνά μη Εβραίους να έρχονται σε διάφορες θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται στις συναγωγές, όπως είναι, οι γάμοι, οι τελετές Bar/bat Mitzvah (ενηλικίωσης 13 χρονών για τα αγόρια και 12 για τα κορίτσια) και κηδείες, καθώς και διάφορα προγράμματα που προσφέρονται στις συναγωγές, όπως «διαθρησκευτικές λειτουργίες» ή και μη-θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Το Ταλμούδ έχει μια συνοπτική δήλωση σχετικά με τον στόχο του να καλύπτει κάποιος το κεφάλι του. Ο Joshua b. Levi είπε: «Κανείς δεν μπορεί να περπατήσει τέσσερις πήχεις με υπεροπτικό ύφος, γιατί ολόκληρη η γη είναι γεμάτη από την δόξα Του». Ο R. Huna, γιος του R. Joshua, δεν μπορούσε να περπατήσει τέσσερις πήχεις ξεσκούφωτος, και έλεγε : «Η Shehinah (θεία παρουσία) είναι πάνω από το κεφάλι μου». Στους ταλμουδικούς καιρούς δεν ήταν μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική να καλύπτει κάποιος το κεφάλι του. Το να καλύπτει το κεφάλι του ήταν μια πράξη ακραίας ευσέβεια, δεν ήταν κανόνας για όλους.
Η δυσκολία που παρουσιάζεται, κατά τον ραβίνο Klein, είναι ότι, κατά τη διάρκεια της λατρείας, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να διακρίνουμε μεταξύ των Εβραίων και των μη-Εβραίων. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο να ζητάμε από έναν μη-Εβραίο να λάβει μέρος στην λειτουργία. Δεν υπάρχει εύκολη λύση για το πρόβλημα αυτό, εκτός από απλά να ρωτήσουμε τη θρησκεία ενός ατόμου. Συνηθίζεται, ως εκ τούτου, σε πολλές συναγωγές να ζητάνε από μη Εβραίους να βάλουν μια kippah αλλά όχι το Tallit, και επομένως να διακρίνουμε εύκολα τους Εβραίους άνδρες από τους μη Εβραίους.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στους επτά Noachide νόμους (του Νώε – αναφέρονται στο Ταλμούδ) η οποία, σύμφωνα με τους Ραβίνους, να επιβάλει σε όλους τους απογόνους του Νώε, να καλύπτουν την κεφαλή τους. Αυτό κάνει και πάλι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση στο εβραϊκό νόμο για έναν μη-Εβραίο να φορέσει κάλυμμα στο κεφάλι και ως εκ τούτου καμία νομική δικαιολογία δεν υπάρχει για να εξαναγκασθεί ένας μη-Εβραίος να φορέσει ένα κάλυμμα στο κεφάλι σε μια συναγωγή. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει την ενημέρωση των μη Εβραίων περί του εθίμου της συγκεκριμένης τελετής.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στη ‘halakhic’ βιβλιογραφία (βιβλικοί, ταλμουδικοί, ραβινικοί νόμοι) που να απαιτεί οι ‘εθνικοί’ να φορούν καλύμματα κεφαλής, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας halakhic λόγος να εξαναγκάζεται ένας μη-Εβραίος να φορέσει ένα κάλυμμα του κεφαλιού σε μια συναγωγή.
Εάν φορέσει όμως (ο μη-Εβραίος), εκφράζει  με αυτό το σεβασμό, για το έθιμο μας.  Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομική υποχρέωση για έναν μη-Εβραίο να φορέσει kippah, συνιστούμε από σεβασμό για το εκκλησίασμα να φορούν κάλυμμα οι μη-Εβραίοι άνδρες όταν παρευρίσκονται σε λατρεία ή τελετουργία.
Παπούλιας
Σαμαράς
ΓΑΠ
Αβραμόπουλος
Μπερλουσκόνι
Πούτιν
Ομπάμα
Μπους (ο νεότερος)
Junichiro Koizumi (πρώην πρωθυπουργός Ιαπωνίας)

Gianfranco Fini (πρώην «ακροδεξιός»)
Σόιμπλε
Μπλαίρ
Δαλάι Λάμα
Γιος της Μαντόνα
Μάικλ Τζάκσον
Tobey Maguire (“Spiderman”)
Ντέβιντ Μπέκαμ
Η γκά γκά
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ

17 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Ένδειξη υποταγής στο Εβραϊκό Ιερατείο. Τίποτε λιγότερο.
Οι ρίζες τού φαινομένου πολύ παλιές. Συνομήλικες με τα ιερατεία.
Περισσότερα δεν δύναμαι να γράψω.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο, πριν από περίπου 2 βδομάδες είχα τις ίδιες απορίες κι "έφαγα" το διαδύκτιο για πληροφορίες που αφορούν το συγκεκριμένο αντικείμενο!!

Μπράβο Κόκκινε Ουρανέ, ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ(είναι το δεύτερο)για όλη τη "δουλειά" που κάνεις!!

Νά'σαι καλά!!

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους, σε μια εβραική συναγωγή.
Κανένας όμως από τους υπεύθυνους εκεί δεν μου πρότεινε να φορέσω κιπά.
Βέβαια ήμουν αποφασισμένος αν κάποιος έκανε την προτροπή θα τον εξηγούσα οτι ως χριστιανός ορθόδοξος δεν είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω το τυπικό άλλης θρησκείας και αν επέμενε θα του ζητούσα με τον ίδιο τόνο να κάνει και εκείνος το σταυρό του, να πεί το ΄Πάτερ ημών΄ και να παραδεχτεί οτι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μεσσίας που οι πρόγονοί του σταύρωσαν.

Πιστεύω οτι αυτό για τους πολιτικούς είναι δείγμα υποταγής και διπλωματίας και για τους καλλιτέχνες διαφημιστικό κόλπο.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότεραhttp://www.mediafire.com/download/e13ezydzd5l/pyramida_tis_shambala.pdf

Καταρχήν το κιπά είναι Ινδικό σύμβολο, οι εβραίοι δεν είναι απαραίτητο να το φοράνε γιατί δεν είναι της θρησκείας τους. Είναι καμπαλικό σύμβολο δηλαδή Σιωνιστικό,όχι εβραϊκό...
O Δαλαϊ Λάμα σωστά το φορά γιατί η Καμπάλα είναι στο ΝΕΠΑΛ και η επιστροφή του εκεί θα σημαίνει πολλά...
Η Μαντόνα έχει ασπαστεί την Κμαπάλα και ονομάζεται ΕΣΘΗΡ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλος μου, Ιταλος δικηγορος εργαζομενος σε μεγαλο δικηγορικο γραφειο στην Νεα Υορκη που ηταν ειδικο με τις νομικες διαδικασιες για ιδρυση επιχειρησεων, πριν απο μερικα χρονια μου αφηγηθει στο εξης περιστατικο:

Το γραφειο του τον εστειλε μαζι με αλλους τρεις δικηγορους στο ισραηλ* για να δωσουν τις νομικες τους συμβουλες/υπηρεσιες σε εταιρεια ισραηλινων συμφεροντων οι οποιοι εσκεπτοντω να ιδρυσουν θυγατρικες της εταιρειας τους σε ΗΠΑ και Καναδα.
Αφου εφθασαν στην Ιερουσαλημ και αφου κατελυσαν στο Ξενοδοχειο τους οι τεσσερις δικηγοροι, την επομενη το πρωϊ εδεχθηκαν επισκεψη στο ξενοδοχειο τους απο καποιο χαμηλοβαθμο υπαλληλο της εν λογω εταιρειας, ο οποιος χωρις προτερη συννενοηση απαιτησε απο τους εν λογω δικηγορους να τους συνοδευση για να επισκεφθουν το μουσειο του κατα τους εβραιους λεγομενου "ολοκαυτωματος"**.
Μετα απο εντονο διαλογο με τον εν λογω υπαλληλο οι τρεις δικηγοροι συναινεσαν στην επισκεψη του εν λογω "μουσειου" ενω ο φιλος μου αντιτεινοντας οτι δεν ηρθε στο ισραηλ για τουρισμο αλλα για δουλειες, εμεινε στο ξενοδοχειο του περιμενοντας τους συναδελφους του να επιστρεψουν.
Αντ' αυτου σε λιγωτερο απο μια ωρα χτυπησαν την πορτα του ξενοδοχειου του τρεις ενστολοι του ισραηλινου στρατου με εναν των μυστικων υπηρεσιων με πολιτικα ο οποιος εκανε και χρεη διερμηνεα. Του εμυνησαν οτι ΔΕΝ ειναι επιθυμητος στην "χωρα" και επρεπε να φυγη με την αμεσως επομενη πτηση για Νεα Υορκη οπερ και εγενετω.
Επιστρεφοντας στις ΗΠΑ και μετα απο μια εβδομαδα το εν λογω δικηγορικο γραφειο ελυσε μονομερως το επαγγελματικο του συμβολαιο.

Πατρικιος

υγ.
Η σχεση του σχολιου μου με την αναρτηση περι γιαρμουλκα (yarmulke)ειναι ακριβως αυτο που επεσημαναν οι πρωτεροι σχολιαστες.
Οτι οι εβραιοι εκβιαζουν οσους αντιτιθενται στα γουστα τους ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ (Ιδε U TUBE-Χρυση Αυγη) με ποικιλους τροπους.
Ετσι εξηγειται το οτι οι πουλημενοι ελληνοφωνοι πολιτικαντηδες αφ' ενος επισκεπτονται ενα τρομοκρατικο συνοθυλευμα που αρεσκεται να ονομαζεται "κρατος του ισραηλ", και αφ' εταιρου κανουν κωλοτουμπες στους οβριους μηπως παρουν το χρισμα απ' τα κεντρικα οπως εκανε προσφατα ο φαλακρος προ-πο εκ Κερκυρας, αλλα και η προ-καιρου αλγεινη υπαρξη του συριζα που πηγε στην ΝΥ.

* ΜΗ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ κρατος απ' ολα τα μελη του ΟΗΕ.
** εβραϊκος μυθος

Ανώνυμος είπε...

Γυναῖκες μὲ τὸ ποιόν τῆς Μαντόνας δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ εἶναι ἑβραῖες.

Ὅσοι ἕλληνες πολιτικοὶ φόρεσαν ἤ θὰ φορέσουν τὸ κιπά,εἶναι προδότες καὶ δὲν θὰ τὸ ξεχάσουμε.
Ἔχει ὁ καιρὸς γυρίσματα.

Ανώνυμος είπε...

@ ανωνυμο σχολιαστη 1 Ιουλίου 2013 - 12:22 μ.μ.

Η "καθολικη" Μαντονα (κατ' αλλους McDonna over 45 million served) δεν ξερει ουτε αυτη τι ειναι.
Αυτο ομως που ξερει καλα ειναι οτι οι οβριοι την ωθησαν και την εκαναν διασημη και πλουσια στα νειατα της, φυσικα με το αζημιωτο. Η Μαντονα οπως και αλλες "Μαντονες" ξερει πολυ καλα οτι μεταξυ πολλων αλλων, ο κοσμος της "τεχνης" ειναι εξ ολοκληρου στα γαμψα νυχια των οβριων.
Στην δυση λοιπον της καριερας της αλλα και της ζωης της (αν δεν ταχει πιασει τα κοντευει τα 60) προσπαθησε να κανη μερικες κινησεις μπας και ταρακουνησει λιγο τα "ερτζιανα" . Αυτο βεβαια ΔΕΝ θα μπορουσε να επιτευχθη χωρις την βοηθεια των οβριων και των οβριοτηλεφυλλαδων τους. Ηταν η πρωτη που φιλησε δημοσια στο στομα ενα αλλο νυμφιδιον (κονομημενο κι αυτο)σκηνοθετημενο επι σκηνης, και εν συνεχεια τραβηξε για ισραηλ μερια να ασπαστη την ....."καμπαλα".
Σπασμωδικες κινησεις απο επικοινωνιολογους που δεν απεφεραν τα ποθητα αποτελεσματα.

Ταχει κονομησει ομως και δεν νομιζω να την δουμε να καθαριζη "παμπριτζ" στα φαναρια της Νεας Υορκης.
Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Για τους πολιτικούς και τους άλλους ανθρώπους που εξασκούν κάποια "μεγάλη εξουσία", τους εξαναγκάζουν να φορούν το κιπά, για να τους υποτάξουν βίαια την ψυχή και το σώμα τους.
Κάποιοι από αυτούς τους "μη Εβραίους" που φορούν το κιπά, είναι στην πραγματικότητα Εβραϊκής ρίζας και καταγωγής, οι οποίοι κρύβουν την καταγωγή τους.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Αντρέα Παπαντρέου υπήρχαν ερωτήματα αν ύταν καμπαλιστής,μέχρι που στα εγκαίνια της Αλουμίνας στη Βοιωτία έδωσαν στον Ιερέα να τοποθετήσει μια πυραμίδα...

βλ. yermark
pyramida_tis_shambala

Andrew είπε...

Για τον Κο που αναρωτιέται για τον Ανδρέα Παπανδρέου έχω την εξής πληροφορία να του δώσω, το κατά πόσο είναι αξιόπιστη ας το κρίνει ο καθένας. Σε διάλογο που είχα πέρυσι με ηγούμενη μου αποκάλυψε ότι ο Ανδρέας στα τελευταία χρόνια της ζωής του κατόπιν προτροπής της Δήμητρας Λιανη, επισκέφτηκε έναν άγιο ασκητή ο οποίος τον επανέφερε στην Ορθοδοξία αναγκάζοντας τον να απαρνηθεί τρεις φορές την μασονία και εν συνεχεία να δηλώσει τρεις φορές ότι είναι Ορθόδοξος Χριστιανός. Ξέχασα να ρωτήσω (από απλή περιέργεια) εάν επαναλήφθηκε το μυστήριο του Χρίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όταν μπει κανείς σε ένα τζαμί, οφείλει να βγάλει τα παπούτσια του;

Όπως έγραψε και κάποιος παραπάνω, κανέναν δεν αναγκάζουν να φορέσει κιπά στην συναγωγή, αν δεν θέλει. Το ξέρω κι εγώ από δική μου πείρα.

Μπορεί, όμως, κανείς να πει ότι μπήκε σε τζαμί με τα παπούτσια;

Unknown είπε...

Στην φωτογραφία του Παπουλια, του Πούτιν, του Ομπάμα, στου Tobey Maguire, νομίζω και στου Μπους και ίσως στου Μαικλ Τζακσον είναι ο ίδιος άνθρωπος με μούσι μαύρο μεγάλο καπέλο και γυαλία. Τον ξέρετε?

Ανώνυμος είπε...

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6729.html#more
Η...καλή γενοκτονία είναι μόνον του περιούσιου λαού. Όποιος την αρνείται στην Ελλάδα θα τρώει καμπάνα. Όμως την γενοκτονία των Ποντίων μπορεί μια χαρά να την αρνείται. Με το καλό να δούμε και την Ρεπούση με...κιπά.
Τάσος

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΚΙΠΑ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ !!!!!!!!!!!!!! ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ,,,,,,,,,,,

Unknown είπε...

Εύστοχο το περιεχόμενο αλλά και τα σχόλια λίαν ενημερωτικά!

Ας σημειωθεί ότι ο επισκέπτης του Εβραϊκού Μουσείου Αθηνών υφίσταται μία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου πριν του επιτραπεί να περιηγηθεί τα εκθέματα από "συνοδό" η οποία, πλαγίως αλλά αισθητά, υβρίζει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τον πολιτισμό στην Ελλάδα τον έφεραν οι ...Εβραίοι μέσω Θεσσαλονίκης στην οποία εισήγαγαν ...εκτυπωτικές συσκευές με τις οποίες οι Έλληνες γνώρισαν τα ...βιβλία κλπ κλπ. Υπήρξα αυτήκοος μάρτυς!! Το δε συγκεκριμένο Μουσείο είναι πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (αφορολόγητο) και προστατευόμενο ως Ελληνικό Δημόσιο.

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.6977764737

Ανώνυμος είπε...

Οταν καποιος εισερχεται σε μια συνσγωγη η σε εναν χωρο ιερο πρεπει να εχει καλυμμενη την κεφαλη του μονο και μονο ως ενδειξη σ2βασμου. Οπως για πχ μπαινεις σε ενα τζαμι βγαζεις τα παππουτσια σου. Αν δειτε στη συναγωγη αθηνων λεει απ εξω εισερχεσται εις χωρο ιερον με καλυμμενη την κεφαλην

Ανώνυμος είπε...

Ούτε σε συναγωγή δίχως καπέλο ούτε σε τζαμί με παπούτσια. Όπως μπήκε ο Κολοκοτρώνης στην Τρίπολη, καβάλα στ' άλογο και με το σπαθί.