Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Βίντεο στο facebook με ρατσιστική επίθεση σε 3χρονο κορίτσι



Ένα σοκαριστικό βίντεο που ανέβηκε στο Facebook δείχνει δύο μικρά μαύρα κορίτσια ηλικίας 5 ετών να εκφοβίζουν με ρατσιστικά κίνητρα ένα λευκό κορίτσι ηλικίας 3 ετών..

Το βίντεο θα μπορούσε να είναι ένα από τα πολλά που ανεβαίνουν με σκηνές εκφοβισμού μεταξύ νεαρών ατόμων, αλλά αυτό που σοκάρει είναι αφενός μεν το μικρό της ηλικίας δραστών και θύματος και αφετέρου ο «τίτλος» του βίντεο που δείχνει και το κίνητρο της πράξης ήταν ρατσιστικό. Το βίντεο ονομάζεται  «Όταν οι λευκοί τσαντίζουν μαύρους» (‘When white people pi** black people off’).

Το βίντεο που γυρίζεται σε πόλη της Μινεάπολης δείχνει το μικρό κοριτσάκι να προσπαθεί να παίξει με μια άλλη ομάδα κοριτσιών που ενθαρρύνονται από ένα μεγαλύτερο αγόρι (τον αδελφό τους) που κρατάει την κάμερα, να χτυπήσουν, να σπρώξουν και να επιτεθούν λεκτικά στο μικρό παιδί.

Πάρα πολλοί που είδαν το βίντεο αυτό εξοργίστηκαν αναγνωρίζοντας το ρατσισκό κίνητρο της πράξης και εξαπέλυσαν έναν χείμαρρο απειλών στους γονείς των μαύρων παιδιών – οι οποίοι λένε ότι δεν είχαν καμία ιδέα ότι είχε κινηματογραφηθεί αυτό το περιστατικό και ότι είχε δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και έσπευσαν να ζητήσουν  συγγνώμη από τους εξίσου ανίδεους γονείς το θύματος.

Στο βίντεο (που χωρίζεται σε δύο κομμάτια) ένα μικρό κορίτσι κάθεται σε ένα πλαστικό ποδήλατο όταν δύο μεγαλύτερα κορίτσια του φωνάζουν στα μούτρα, «είσαι άσχημη».

Η μικρούλα, που είναι η Mackenzie Peterson, κάθεται στο ποδηλατάκι και κοιτάει τα κορίστια που είναι από ένα γειτονικό σπίτι, όταν ένα από αυτά την φτύνει.

Ένα άλλο κορίτσι αρπάζει το χέρι της Mackenzie και αρχίζει να την χτυπάει με αυτό.

«Γιατί χτυπάς τον εαυτό σου;», ακούγεται να λέει το 12χρονο αγόρι που «κινηματογραφεί» περιχαρής την σκηνή και είναι αδελφός των κοριτσιών.

Όταν το κορίτσι αρχίζει να κλαίει δυνατά, οι «τσαμπουκάδες» φεύγουν ενώ ένα άλλο clip δείχνει το κορίτσι να εξακολουθεί να προσπαθεί να παίξει με τα κορίτσια, όταν ένα από αυτά λέει "χτυπήστε την δυνατά και χαστουκίστε το κεφάλι της έτσι».

Σε μια άλλη σκηνή, η μικρή Mackenzie επιχειρεί να μοιραστεί ένα παιχνίδι με ένα από τα κορίτσια, αλλά το αγόρι δεν την αφήνει και λέει στην αδελφή του να «το ρίξει στο έδαφος» - το οποίο κάνει, κάνοντας το κορίτσι να κλάψει.

 
Ο πατέρας των παιδιών, Eddie, (αριστερά στην κάτω φωτογραφία μαζί με τον πατέρα της 3χρονης) αρνήθηκε ότι τα παιδιά του εκφόβισαν το κορίτσι για λόγους ρατσιστικούς.


«Ειλικρινά δεν ξέρω από πού τους ήρθε αυτό. Εμείς δεν διδάσκουμε τέτοια στην οικογένειά μας», είπε ο Eddie. «Δεν είμαστε ρατσιστές, και τίποτε από όλα αυτά».

Σχ. ΚΟ: Το φυλετικό μίσος των μαύρων κατά των λευκών θεριεύει στην Αμερική του μαύρου προέδρου Ομπάμα. Είτε με περιστατικά τύπου Trayvon Martin, είτε με ταινίες τύπου “Django Unchained”, ο λευκός παρουσιάζεται «σατανάς» και ο μαύρος πληθυσμός ζητάει «εκδίκηση». Ύστερα, όταν ξεσπάσει η τυφλή φυλετική βία πριν λίγες ημέρες δύο «έφηβοι» (=μαύροι) σκότωσαν «για πλάκα» έναν 88χρονο λευκό Αμερικάνο βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Delbert "Shorty" Belton, όταν πήγαινε να παίξει μπιλιάρδο, φώτο πάνω αυτοί που δημιούργησαν, συντηρούν και υποδαυλίζουν αυτή την κατάσταση, είτε κλαψουρίζουν με ρητορικά ερωτήματα του τύπου «που πηγαίνει η κοινωνία μας;», είτε αποδίδουν τις δολοφονικές επιθέσεις σε «άλλα κίνητρα», φοβούμενοι να μιλήσουν ευθέως για ρατσισμό, είτε στην καλύτερη περίπτωση, προσπαθούν να "θάψουν" τέτοιου είδους ειδήσεις ή να αποκρύψουν την φυλετική ταυτότητα των δραστών μιλώντας γενικά περί "εφήβων". Σε αντίθετη περίπτωση βέβαια, εάν δηλαδή, έχουμε είδηση με επίθεση λευκού ή λευκών κατά μαύρου, χαλάνε κόσμο, παίρνουν φωτιά τα media (και μπορεί να κάνει και "ρεπορτάζ" και ο Θεοδωράκης ή η Τατιάνα). Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα ο κόσμος ακόμα πιστεύει ότι ο «ρατσισμός» είναι ένα θέμα που συνδέεται αποκλειστικά με τον (κακό) λευκό Αμερικάνο (ή Ευρωπαίο), οπότε οι ειδήσεις τέτοιου είδους τους μοιάζουν με ιερογλυφικά.

Ενδεικτικά διάβασε:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Τὸ βίντεο βρίσκεται στὴν διεύθυνσι:

http://www.liveleak.com/view?i=b00_1377453339

Ὑπάρχει κάποια δυσκολία νὰ παιχθῆ κατ΄ εὐθείαν ἀπὸ τὴν παραπομπὴ στὸ ἄρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον έχει το ανώνυμο τηλεφώνημα στην μάνα του συγκεκριμένου πιτσιρικά:

http://www.youtube.com/watch?v=GoJ3CMQVsXY

Ανώνυμος είπε...

Καταστεναχωρηθηκα. Απορια. Που ειναι οι γονεις των παιδιων; Πως γινεται να εισαι ¨ανιδεος¨ για το τι κανει και που ειναι το τριχρονο παιδι σου;