Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ζευγάρι ομοφυλόφιλων μηνύει εκκλησία γιατί δεν τους «παντρεύει»



LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή του νόμου του "γάμου" των ομοφυλόφιλων από την κυβέρνηση συνασπισμού, ένας ομοφυλόφιλος έχει ξεκινήσει μια δίκη εναντίον μιας εκκλησίας της Αγγλίας, στην ενορία του Maldon που αρνείται να τον «παντρέψει» με σύντροφό του. Ο Barrie Drewitt-Barlow είπε στην Essex Chronicle ότι κατέθεσε την μήνυση γιατί, παρά το νόμο, «δεν έχω πάρει ακόμα αυτό που θέλω».

Το άρθρο 9 του Νόμου 2013 περί «Γάμου» (σε ομόφυλα ζευγάρια), το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος, χορηγεί σε όποιους καλύπτονται με σύμφωνο συμβίωσης τη δυνατότητα να μετατρέψουν αυτή την ένωση σε "γάμο". Όμως, ο νόμος περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για να εμποδίσει ‘απρόθυμες’ εκκλησίες από το να εξαναγκαστούν να συμμετάσχουν.

Ο Drewitt-Barlow είπε: «Ο μόνος δρόμος για μας είναι τώρα να προκαλέσουμε τα δικαστήρια εναντίον της εκκλησίας. Είναι κρίμα που είμαστε αναγκασμένοι να οδηγήσουμε Χριστιανούς στο δικαστήριο για να τους κάνουμε να μας αναγνωρίσουν".

«Αλλά δεν θέλουμε να αναγκάσουμε κανένα να μας «παντρέψει» - υποτίθεται ότι είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου και αυτό θα με κάνει δυστυχισμένο και θα χαλάσει το όλο θέμα», είπε. "Δεν πρέπει οι Χριστιανοί να συγχωρούν και να αποδέχονται και να αγαπούν;"

Και πρόσθεσε: «Είμαι αναστατωμένος γιατί το θέλω τόσο πολύ – Μια μεγάλη πλούσια (θρησκευτική) τελετή, όλη τη φάση, απλά δεν νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί αμέσως".

Ο Drewitt-Barlow είναι ένας γνωστός ομοφυλόφιλος ακτιβιστής που το 1998 πήγε σε αμερικάνικο δικαστήριο για να αναγκάσει την κυβέρνηση, για πρώτη φορά να επιτρέψει μόνο τον ίδιο και το σύντροφό του, Τόνι, να αναφέρονται στο πιστοποιητικό γέννησης των διδύμων τους, που είχαν συλληφθεί με δωρεά ωαρίου και κυοφορήθηκαν από παρένθετη μητέρα στην Καλιφόρνια.

Οι δύο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά με παρόμοιο τρόπο και άνοιξε την πρώτη επιχείρηση παρένθετης μητρότητας της Βρετανίας ειδικά για άτομα του ιδίου φύλου.

Η χριστιανική νομική εταιρία Christian Institute ανέφερε ότι ο Barrie Drewitt-Barlow έχει δωρίσει περίπου £ 500.000 σε λόμπι που πιέζουν για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων.

"Είμαστε χαρούμενοι που αναγνωρίστηκε ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων – υπό την έννοια ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό βήμα, διότι είναι κάτι που ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να πείσουμε την εκκλησία ότι είναι το σωστό πράγμα για την κοινότητά μας να μας αναγνωρίσουν ως πιστούς χριστιανούς", είπε ο Drewitt-Barlow στην Essex Chronicle.
«Είμαι Χριστιανός - ένας εν ενεργεία Χριστιανός – όλα τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει ως χριστιανοί και αποτελούν μέρος της τοπικής ενορίας της Εκκλησίας της Αγγλίας στο Danbury. Θέλω να πάω στην εκκλησία μου και να παντρευτώ τον άντρα μου», είπε. "Αν ήμουν Σιχ θα μπορούσα να παντρευτώ στο Gurdwara (ναός των Σιχ). Οι φιλελεύθεροι Εβραίοι μπορούν να παντρευτούν στη συναγωγή – αλλά όχι οι Χριστιανοί ".

Οι νομοθέτες είχαν επιμείνει ότι οι εκκλησίες και οι κληρικοί δεν θα υπόκεινται σε νομική παρενόχληση εξαιτίας του νόμου. Η Υπουργός Ισότητας Maria Miller παρουσίασε μια σειρά από τροπολογίες, που ονομάζονται "τετραπλή κλειδαριά," ότι η κυβέρνηση είπε ότι θα αποτρέψει τις προσπάθειες αυτού του είδους.

Τόσο η Καθολική Εκκλησία όσο και η Εκκλησία της Αγγλίας, καθώς και νομικοί εμπειρογνώμονες, ωστόσο, απέρριψαν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι κανένας νόμος στη Βρετανία δεν είναι ασφαλής από το να ανατραπεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η Εκκλησία της Αγγλίας, η κρατούσα θρησκεία του έθνους, προειδοποίησε ότι μια επιτυχημένη νομική πρόκληση θα μπορούσε να καταστήσει αδύνατο για την Εκκλησία να συνεχίσει το ρόλο, διεξάγοντας γάμους για λογαριασμό του κράτους.

Χαρακτήρισαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξαναγράψει το δίκαιο του γάμου "διασπαστική" και "ουσιαστικά ιδεολογική."

Ο Aidan O'Neill QC παρουσίασε στοιχεία στις ακροάσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι, επειδή η Εκκλησία της Αγγλίας είναι υποχρεωμένη να παντρεύει κάθε επιλέξιμο άτομο που ζει στα όρια της ενορίας, η ""τετραπλή κλειδαριά" θα προσβληθεί σίγουρα  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιπλέον, οι υπάρχοντες νόμοι περί Ισότητας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στα τοπικά συμβούλια να θεσπίσουν αντίποινα κατά των θρησκευτικών ομάδων που αρνούνται να "παντρέψουν" ομοφυλόφιλους, συμπεριλαμβανομένης της μη χρήσης των κοινοτικών εγκαταστάσεων.

Τον Ιούνιο, ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός Δικαιοσύνης, Crispin Blunt, (φωτο) παραδέχθηκε στο BBC ότι η προσπάθεια να μείνει η Εκκλησία της Αγγλίας μακριά από κάθε συμμετοχή σε "gay γάμους" "μπορεί να είναι προβληματική νομικά".

Η πρόταση της κυβέρνησης, είπε, «είναι ο γάμος να είναι ίσος στα μάτια του κράτους αν είναι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι του ιδίου φύλου ή αν είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας." Έτσι, η αντίθεση με το νόμο από τις εκκλησίες θα πέσει στις διατάξεις του Νόμου περί Ισότητας, στον ίδιο νόμο που οδήγησε στο αναγκαστικό κλείσιμο ή την εκκοσμίκευση κάθε καθολικού ιδρύματος για υιοθεσία στην Αγγλία και την Ουαλία (έτσι, αναγκάζονται χριστιανικά ιδρύματα να δίνουν παιδιά για υιοθεσία σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων).

"Θα δούμε τι θα συμβεί με αυτό," δήλωσε ο Blunt στο BBC.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Andrew είπε...

Αρχίσανε τα όργανα. Προσεχως και στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ἡ κουδουνίστρα δὲν μοροῦσε νὰ δώση τίς 500.000 λίρες σὲ ἄστεγους;
Ἔχει τόση φτώχεια στὴν Ἀγγλία.

Τὶ θὰ πῆ Ὑπουργεῖο Ἰσότητος;
Ἀφ᾿οὗ ἡ φύσις διέπεται ἀπὸ κανόνες ἀνισότητος,καὶ μετὰ παραπονοῦνται ὅταν κάποιος τοὺς λέει "παρά φύσιν".

Τὴν ἄλλη φορὰ ποὺ θὰ βρεθῆ κάποιος τρελλός νὰ τοὺς κυνηγᾶ,κανεὶς δὲν θὰ τοὺς σώση.

Ανώνυμος είπε...

οχι δεν τους φτανει ο νομικος γαμος, θελουν να υποταξουν με αιωσφορικη μανια την εκκλησια, και με απιστευτη υποκρισια ενω στην ουσια ουτε πιστευουν ουτε σεβοντε την εκκλησια!

αν πανε ολα "ασχημα" στην Αγγλια και αναλαβουν οι μουσουλμανοι, θαχει πολυ πλακα με αυτα τα αποβρασματα...

Ανώνυμος είπε...

Τὸ ἀστεῖο εἶναι ὄτι ὁ ὁμοφυλόφιλος δηλώνει πῶς εἶναι χριστιανός. Ἀν ἦταν ὅντως χριστιανὸς θὰ κατανοοῦσε καὶ θὰ ἀποδεχόταν ὄτι ἠ Ἐκκλησία δὲν ἀποδέχεται τὴν ἔνωσι ὀμοφύλων.

Ἀν δὲν τοὺς καλύπτει ἠ χριστιανικὴ Ἐκκλησία ἀς βροῦν ἄλλη Ἐκκλησία. Δὲν εἶναι δυνατὸν ἠ κάθε θρησκεία νὰ ἀλλάζει τὰ δόγματά της καὶ νὰ προσαρμόζεται στὸν ἐκάστοτε πιστό.

Ανώνυμος είπε...


Δεν φταίνε όμως μόνον αυτοί!
Διότι έτσι όπως τα έχει κάνει και η Αγγλικανική "Εκκλησία"...
Δέχεται του ομοφυλόφιλους, αλλά δεν τους παντρεύει... Δέχεται ομοφυλόφιλους ιερείς, αλλά όχι επισκόπους...