Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ: Ο Δαλάι Λάμα για πρώτη φορά στην Γερουσία έκανε «προσευχή» στον «Βούδα και σε όλους τους άλλους θεούς» (video)


Για πρώτη φορά, ο ηγέτης του θιβετιανού βουδισμού ξεκίνησε με «προσευχή» κατά την έναρξη της συνεδρίασης της αμερικάνικης Γερουσίας την Πέμπτη, ευχόμενος την «παγκόσμια ειρήνη» και την «καλή τύχη» για τους αμερικάνους βουλευτές.

Αφού τον προλόγισε ο γερουσιαστής Patrick Leahy (D - VT) και συνέχισε ο γερουσιαστής Mazi Hirono (D - HI), ο Δαλάι Λάμα χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «έναν απλό βουδιστή μοναχό».

«Έτσι προσευχηθείτε στο Βούδα και σε όλους τους θεούς», είπε, πριν μιλήσει στα θιβετιανά και στη συνέχεια, επανέλαβε την «προσευχή» του στα αγγλικά.

«Με τις σκέψεις μας, φτιάχνουμε τον κόσμο μας», δήλωσε ο Δαλάι Λάμα, ντυμένος σε χρυσό και κόκκινο. «Οι σκέψεις μας είναι το κέντρο και προηγούνται των πράξεών μας. Μιλήστε ή ενεργήστε με καθαρό μυαλό και η ευτυχία θα σας ακολουθεί σαν σκιά που δεν σας εγκαταλείπει ποτέ».

Οι Γερουσιαστές έσκυψαν το κεφάλι τους και οι επισκέπτες τους παρακολουθούσαν από το μπαλκόνι.

«Ας είναι χαρά στον κόσμο, με πλούσια συγκομιδή και πνευματικό πλούτο», συνέχισε ο Δαλάι Λάμα. «Είθε κάθε καλή τύχη να έρθει. Και είθε να εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αυτό που αποκάλεσε «αγαπημένη του προσευχή», την οποία κάνει καθημερινά.

«Για όσο παραμένει το διάστημα και για όσο παραμένουν τα αισθανόμενα όντα, μέχρι τότε μπορεί εγώ να παραμείνω και να βοηθώ να διαλυθεί η δυστυχία του κόσμου», διάβασε.

Δείτε το βίντεο
)

Η Γερουσία συνήθως ανοίγει με προσευχές από τον εφημέριο Barry Black, που ανήκει στους Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας, αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Black προσκαλεί ομιλητές άλλων θρησκειών κατά καιρούς για να προφέρουν την επίκληση.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Harry Reid εξήρε τον Δαλάι Λάμα μετά την παρουσίασή του, καλώντας τους γερουσιαστές να χαιρετήσουν τον βουδιστή ηγέτη.

«Ο Δαλάι Λάμα είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο ως πνευματικός ηγέτης του θιβετιανού λαού και για τη διάδοση του ευαγγελίου της ειρήνης και της συμπόνιας και της αγάπης για τους συνανθρώπους μας», είπε.

Ο Δαλάι Λάμα έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου το 2007, κατά τη διάρκεια μιας τελετής που παρακολούθησε ο τότε Πρόεδρος George W. Bush

Ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με τον Δαλάι Λάμα στα τέλη του περασμένου μήνα παρόλο που κινέζοι ηγέτες προειδοποίησαν ότι οι συναντήσεις με τον ηγέτη του Θιβέτ θα μπορούσαν να "βλάψουν σοβαρά" τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα.
ΚΟ: Η «Αυτού Αγιότης» Δαλάι Λάμα είναι ο ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού.
Ο Δαλάι - Λάμα ήταν μέχρι το 1950 ο πολιτικός αρχηγός του Θιβέτ. Θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει στη γη τη ζωντανή ενσάρκωση του Βαδισάτβα Αβαλοκιτέσβαρα, που είναι μια από τις μορφές του Βούδα και συγκεκριμένα η μορφή του ελέους.
Tenzin Gyatso είναι το πραγματικό όνομα του14ου Δαλάι Λάμα, ο οποίος γεννήθηκε το1935. Στην Αμερική που ο θιβετιανός βουδισμός βρίσκεται σε άνοδο, ο Δαλάι Λάμα μετατράπηκε στον επίσημο γκουρού του Χόλιγουντ με δεκάδες ηθοποιούς υποστηρικτές με πρώτον τον Ρίτσαρντ Γκιρ, αλλά και τους Στίβεν Σιγκάλ, Ούμα Θέρμαν, Κιάνου Ριβς και σκηνοθέτες όπως τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και τον Μάρτιν Σκορτσέζε.

Το 2009, κατά την επίσκεψη του στην Ινδία, ο Δαλάι Λάμα επισκέφθηκε διάφορους «θρησκευτικούς χώρους» (Εβραίων, Ινδουιστών, Σούφι κ.α) καθώς και την ρωμαιοκαθολική εκκλησία της «Ιεράς Καρδίας του Ιησού», στην οποία και «προσευχήθηκε».

Ένας προσκετικός παρατηρητής θα δει το... ROLEX
Το 1994 είχε επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ και «προσευχήθηκε» στο Τείχος των Δακρύων.

O Δαλάι Λάμα στην "Πανθρησκειακή Σύναξη για την Ειρήνη" στην Ασσίζη της Ιταλίας (1986)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

ΕΛΛΑΣ είπε...

http://hellenic-news.blogspot.gr/2014/03/h-michelle-obama.html

H Michelle Obama είναι άντρας

ΒΕ.Λ. είπε...

Βουδισμός. Ίσως η πιό politically correct θρησκεία.
Γι' αυτό και ούτε μισή αράδα μισαλλοδοξίας ή έστω ελάχιστης θεολογικής κριτικής ή αντιγνωμίας απο τη σύγχρονη «διανόηση».

konion είπε...

Που κολλάει η Μισέλ με τον Δαλάι Λάμα δεν καταλαβαίνω.
Επίσης ότι βλακεία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν χρειάζεται να την επαναλαμβάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτά να δεις που θα κάνουν τους ανθρώπους να μισησουν τόσο πολύ τον χριστιανισμό, που θα λιθοβολούν επιτόπου οποίον είναι. Όλες οι θρησκείες τα λενε καλά θα λενε, οι χριστιανοί προάγουν το μίσος. Bleed white christian bleed.

Ανώνυμος είπε...

O Δαλάι Λάμα ... πρακτικά δεν έζησε ποτέ στο Θιβέτ. Υπήρξε πράκτορας κανονικός της CIA και ο Σιωνισμός προσπαθεί να τον παρουσιάζει σαν νόμιμο αρχηγό του Θιβέτ ..με την ελπίδα να βάλουν αυτόν στην κορυφή σε περίπτωση που οι Κινέζοι επιτρέψουν κάποιου είδους αυτονόμηση .