Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ο οργανωμένος Εβραϊσμός λογοκρίνει την Αγία Γραφή


Σκηνή από την ταινία "Τα Πάθη του Χριστού" του Mel Gibson

Από τον 17ο αιώνα, οι κάτοικοι του γερμανικού χωριού Oberammergau στη Βαυαρία παρουσιάζουν μια υπέροχη παράσταση με τα Πάθη του Χριστού, μια θεατρική παραγωγή (Oberammergauer Passionsspiele στα γερμανικά) στην οποία συμμετέχει πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού του χωριού. Το 1634, όταν στην περιοχή έπεσε πανούκλα, οι χωρικοί ορκίστηκαν στο Θεό ότι θα παρουσίαζαν μια θεατρική παράσταση στο διηνεκές, αν γλύτωναν από το λοιμό. Οι χωρικοί έχουν κρατήσει τον όρκο τους μέχρι σήμερα, ανεβάζοντας την παράσταση μία φορά κάθε δέκα χρόνια.


Από την παράσταση του 1900
Ο Henry Ford προσέρχεται στην παράσταση του 1930
Ενώ μπορεί να μένουν στο γράμμα του όρκου, λόγω της επιρροής του οργανωμένου Εβραϊσμού, πλέον δεν μένουν στο πνεύμα του. Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC), ένας «παγκόσμιος συνήγορος για την ευημερία του εβραϊκού λαού», κατάφερε επιτυχώς να πιέσει τους κατοίκους του Oberammergau να αλλάξουν το σενάριο των Παθών για να γίνει πιο ευχάριστο για τους Εβραίους. Ποια ήταν αυτή η αλλαγή του σεναρίου για την οποία η AJC ήταν περισσότερο ανένδοτη; Ήταν οι Εβραίοι αναστατωμένοι σχετικά με στοιχεία της παράστασης που προέρχονταν από τη μεσαιωνική δεισιδαιμονία ή ήταν απομεινάρια του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος; Όχι. Οι «προσβλητικοί» διάλογοι της παράστασης ήταν στίχοι από τη Βίβλο. Στην έκθεση της AJC για το Oberammergau, αναφέρει τα εξής:

«Μέχρι την παράσταση του έτους 2000, το πλήθος των Εβραίων ακουγόταν να επιβεβαιώνει ότι «το αίμα Του να είναι επάνω σε μας και στα παιδιά μας» (Κατά Ματθαίον 27:25) στη σκηνή της καταδίκης του Ιησού. Κάτω από μεγάλη πίεση από αυτούς που θεωρούν αυτή πρόταση κατάφωρα χρεώνει την θεοκτονία στους Εβραίους, οι ηγέτες του Oberammergau αφαίρεσαν αυή τη γραμμή από το σενάριο».

Ύστερα από την επιμονή αυτών των αποστατών Εβραίων, ο αλάνθαστος Λόγος του Θεού αφαιρέθηκε από ένα θεατρικό έργο που εκτελείται σε υπακοή ενός θρησκευτικού όρκου. Αλλά οι Εβραίοι ακόμη δεν ήταν ικανοποιημένοι, καθώς η έκθεση συνεχίζει:

«Ακόμη και χωρίς αυτή την ενοχλητική γραμμή, οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί ηγέτες σημείωσαν ότι το συνολικό αποτέλεσμα της παράστασης “Passion Play” του 2010 εξακολουθεί να είναι προβληματική σε αυτό το θέμα. Οι δυνατές φωνές του εβραϊκού πλήθους να λένε «Σταυρώστε τον!» στην πιο πρόσφατη παραγωγή δημιουργούν μια παρατεταμένη αίσθηση ότι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για το θάνατο του Ιησού».

Οι κραυγές του “σταυρωθήτω!” ή “σταύρωσον αυτόν!” λαμβάνονται επίσης από την Αγία Γραφή (Ματθαίος 27:22 και Μάρκος 15:13), που δείχνει ότι η ελπίδα των Εβραίων είναι να αφαιρεθούν ακόμα περισσότεροι στίχοι από την Αγία Γραφή που ακούγονται στην παράσταση (Επίσης αφαιρέθηκε το "Ίδε ο Άνθρωπος" - "Ecce Omo" στα λατινικά του Πιλάτου). Αναρωτιέται κανείς πώς η σκηνή του Πιλάτου που μιλάει στο εβραϊκό πλήθος θα μπορούσε να παρουσιαστεί μετά την αφαίρεση του  "προσβλητικού" υλικού. Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αν οι Εβραίοι ενοχλούνται από τους Χριστιανούς να διαβάζουν αυτούς τους στίχους δυνατά κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο κοινό, θα αισθάνονται επίσης προσβεβλημένοι όταν τους διαβάζουμε μέσα στην Εκκλησία, ή ακόμα και στα σπίτια μας.

Πρέπει να συναχθεί το συμπέρασμα ότι, αν και εξακολουθούσαν να εκτελούν το έργο, οι κάτοικοι του Oberammergau δεν είναι πλέον πιστοί στο πνεύμα του όρκου, επειδή έχουν αφαιρέσει στίχους της Βίβλου από το σενάριο μετά από επιμονή των απίστων. Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για όλους τους Χριστιανούς που πιστεύουν ότι θα πρέπει να ασκούμε την πίστη μας σύμφωνα με τις απόψεις των Εβραίων: αυτοί οι Χριστιανοί είναι άπιστοι ενώπιον του Θεού. Η Εκκλησία χτίστηκε με το αίμα εκείνων που προτίμησαν να πεθάνουν παρά να αρνηθούν τον Λόγο του Θεού, ενώ πολλοί σύγχρονοι Χριστιανοί τροποποιούν την Εκκλησία, προκειμένου να ευχαριστήσουν αυτούς που καλούν τους ευαγγελιστές ψεύτες.

Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: