Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ισραηλινός υπουργός έκανε έκκληση για την οικοδόμηση του Τρίτου Ιουδαϊκού Ναού

Ένας υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης από το εθνικιστικό θρησκευτικό κόμμα HaBayit HaYehudi(Εβραϊκή Πατρίδα), έκανε έκκληση να ξαναχτιστεί ο Ιουδαϊκός Ναός στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ.
 
Η δήλωση είναι του υπουργού Οικισμού και Κατασκευών Uri Ariel, (ο οποίος το 2008 είχε εναντιωθεί στην προγραμματισμένη ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ στην Κνεσέτ, λέγοντας ότι οι Γερμανοί είναι «Αμαληκίτες»). Με την δήλωσή του αυτή ο 61ρονος Ariel έσπασε ένα μακροχρόνιο ταμπού για τους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους να μη μιλούν για την αλλαγή της εύθραυστης κατάστασης στο ιερό πλάτωμα, προσελκύοντας ενδεχομένως την οργή των επίσημων ισραηλινών κύκλων και το θυμό του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου.
 

Μιλώντας σε αρχαιολογικό συνέδριο δίπλα στον οικισμό της Δυτικής Όχθης Shilo, όπως αναφέρει η Maariv, ο Ariel ζήτησε την κατασκευή ενός Τρίτου Ναού στην περιοχή, που σήμερα στεγάζει το Θόλο του Βράχου και το Τέμενος Αλ Άκσα και θεωρείται η ιερή τοποθεσία του Ιουδαϊσμού και τρίτη ιερότερη για το Ισλάμ.

«Έχουμε χτίσει πολλούς μικρούς, μικρούς ναούς», είπε ο Ariel, αναφερόμενος σε συναγωγές, «αλλά πρέπει να οικοδομήσουμε έναν πραγματικό ναό στο Όρος του Ναού».

Η τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ ήταν το σπίτι του πρώτου και του δεύτερου Ναού των Ιουδαίων, δύο εκ των οποίων καταστράφηκαν, ο δεύτερος το 70 μ.Χ. Η ιδέα της οικοδόμησης ενός τρίτου Ναού, ενώ είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ ορισμένων θρησκευτικών και ακροδεξιών Εβραίων, θεωρείται ότι βρίσκεται έξω από κάθε κανονική ισραηλινή συζήτηση από τους περισσότερους.

Πέρυσι, ο Εβραίος βουλευτής Zevulun Orlev του ίδιου κόμματος, έκανε επίσης έκκληση για την ανοικοδόμηση του Ιουδαϊκού Ναού, λέγοντας ότι η κατάργηση του Θόλου του Βράχου και του Τεμένους Αλ Άκσα θα σήμαινε ότι ο «ισχυρός ενός δισεκατομμυρίου μουσουλμανικός κόσμος σίγουρα θα ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο». Ωστόσο, πρόσθεσε , «τα πάντα στην πολιτική είναι προσωρινά και δεν υπάρχει σταθερότητα».

Οι Εβραίοι, σήμερα δεν επιτρέπεται να προσεύχονται στο Όρος του Ναού από το ιορδανικό τμήμα κληροδοτημάτων, γνωστό ως Βακουφικό​​, το οποίο διαχειρίζεται την πλατεία γύρω από το Τέμενος Αλ Άκσα και τον Θόλο του Βράχου.

Διάβασε:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: