Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ron Paul: «Η Κριμαία αποφάσισε να αποσχιστεί. Και λοιπόν;»



O Ron Paul σε άρθρο του στην USA Today αναρωτιέται γιατί οι ΗΠΑ είναι τόσο πρόθυμες να δημιουργήσουν κλίμα πολέμου για ένα σχετικά ασήμαντο κομμάτι γης που είναι χιλιάδες μίλια μακριά. Ο Paul είναι ευγνώμων ότι οι δεσμοί του διεθνούς εμπορίου μετριάζουν τα πάθη των νεοσυντηρητικών και των γερακιών του πολέμου στις ΗΠΑ.

Γράφει ο πρώην Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής του Τέξας και τρεις φορές υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, στην USA Today:

 Στους αντιπάλους της ψηφοφορίας στη Κριμαία, αρέσει να τονίζουν την έλλειψη νομιμότητας του δημοψηφίσματος. Αλλά αυτοδιάθεση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς δικαίου. Το Άρθρο Ι του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνει σαφώς ότι ο στόχος του ΟΗΕ είναι "να αναπτύσσει φιλικές σχέσεις μεταξύ των εθνών που βασίζονται στο σεβασμό της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών».

Γιατί νοιάζονται οι ΗΠΑ ποια σημαία θα πρέπει να κυματίζει σε ένα μικρό κομμάτι γης εσύ χιλιάδες μίλια μακριά;

Οι επικριτές επισημαίνουν την ρωσική «κατοχή» της Κριμαίας ως απόδειξη ότι δεν υπάρχει μια δίκαιη ψηφοφορία. Πού ήταν αυτοί οι άνθρωποι όταν γίνονταν εκλογές στο Ιράκ που το είχαν καταλάβει αμερικανικά στρατεύματα, αλλά ονόμασαν τις εκλογές «θρίαμβο της δημοκρατίας»;

Ίσως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που υποστήριξαν την αντισυνταγματική ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας πρέπει να επικεντρώσουν εκ νέου τις ενέργειές τους στην εκμάθηση του δικού μας Συντάγματος, το οποίο δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να ανατρέπει κυβερνήσεις στο εξωτερικό ή να στέλνει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να διασώσει την Ουκρανία και τους διεθνείς πιστωτές της ....

Όλο το άρθρο εδώ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέγοντας το αυτονόητο ο Paul, μοιάζει σα να είπε κάτι το τρομερό...

Georgios S. Athinaios είπε...

Τα συμφεροντα της Ελλαδας δεν είναι ουτε με με τους μασονοκαπιταλιστες (ουγγροεβραιους και αφρικανοισλαμιστες ) ουτε με τους Σλαβους. Ο Ευξεινος Ποντος και η Μαιωτιδα Λιμνη ηταν ελληνικες θαλασσες εδώ και 3.000 χρονια. Οι Σλαβοι και οι Τουρκομογγολοι εισεβαλαν και αποικισαν την περιοχη αργοτερα.