Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ: Μαύρη θεολόγος: «Ο Θεός είναι λευκός ρατσιστής»



Η Anthea Butler, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θρησκευτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Την Δευτέρα, έκανε ένα ασυνήθιστο σχόλιο σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ReligionDispatches.org, όπου είναι τακτική συνεργάτης.

«Ο Θεός δεν είναι καλός όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές, ο Θεός δεν είναι υπέρ μας », έγραψε στο μήνυμα. "Ως μια μαύρη γυναίκα σε ένα [sic] έθνος που έχει κάνει πάρα πολλές προσπάθειες να μου θυμίζει ότι δεν είμαι ένας λευκός άνδρας και δεν είμαι σε θέση να αναλάβω τη φροντίδα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων μου, ή των δικαιωμάτων ψήφου μου, ξέρω ότι αυτός ο αμερικάνικος Θεός δεν είναι ο Θεός μου.

"Για την ακρίβεια, νομίζω ότι είναι ένας λευκός ρατσιστικός θεός με ένα πρόβλημα. Το πιο σημαντικό, έχει ένα όπλο και καταδιώκει νεαρούς μαύρους", πρόσθεσε.

Η Butler πρόσθεσε ότι η δολοφονία του Trayvon Martin ήταν αποτέλεσμα «ρατσισμού», που επηρεάστηκε από τον Χριστιανισμό.

«Ως ιστορικός της Αμερικής και της Αφρο-αμερικανικής θρησκείας, ξέρω ότι η περίπτωση του Trayvon Martin είναι μια περίπτωση στην ιστορία του ρατσισμού στην Αμερική που, σε μεγάλο βαθμό, έχει τα ερείσματά ης στον Χριστιανισμό και την ιστορία του," έγραψε. "Όσοι από εμάς που διδάσκουν αμερικανική θρησκεία έχουν την ευθύνη να πουν όλη την ιστορία, όχι μόνο τα ωραία σημεία."
"Πνευματικού" περιεχομένου πινακίδα έξω από εκκλησία Βαπτιστών
"Όταν οι καλοί χριστιανοί της Αμερικής είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους ρατσιστές της, πρέπει κανείς να εξετάσουμε την ηθική ευθύνη μας και να φωνάξουμε σε όσους προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία του ανθρώπου, δεν έχει σημασία τι εθνικότητας ένα άτομο είναι. Εσύ που σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι; Εγώ ξέρω πού είμαι. "

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Butler κατέχει διδακτορικό και μεταπτυχιακά στη θρησκεία του Πανεπιστημίου Vanderbilt, καθώς και μεταπτυχιακό στη θεολογία από το Fuller Theological Seminary. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου του 2007 με θέμα «Γυναίκες στην Εκκλησία του Θεού εν Χριστώ, κάνουν έναν αγιασμένο κόσμο», που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τύπου της βόρειας Καρολίνας. (σχ. ΚΟ: Η Church of God in Christ είναι μια πεντηκοστιανή εκκλησία με 5.000.000 μέλη στις ΗΠΑ, κυρίως Αφρο-Αμερικάνους)

Η Μπάτλερ είναι επίσης αναπληρώτρια πρόεδρος του τμήματος θρησκευτικών σπουδών της σχολής και τακτική συνεργάτης στο MSNBC και το CNN.

Από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια κανένας αρμόδιος δεν ήθελε να σχολιάσει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Εύρυτος είπε...

Κάτι παραπάνω ξέρει ο Θεός και είναι ρατσιστής...

Ανώνυμος είπε...

Η αφανα της ομως γιατι ειναι ασπρη;

Unknown είπε...

Φιλε μου η google μου εριξε το μπλογκ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ
η νεα διευθυνση

http://greek-observatory2.blogspot.com/

ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ