Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Σοσιαλιστική «δημοκρατία»: Συνέλαβαν 70 άτομα επειδή γιούχαραν τον Ολάντ! (video)



Η Γαλλική αστυνομία συνέλαβε περίπου 70 άτομα στην τελετή Μνήμης της Ημέρας Ανακωχής, επειδή αποδοκίμαζαν τον πρόεδρο Francois Hollande. Σύμφωνα με την κυβέρνηση οι διαδηλωτές συνδέονται με την «άκρα δεξιά».

Οι ανταποκριτές είπαν ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Γάλλος αρχηγός του κράτους χλευάζεται στις 11 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία τιμάται η υπογραφή της ανακωχής του 1918 ανάμεσα στους συμμάχους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τη Γερμανία.

Συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του Σοσιαλιστή προέδρου περνούσε μέσα από την δενδρόφυτη λεωφόρο Champs - Elysees και κατευθυνόταν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού.

Μερικοί από τους διαδηλωτές φώναζαν «Ολάντ παραιτήσου» και «Σοσιαλιστή Δικτάτορα!»

Ο υπουργός Εσωτερικών Manuel Valls είπε ότι στους διαδηλωτές συμμετείχαν μέλη «ακροδεξιών ομάδων» που αντιτάσσονται στις κυβερνητικές πολιτικές : όπως στους «γάμους» των ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με άλλη είδηση μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και μέλη των «Κόκκινων Σκουφιών», του κινήματος δυσαρέσκειας προς την κυβερνητική πολιτική που έχει δημιουργηθεί στη Βρετάνη.

«Σήμερα στα Ηλύσια Πεδία, αρκετές δεκάδες άτομα που συνδέονται με την ακροδεξιά ... δεν ήθελαν να σεβαστούν αυτή τη στιγμή του στοχασμού και της περισυλλογής»,  δήλωσε ο Valls στους δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντας τη δράση τους "απαράδεκτη".

Μια γυναίκα που συμμετείχε στις διαμαρτυρίες είπε στο κανάλι BFM - TV ότι οι αποδοκιμασίες είχαν ως στόχο αποκλειστικά τον Ολάντ.
«Το βρίσκω απολύτως ντροπιαστικό το ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλήσουμε χωρίς να συλληφθούμε για αυτό», δήλωσε η γυναίκα. «Το να λες "Ολάντ παραιτήσου" δεν είναι προσβλητικό».

«Έχουμε την εντύπωση ότι δεν ακούει και έτσι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμαρτυρηθούμε», είπε.

«Δεν αντέχουμε άλλο», δήλωσε ένας 25χρονος άνδρας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξηγώντας ότι στόχος του ήταν να αποδοκιμάσει τον Ολάντ και να καταγγείλει «τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης αυτής, τους υπερβολικούς φόρους, τον ‘γάμο’ των ομοφυλόφιλων».

Δείτε το βίντεο:

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή έδειξε την δημοτικότητα του Ολάντ στα χαμηλότερα επίπεδα, από κάθε πρόεδρο από την ίδρυση της Πέμπτης Δημοκρατίας της Γαλλίας πριν από 55 χρόνια, εξαιτίας της προβληματικής οικονομίας, της βαριάς φορολογίας και άλλα θέματα.

Οι διαμαρτυρίες έχουν αναγκάσει τον Holland να υποχωρήσει στις προγραμματισμένες αυξήσεις φόρων, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης νέας εισφοράς για τα βαρέα φορτηγά που κινητοποίησε εκατοντάδες στη δυτική περιοχή της Βρετάνης. Ο Ολάντ την έχει πλέον αναβάλει, αλλά δεν την απέσυρε.

Ο Valls είπε ότι στους διαδηλωτές της Δευτέρας συμμετείχαν μέλη του «ακροδεξιού» Εθνικού Μετώπου, του οποίου η δημοτικότητα έχει εκτιναχθεί.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Al Jazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια: