Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σχολείο απέλυσε καθηγητή γιατί τον «κάρφωσε» μαθήτριά του ότι ανήκει σε κόμμα που αντιτάσσεται στην μετανάστευση και στην ΕΕ!



Ένα αγγλόφωνο πολυεθνικό σχολείο της Στοκχόλμης, αφού έλαβε υπόψη του τις «ανησυχίες κάποιων μαθητών» του, για ένα νέο εκπαιδευτικό που μαθεύτηκε ότι ανήκει στο αντι-μεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, αποφάσισε να τον απολύσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός καθηγητής δεν κατηγορήθηκε από κάποιον «ανησυχούντα μαθητή» του ότι μετέφερε τις πολιτικές του απόψεις μέσα στο σχολείο ή ότι έκανε διακρίσεις στους μαθητές του. Άλλωστε, προφανώς… δεν πρόλαβε καν να διδάξει! Κάτι δε που θεωρήθηκε «επιβαρυντικό», είναι ότι ο εν λόγω καθηγητής είχε τοποθετηθεί (σε εκδήλωση εκτός σχολείου), κατά της ΕΕ!… Η μαθήτρια δε που «κάρφωσε» τον καθηγητή της, χωρίς καμία ντροπή δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν (σύμφωνα με  αυτήν) «αντιδημοκρατικές απόψεις» δεν θα πρέπει να εργάζονται! Τόσο «δημοκρατικά»!

Η είδηση από την σουηδική The Local / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 
«Οι μαθητές γρήγορα μας έκαναν γνωστό ότι είχαν αμφιβολίες για την καταλληλότητά του», αναφέρει η Διεθνής Αγγλική Σχολή (Internationella Engelska Skolan), που βρίσκεται στο Södermalm στη Στοκχόλμη, σε επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα της.

«Είχαμε μια στοχαστική και εύγλωττη ανακοίνωση από μαθητές που λεπτομερώς ανέφεραν ότι δεν θα αισθάνονται ασφαλείς αν άρχιζε να τους διδάσκει», είπε ο εκπρόσωπος σχολείου Jonathan Howell.

«Φυσικά λαμβάνουμε τις απόψεις των μαθητών πολύ σοβαρά και είναι σημαντικό ότι οι μαθητές μας να αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο».

Η εφημερίδα Nyheter24 μίλησε με την μαθήτρια που ειδοποίησε πρώτη τους συμμαθητές της για τις πολιτικές πεποιθήσεις του νεαρού καθηγητή μέσω Twitter.

«Είμαστε μια διεθνής σχολή με μεγάλη ποικιλομορφία όσον αφορά την εθνικότητα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία, όπου όλοι σεβόμαστε ο ένας τον άλλο», λέει η μαθήτρια Julia Cagan στο News 24. «Γι’ αυτό θεωρούσα δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ στο σχολείο μας». 

Aριστερά η (προφανώς) μη Σουηδέζα Cagan και δεξιά ο "κακός" καθηγητής που δεν αγαπάει την ΕΕ
Ο νεαρός εκπαιδευτικός Anton Stigermark, δήλωσε ότι εξεπλάγη από την απόφαση της απόλυσης.

Προσλήφθηκε μέσα από ένα γραφείο εύρεσης προσωρινής απασχόλησης. Η κομματική του ταυτότητα όμως δεν έμεινε μυστική.

Στο προφίλ του στο Twitter, ο Stigermark είπε ότι σπούδαζε διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και δήλωσε ότι του αρέσουν οι δεξιές ιδέες και τα ιδανικά κάλους της αρχαιότητας. Επάνω στην κορυφή, ωστόσο, παρουσίαζε τον ρόλο του στην επιτροπή πολιτιστικών υποθέσεων της πτέρυγας νεολαίας των Σουηδών Δημοκρατών (SDU). Σε μια πρόσφατη συνάντηση, ανέφερε ότι πρότεινε να κατέβει η σημαία της ΕΕ, σύμφωνα με ένα συνάδελφό του κόμματος.

«Ο Anton Stigermark προτείνει η σημαία της ΕΕ να απομακρυνθεί από την αίθουσα, κάτι που ψηφίστηκε και δέχτηκε τα χειροκροτήματα όλων. Πολύ καλό

Το κορίτσι που «ξεσήκωσε» τους συμμαθητές της είπε ότι πιστεύει ότι σε εκπαιδευτικούς με «αντιδημοκρατικές απόψεις» θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στο επάγγελμα. Το σχολείο, εν τω μεταξύ, εξέδωσε μια δήλωση που λέει ότι δεν απολύουν γενικά τα νέα μέλη του προσωπικού για τις πολιτικές τους απόψεις.

«Δεν είναι συνήθης πρακτική να ρωτούμε τις πολιτικές απόψεις του προσωπικού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης», αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του το σχολείο.

Η διεύθυνση του σχολείου, ωστόσο στηρίχθηκε στις «ανησυχίες που εξέφραζαν οι μαθητές» γραπτώς η Cagan και κάποιοι άλλοι μαθητές - και έτσι ο καθηγητής δεν θα διδάξει πλέον στο σχολείο.

Το SDU αντέδρασε στην απόφαση του σχολείου. «Νομίζω ότι είναι κάτι λυπηρό και ανησυχητικό από δημοκρατική σκοπιά», είπε στην The Local ο πρόεδρος του SDU Gustav Kasselstrand. «Είναι ξεκάθαρα σαφές ότι ο Anton δεν έμπλεκε τα πολιτικά του πιστεύω στη διδασκαλία του».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

konion είπε...

Τί ἐλέγαμε περὶ μίσους καὶ ἀνεκτικότητος;
Ἔτσι ἀνέχονται οἱ πολιτικῶς ὀρθοί;

Ανώνυμος είπε...

Καλά η κοπελάρα είναι πανέξυπνη.Εγώ προσωπικά τη θαυμάζω για το πώς σκέφτεται!
Φτιάχνει ένα πολύ καλό βιογραφικό για να γίνει αύριο-μεθαύριο βουλευτής στον αντίστοιχο ΣΥΡΙΖΑ της Σουηδίας...

Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/julia.cagan

μουσουλμάνα...

Ανώνυμος είπε...

Είναι απορίας άξιον το πως κατήντησαν οι σκληροτράχηλοι και αδυσώπητοι Βίκινγκς...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΕΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ.ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΕΙΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΡΑΝΔΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ.
Η ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.............