Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Καταδικαστική απόφαση κατά χριστιανής φωτογράφου που αρνήθηκε να αποθανατίσει τελετή «γάμου» ομοφυλόφιλων



Δικηγόροι που εκπροσωπούν μια χριστιανή φωτογράφο ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ανατρέψει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας του Νέου Μεξικού, σύμφωνα με την οποία η ελευθερία μπορεί να καταπατηθεί για το «τίμημα της ιδιότητας του πολίτη».

Στις 22 Αυγούστου, το ανώτατο δικαστήριο στο Νέο Μεξικό εξέδωσε απόφαση κατά του Φωτογραφείου ‘Elane’ επειδή η συνιδιοκτήτριά του, Elaine Huguenin, αρνήθηκε να προσφέρει την τέχνη της για να αποθανατίσει μια τελετή «γάμου» ατόμων του ίδιου φύλου. Το σκεπτικό της απόφασης λέει ότι η Huguenin και ο συν-ιδιοκτήτης του φωτογραφείου, σύζυγός της Jonathan, "είναι τώρα υποχρεωμένοι από το νόμο να θέσουν σε κίνδυνο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που εμπνέουν τη ζωή τους", ως "τίμημα της ιδιότητας του πολίτη".

«Η ιδέα ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να «υποχρεούνται εκ του νόμου να θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους που εμπνέουν την ζωή τους» ως “τίμημα της ιδιότητας του πολίτη”, είναι μια ανατριχιαστική και άνευ προηγουμένου επίθεση στην ελευθερία», λέει ο δικηγόρος Jordan Lorence. «Ζητάμε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να καταστήσει σαφές ότι κανένας Αμερικανός δεν πρέπει να εγκαταλείπει τις προστατευόμενες από το Σύνταγμα ελευθερίες του μόνο και μόνο για να βγάλει τα προς το ζην. Κανένας Αμερικάνος δεν πρέπει να τιμωρείται ή να αναγκάζεται σε παύση της εργασίας του απλά και μόνο επειδή διαφωνεί με την άποψη της κυβέρνησης για ένα ηθικό ζήτημα».

«Κάθε καλλιτέχνης πρέπει να είναι ελεύθερος να δημιουργήσει το έργο που εκφράζει αυτό που πιστεύει και να μην αναγκάζεται από την κυβέρνηση να εκφράσει αντίθετες απόψεις», προσθέτει ο νομικός σύμβουλος Jim Campbell. «Θα μπορεί η κυβέρνηση να αναγκάσει έναν Αφρο-Αμερικανό φωτογράφο να φωτογραφίσει μια εκδήλωση της Κου Κλουξ Κλαν ; Μια κυβέρνηση που δια της βίας αναγκάζει κάποιον πολίτη να προωθεί μηνύματα που είναι ενάντια στην θέλησή του είναι μια κυβέρνηση εκτός ελέγχου».

Η αναφορά που υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ η Huguenins εξηγεί: «Το φωτογραφείο μας εξυπηρετεί τους πάντες. Δεν διώχνουμε κανέναν πελάτη, λόγω της ιδιότητάς του, αλλά ζητάμε την διασφάλιση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων, εάν υποχρεούμαστε να εκφράσουμε μηνύματα που συγκρούονται με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. Το Δικαστήριο στο Νέο Μεξικό ... έκρινε ότι οι Huguenins δεν έχουν συνταγματικό δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα, διότι δημιουργούν έκφραση για τους πελάτες που τους πληρώνουν. Η απόφαση συγκρούεται με προηγούμενη απόφαση αυτού του Δικαστηρίου για τον εξαναγκασμό σε έκφραση».

Σε δημοσκόπηση που έγινε τον Ιούλιο για λογαριασμό της Rasmussen, το 85 τοις εκατό των Αμερικανών δήλωσε ότι θεωρεί ότι ένας Χριστιανός φωτογράφος έχει το δικαίωμα να πει όχι αν του ζητηθεί να τραβήξει φωτογραφίες σε τελετή «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του φωτογράφου.

Το 2006, η Huguenin αρνήθηκε το αίτημα της Vanessa Willock να φωτογραφίσει μια τελετή «γάμου» μεταξύ εκείνης και μιας άλλης γυναίκας. Η ομοφυλόφιλη γυναίκα ζήτησε από την Huguenin, που είναι χριστιανή, να αποθανατίσει την ακριβή τελετή, και να βοηθήσει με την τέχνη της ώστε η εκδήλωση να είναι "γιορτινή".

Η Willock μετά την άρνηση της Huguenin, βρήκε άλλο φωτογράφο για την τελετή της και με λιγότερα χρήματα, αλλά έτρεξε να καταθέσει μια καταγγελία στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Νέου Μεξικού κατά του φωτογραφείου Elane. Η Επιτροπή διέταξε το ζευγάρι των φωτογράφων να πληρώσει 6.637,94 δολάρια στην Willock για δικηγορικές αμοιβές. Η υπόθεση στη συνέχεια πήγε στα δικαστήρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Κάταλάβατε; Ἔτσι κρατοῦν τὸν κόσμο, μὲ δικαστικὲς ἀποφάσεις.
Ἐὰν τὸ συνταγματικὸ δικαστήριο δικαιώσῃ τὴν φωτογράφο, τότε τὰ πράγματα γιὰ τοὺς ὁμοφυλοφίλους θὰ δυσκολέψουν πολύ. Δὲν εἶμαι λοιπὸν σίγουρος ἐὰν τὰ κριτήρια τοῦ ἀνωτάτου δικαστηρίου τῶν Η.Π.Α. θὰ εἶναι μόνο νομικά, μπορεῖ νὰ εἶναι καὶ πολιτικά.

Τέτοιοι νόμοι καὶ καταναγκαστικὲς ἀρχὲς θὰ κάνουν τὴν κοινωνία πιὸ ὕπουλη καὶ τὸ μῖσος πιὸ κρυφὸ καὶ ἔντονο. Οἱ μὲν ἑτεροφιλόφιλοι συνεχῶς καὶ ἐμμέσως θὰ ἀπρρίπτουν τὴν ὁμοφυλοφιλία καὶ οἱ δὲ ὁμοφυλόφιλοι αντιλαμβανόμενοι τὸ ὕπουλον τῆς καταστάσεως θὰ μισοῦν περισσότερο τοὺς κανονικούς. Δηλαδή, σιγά - σιγὰ θὰ βρεθοῦν καὶ ἄλλοι ἔμμεσοι τρόποι ἀπορρίψεως τῶν ὁμοφυλοφίλων πιὸ ὕπουλοι καὶ σκληροί, ὅπως:
Πεῖτε μου τί ἀκριβῶς θέλετε καὶ πότε, νὰ δῶ τὸ πρόγραμμά μου καὶ θὰ σᾶς ἀπαντήσω ἐντὸς 2 ἡμερῶν. Εὐχαριστῶ ποῦ μᾶς προτιμήσατε.

Τὴν ὁμοφυλοφιλία τὴν ἀπορρίπτει ἡ ἴδια ἡ ζωή. Ἡ ζωὴ θέλει νὰ ἀναγεννᾶται - ἀναπαράγεται καὶ νὰ διαιωνίζεται πάσῃ θυσίᾳ. Ὅποιος ἐμποδίζει τὴν ζωή, τότε ἡ ζωὴ γίνεται πολὺ σκληρή μαζί του.