Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΝΑΔΑΣ: Ανακάλυψαν «ρατσισμό» στα παιδιά του νηπιαγωγείου



Μια εντελώς «απαράδεκτη» μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας αισθάνονται πιο άνετα να παίζουν με παιδιά παρόμοιας εθνοτικής καταγωγής και ότι στην πραγματικότητα τείνουν να αισθάνονται εχθρικά προς τα παιδιά που έχουν διαφορετικό εθνοτικό υπόβαθρο. Φυσικά αποκλείεται να είναι η πολυπολιτισμικότητα το λάθος. Το σφάλμα είναι όλο των μικρών παιδιών.

Αναφέρει η National Post:

Μαζί με την ζωγραφική με το δάχτυλο και τα παραμύθια, στα νηπιαγωγεία του Καναδά δεν λείπουν επίσης οι «εθνοτικές εντάσεις», σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Concordia.

«Βρήκαμε ότι τα Ασιατο-Καναδικά παιδιά και τα Γαλλο-Καναδικά παιδιά φαίνεται να προτιμούν την σχέση με παιδιά της ίδιας εθνοτικής καταγωγής», δήλωσε η συν-συγγραφέας της έκθεσης Nadine Girouard.

Σε παιδιά μιγάδες σε όλο το Μόντρεαλ, οι ερευνητές πήραν παιδιά Ασιατο-Καναδικά και Γαλλο-Καναδικά, που κυμαίνονταν από την ηλικία των 3 έως και 5 ετών και τα έβαλαν σε δωμάτια με «ελκυστικά παιχνίδια». Όταν τοποθετήθηκαν με μέλη της ίδιας φυλής, τα παιδιά έπαιζαν μαζί ευτυχισμένα. Όταν αναμιγνύονταν με διαφορετικές φυλές, όμως, τα παιδιά συνήθως επέλεγαν να παίξουν μόνα τους. Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας «εκφράζουν την προτίμησή τους για σχέσεις με ομοειδή εθνοτικά παιδιά», αναφέρει η μελέτη.

Η αποκάλυψη δεν λέει κάτι καινούργιο. Για περισσότερα από 60 χρόνια, οι ψυχολόγοι βρίσκουν αποδεικτικά στοιχεία ότι τα παιδιά εμφανίζουν «επιβλαβείς τάσεις». Στα τέλη του 1940, οι Αμερικάνοι ψυχολόγοι Kenneth και Mamie Clark προσπάθησαν να μετρήσουν τις εγγενείς προκαταλήψεις των παιδιών δείχνοντάς τους μαύρες και άσπρες κούκλες και ζητώντας τους να πουν ποια ήταν καλύτερη. Είτε το παιδί ήταν λευκό είτε μαύρο, το παιδί “έδειχνε την σαφή προτίμησή του για τους λευκούς”. Είναι σαφές ότι το μαύρο παιδί, από την ηλικία των πέντε ετών έχει επίγνωση του γεγονότος ότι πρέπει το να είσαι έγχρωμος στη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία είναι ένδειξη κατώτερης θέσης», έγραψαν οι ψυχολόγοι. Η έρευνά τους ήταν τελικά ένας παράγοντας που το 1954 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ  αποφάσισε σταματήσει τον διαχωρισμό στα δημόσια σχολεία. Σε μεταγενέστερες αμερικανικές μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μαύρα και τα λευκά παιδιά διαχωρίζονται μόνα τους στο Νηπιαγωγείο.

Η «προκατάληψη» στα παιδιά ξεκινά πρώτα από την ηλικία των τριών ή των τεσσάρων, λέει η Frances Aboud, καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου McGill που ειδικεύεται στην ανάπτυξη του «ρατσισμού στα παιδιά». Όταν για πρώτη φορά τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με διαφορετικές εθνικότητες, η αρχική τους αντίδραση είναι «κανένας στην οικογένειά μου δεν μοιάζει με αυτό», λέει η Aboud.

Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

HEADMASTER είπε...

Απο αυτο και μονο μπορουμε να σκεφτουμε ποσο εναντια στην φυση μας οδηγουν!!