Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κρατικό κανάλι απέλυσε γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων γιατί φορούσε σταυρουδάκι!Μπορεί μια αλυσίδα με έναν μικρό σταυρό να είναι λόγος να χάσει κάποιος την δουλειά του; Προφανώς είναι, αν ζείτε στη ‘πολυπολιτισμική’ Νορβηγία και είστε μέλος του προσωπικού του κρατικού καναλιού NRK, όπως αναφέρει η ‘La Republica’. Η Siv Kristin Sællmann - μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στη Νορβηγία, απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έβγαινε «ζωντανά» στα δελτία φορώντας ένα αλυσιδάκι με ένα σταυρό (1,4 εκατοστά).

Μερικοί τηλεθεατές - κυρίως μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας - διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι «ένα περιδέραιο με ένα σταυρό προσβάλλει το Ισλάμ» και «αυτό το σύμβολο δεν εγγυάται την αμεροληψία του τηλεοπτικού καναλιού».

Η δημοσιογράφος, ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή ονόματα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης, απολύθηκε και της απαγορεύτηκε να παρουσιάζει τις εκπομπές της, με το σκεπτικό «μήπως γίνει μια πηγή διχόνοιας και εγκλημάτων» (!).


 Η υπόθεση αυτή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι παρόμοια με την ιστορία της Nadia Eweida, μιας Χριστιανής υπαλλήλου της British Airways, η οποία μετά από επτά χρόνια κέρδισε την δικαστική μάχη της. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αναγνώρισε ότι έπεσε θύμα διακρίσεων (για την υπόθεση βλέπε εδώ, εδώ και εδώ).

Τον Ιανουάριο του 2013, το ΕΣΔΑ εξέδωσε αποφάσεις για τις υποθέσεις τεσσάρων χριστιανών από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι υποθέσεις αφορούσαν παραβιάσεις του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία, κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της γνώμη του, στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας.

Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα της πρώην υπαλλήλου της British Airways Nadia Eweida, η οποία είχε εκδιωχθεί επειδή φορούσε ένα σταυρό και υποχρέωσε την British Airways να πληρώσει 32.000 ευρώ ως αποζημίωση.
Όμως, άλλες τρεις αιτήσεις απορρίφθηκαν. Η υπόθεση της νοσοκόμας Shirley Chaplin, η οποία ήθελε να φορά ένα σταυρό με τη στολή της, και κρίθηκε ότι τα αφεντικά της είχαν το δικαίωμα να την απομακρύνουν από τις πτέρυγες, για λόγους "υγείας και ασφάλειας των ασθενών". Το Δικαστήριο του Στρασβούργου απέρριψε επίσης και τις προσφυγές δύο άλλων χριστιανών που απολύθηκαν από την δουλειά τους εξαιτίας διαφορών για τα «δικαιώματα» των ομοφυλόφιλων.
Πρόκειται για τις υποθέσεις της Lillian Ladele, που εργαζόταν στο ληξιαρχείο του Δήμου του Islington και αρνήθηκε να καταγράψει την αστική ένωση δύο ομοφυλόφιλων και του Gary McFarlane, σύμβουλου στο Relate, ο οποίος ήταν απρόθυμος να δώσει συμβουλές για το σεξ σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.apocalypsejohn.com/2013/11/apagoreusan-stous-diaithtes-na-kanoun-to-stauro-tous.html
Τάσος

Ανώνυμος είπε...

http://news.goldseek.com/GoldSeek/1285826580.php

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν αντιπαραβάλλει κανείς αυτή και την προηγούμενη ανάρτηση, καταλαβαίνει ότι η Ευρώπη δεν έχει κανένα πρόβλημα να βλέπει ένα γυμνό άντρα να τρίβεται πάνω σε έναν τεράστιο εσταυρωμένο, αλλά δεν ανέχεται να δει τον ίδιο Εσταυρωμένο ως έμβλημα πίστης στο λαιμό ενός πιστού, έστω και 1,5 εκατοστού.

Και συμπεραίνω: επειδή η επιθετική εκκοσμίκευση (ή για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, ο επιθετικός αντιχριστιανισμός) δεν αντιμετωπίζεται παρά με "επιθετική" ομολογία, από σήμερα να φοράμε όλοι το Σταυρό μας πάνω από τα ρούχα.