Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η πολιτική των "δύο άκρων" ανθίζει: Ξεκίνησε η επίθεση του Συνταγματικού Τόξου



Άρθρο του Δ. Παπαγεωργίου

Ήταν αναμενόμενο. Όλα έδειχναν προς τα εκεί. Ένα έγκλημα χρησιμοποιείται σε αγαστή συνεργασία από τα μήντια, τους αντιεξουσιαστές, την αριστερά και φυσικά την κυβέρνηση και την αστυνομία, ως μοναδική ευκαιρία ποινικοποίησης του εθνικισμού. Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνει η Χρυσή Αυγή με ταυτόχρονες εφόδους στα γραφεία της. Στην πραγματικότητα όμως η επίθεση γίνεται σε όλους τους εθνικιστές. Μια ποινικοποίηση δίχως προηγούμενο, με ταυτόχρονες απειλές από παντού κατά όποιου δηλώνει εθνικιστής. Δεν είναι πρωτοφανές. Είναι ένα ακόμη κυνήγι μαγισσών που ξεκινά.
Ο τρόπος απλός. Τα πάθη διεγείρονται, προκειμένου να επιτευχθεί ένας πολιτικός στόχος. Δακρύβρεχτες εκφράσεις στα μήντια, δίπλα σε γενικούς αφορισμούς, περί χρυσαυγιτών. Επικέντρωση σε μια ιδιότητα του δράστη, αυτή του φίλου ή οπαδού της Χρυσής Αυγής. Λές και όλοι οι χρυσαυγίτες μαζί κρατούσαν το μαχαίρι, ή λές και υπάρχει περίπτωση ο Ν. Μιχαλολιάκος να πήρε τηλέφωνο τον δράστη και να του είπε "πήγαινε να κάνεις αυτό". Τρόποι που δεν αντέχουν στην εξέταση της κοινής λογικής, αλλά πετυχαίνουν στην υπερφόρτωση ενός συναισθηματισμού. Ο οποίος συναισθηματισμός είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε περαιτέρω εμφυλιακό κλίμα, σε περαιτέρω βία. Έτσι παίρνουμε κάτι το οποίο ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, χύθηκε στα πολιτικά και το κάνουμε ένα κατ' εξοχήν πολιτικό ζήτημα.

Ανθίζει η πολιτική των δύο άκρων

Όλα αυτά δεν είναι μόνον αποδεκτά αλλά και τα ζητούμενα γι' αυτούς που καλλιεργούν αυτό το κλίμα. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για το σύστημα να σπιλώσει/απαγορεύσει/γκρεμίσει/καταστήσει ταμπού όχι μόνον την Χρυσή Αυγή, αλλά και κάθε έναν που επιζητά να αμφισβητήσει τις δομές της μεταπολίτευσης, είτε αυτές εκφράζονται από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά. Η πολιτική των "δύο άκρων" ανθίζει. Η επίθεση του "συνταγματικού τόξου" ξεκινά. Μετά από ένα έγκλημα. Για να προχωρήσει σε ένα άλλο έγκλημα. Οι αριστεροί που θεωρούν τον "αντιφασιστικό αγώνα" ως δίκαιο μέρος του αγώνα τους χαίρονται. Χαίρονται όμως και στα κυβερνητικά έδρανα. Γιατί έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν την ομαλότητα. Και όταν σε λίγο μανιασμένοι αντιφασίστες, συναισθηματικά ντοπαρισμένοι από πρωτοσέλιδα και δακρύβρεχτες δηλώσεις λυντσάρουν έναν χρυσαυγίτη, αυτοί θα κρυφοχαίρονται. Γιατί θα εξασφαλίζουν την πολιτική τους επιβίωση. Εδώ και καιρό το έγραφα. Το σύστημα περιμένει κάποιον νεκρό, από την μία ή την άλλη πλευρά για να ξεκινήσει τις διαδικασίες του.
Είναι δραματική η μέρα που ξημερώνει στην χώρα μας. Είναι δραματικό όταν ένα έγκλημα χρησιμοποιείται για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Η ανάδειξη κάποιου είδους συλλογικής ευθύνης για τις πράξεις ενός ατόμου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες θα γίνει πραγματικότητα. Όσοι συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, όσοι υιοθετούν τις άναρθρες κραυγές κάποιων για εκδίκηση και αίμα, όσοι δεν διστάζουν για χάρη της τηλεθέασης ή της επισκεψιμότητας να κάνουν αυτού του είδους τους παράλογους συνειρμούς θα έχουν στα χέρια τους το όποιο αίμα χυθει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Από την πάντα φιλόξενη γωνιά που προσφέρει ο "Κόκκινος Ουρανός" , έχω εκφέρει την γνώμη πως η Χ.Α είναι απολύτως ανάξια ( σε επίπεδο προσώπων ) και παντελώς ακατάλληλη ( σε επίπεδο ιδεολογίας ) να εκπροσωπήσει τον ελληνικό εθνικισμό πολλώ δεν μάλλον να εκφράσει την πλατιά μάζα των συντηρητικά σκεπτόμενων Ελλήνων πατριωτών...

Έχω εκφέρει επίσης την άποψη πως παρά την βαθιά αποστροφή και σιχασιά που τρέφω για τον εθνικοσοσιαλισμό της Χ.Α ,το αντιχριστιανικό της πνεύμα της και τον..."παγανοναζισμό" της , της αναγνωρίζω πως κατάφερε να "σπάσει" , έστω και κατά τρόπο βάρβαρα απολίτιστο , την παντοκρατορία της "πολιτικής ορθότητας" εντός του εγχώριου πολιτικού σκηνικού , αναγκάζοντας ακόμη και την κεντροδεξιά , και μέχρι την άνοδο της ομάδας πέριξ του Σαμαρά , ιδεολογικά "άνευρη" και άσφαιρη ΝΔ σε ιδεολογικές συντηρητικές αναδιπλώσεις κατά τρόπον ώστε το πολιτικό εκκρεμές ( και κατά συνέπεια η σχετική πολιτική ατζέντα ) να αποκτήσει , ως ένα βαθμό , ένα δεξιόστροφο πρόσημο..

Κακά τα ψέμματα , αυτή η μετατόπιση , πρέπει να πιστωθεί στην άνοδο της Χ.Α

Δυστυχώς το όποιο ιδεολογικό πολιτικό κεφάλαιο , του "χώρου" δείχνει να εξανεμίζεται...Ο επικοινωνιακός πόλεμος και η "θεωρία της συλλογικής ευθύνης" , ήδη λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας , δίνοντας άλλοθι σε μελλοντικές "αντι-ρατσιστικές" , "αντι-εθνικιστικές" στοχεύσεις από μέρους των πολιτικά ισχυρών αλλά και συνακόλουθα άλλοθι στην
("θεσμοθετημένη" μεταπολιτευτικά ) αριστερή βία , η οποία και αναμένεται να ενταθεί...

Δυστυχώς για την Πατρίδα, ενός κακού μύρια έπονται και μακάρι να διαψευσθούμε..

διαβάστε και το πιο κάτω εύστοχο άρθρο..

http://www.istoriakatoxis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_18.html

Ρωμανός είπε...

Θυμίζει λίγο από They Live το όλο σκηνικό, έτσι;

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Η Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρα και αποδεδειγμένα ναζιστικής ιδεολογίας. Αυτοί που μασάνε το κουτόχορτο και συγχέουν τους ναζιστές με τους εθνικιστές, αγνοούν βασικά πορίσματα της επιστήμης του εθνικισμού (nationalism studies). Ρίξτε μια ματιά στον Anthony D. Smith.

Alexandros είπε...

Όλη αυτή την ένταση αν την είχαμε εναντίον των πραγματικών καθαρμάτων (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου..) τι καλά που θα ήταν....αλλά πάλι τσακωνόμαστε μεταξύ μας....
Για τους χιλιάδες νεκρούς που αυτοκτόνησαν λόγω Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου πότε θα φωνάξουμε έτσι?
Κρεμάλες γι αυτούς πότε θα έρθουν που ζούν μέσα στη χλίδα και γελάνε με όλα αυτά?