Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο Αλέν Ντελόν στηρίζει Εθνικό Μέτωπο

Ο διάσημος Γάλλος σταρ Alain Delon βγήκε και υποστήριξε το Εθνικό Μέτωπο (FN). Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην ελβετική εφημερίδα Le Matin, ο ηθοποιός, ο οποίος στην μακρόχρονη καριέρα του έχει γυρίσει περίπου 100 ταινίες, περιέγραψε την άνοδο του Εθνικού Μετώπου ως «ενθαρρυντική».

Ο Ντελόν είπε ότι "εγκρίνει" την πρόοδο του κόμματος, την οποία απέδωσε σε μια γενική αίσθηση κατήφεια η οποία οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής δράσης.

«Επιτέλους! Το Εθνικό Μέτωπο είναι απολύτως σταθερό στις θέσεις του. Ο κόσμος δεν αντέχει πια τα παλιά κόμματα και τον τρόπο που μιλάνε και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Θέλουν δράση, θέλουν κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε: «Ο κόσμος γνώρισε μία Γαλλία διαφορετική επί Ντε Γκολ και Μιτεράν. Για αυτό το Εθνικό Μέτωπο, όπως το MCG (Geneva Citizens’ Movement ελβετικό κίνημα στη Γενεύη που θεωρείται «ακροδεξιό»), καταλαμβάνουν μία σημαντική θέση, για αυτό το εγκρίνω, το προωθώ και το κατανοώ καλά».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το Nouvel Observateur το κόμμα της Λε Πεν συγκέντρωσε 24%, με αποτέλεσμα να προηγείται κατά δύο μονάδες του δεξιού Ump και κατά πέντε του κυβερνώντος κόμματος.


Σε ερώτηση για το αν το κόμμα της Λεπέν θα περάσει από τα λόγια στην πράξη, ο Ντελόν απάντησε ότι θα είναι ικανοί να υλοποιήσουν όσα υποστηρίζουν όταν καταφέρουν να έχουν πίσω τους ένα σταθερό εκλογικό σώμα. Μάλιστα, μίλησε σαν να ανήκει ενεργά στο κόμμα, λέγοντας: «Δεν θα τα καταφέρουμε χωρίς την στήριξη του λαού. Εδώ και χρόνια οι Λε Πεν, πατέρας και κόρη, αγωνίζονται, αλλά αγωνίζονται μόνοι. Τώρα, για πρώτη φορά, δεν είναι πια μόνοι. Έχουν τους Γάλλους μαζί τους. Και αυτό είναι σημαντικό».

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αντιδρά στη δημοσκόπηση και προσπαθεί με δηλώσεις του στο Nouvel Observateur να στείλει ένα μήνυμα στους Γάλλους ψηφοφόρους, δηλώνοντας ότι πρέπει να «υψώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στα άκρα».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

2 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Σσσστ! Δεν είναι ανάγκη να φωνάζετε φίλτατε! Θα σας ακούσει το εν Ελλάδι παράρτημα της Ιεράς Εξετάσεως (ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ κτλ) και θα απαγορεύσει τις ταινίες του κυρίου Ντελόν. Θα κάψουν όλες τις κόπιες και όσοι κρατήσουν παράνομο αντίγραφο θα καούν κι αυτοί!

Ανώνυμος είπε...

Ολλάντ πάρε τον πούλο.....