Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΗΠΑ: O Σόρος χρηματοδοτεί τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Ο Ουγγροεβραίος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος χρησιμοποιεί τα χρήματα του για να νομιμοποιηθεί στις ΗΠΑ η χρήση της μαριχουάνας.

Με ένα μόνιμο προσωπικό από ομοϊδεάτες, πλούσιους δωρητές, ο Σόρος κυριαρχεί σε εκείνη την πλευρά της δημόσιας συζήτησης που τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας με τη χρηματοδότηση λαϊκών πρωτοβουλιών που ξεκινούν στη Νέα Υόρκη και καταλήγουν στο να επηρεάζουν τις πολιτικές και αλλού.

Μέσω ενός δικτύου μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ο Σόρος έχει ξοδέψει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια νομιμοποίησης της μαριχουάνας από το 1994, όταν είχε διοχετεύσει ένα μέρος των κεφαλαίων του για να οργανώσει τη διερεύνηση εναλλακτικών πολιτικών για τα ναρκωτικά, σύμφωνα με φορολογικές δηλώσεις.

Οι δαπάνες του συμπληρώθηκαν από τον εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Peter B. Lewis, που ήταν πρόεδρος της Προοδευτικής Ασφαλιστικής Εταιρείας και ένας αμετανόητος καπνιστής μαριχουάνας που διοχέτευσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει τις τοπικές συζητήσεις, σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό για τη μεταρρύθμιση των νόμων για την μαριχουάνα. Η χρηματοδότηση των δύο δισεκατομμυριούχων δεν έχει κάτι ανάλογο στην άλλη πλευρά της συζήτησης.

Ο Σόρος κάνει τις δωρεές του μέσω της Drug Policy Alliance, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που χρηματοδοτεί με περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια τις ετήσιες συνεισφορές του Ιδρύματος για την Προώθηση μιας «Ανοιχτής Κοινωνίας» (Open Society Foundations).

Ο Σόρος δωρίζει επίσης ετησίως στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, (American Civil Liberties Union) η οποία με τη σειρά της χρηματοδοτεί προσπάθειες νομιμοποίησης της μαριχουάνας και έχει δώσει περιοδικά και στο Marijuana Policy Project, το οποίο χρηματοδοτεί μέτρα για δημοψηφίσματα υπέρ της νομιμοποίησης σε αμερικάνικες πολιτείες.

Ο Lewis, ο οποίος πέθανε το Νοέμβριο, χρηματοδότησε προσπάθειες και μέσω της ACLU και του Marijuana Policy Project, στο οποίο υπηρέτησε ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

«Το κίνημα υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας δεν έχει προέλθει από την λαϊκή βάση. Ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης και της απάτης έχει διαπραχθεί από τον George Soros και προωθείται από διασημότητες», είπε ο John Walters, διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. «Η αλήθεια δέχεται επίθεση και είναι μια αυτή είναι μια απολύτως επικίνδυνη κατεύθυνση για τη χώρα».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οποιος θέλει μπορεί να ψάξει και να δει τα ωφέλη της κάναβης. Αν κάποιους τους "χαλάει" η φούντα έχω να τους πω το εξής: ο Θεός έφτιαξε την κάναβη και ο άνθρωπος την μπύρα...
ποιόν εμπιστεύεστε;

konion είπε...

Ας μην ξεγελιόμαστε, η μαριχουάνα και το χασίς βγάζουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα, ειδικώς όταν υπάρχει στην οικογένεια ιστορικών ψυχικών νόσων. Έτσι πολλοί χρήστες <> ναρκωτικών μετά από πολύ λίγο χρόνο χρήσεως, παρουσιάζουν μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα.
Τα λεγόμενα ελαφρά ναρκωτικά δεν είναι καθόλου αθώα.

Ανώνυμος είπε...

Υποψιάζομαι οτι έχετε δοκιμάσει, έχετε κάνει χρόνια χρήση και λέτε αυτό που λέτε έτσι;
Απλά το γράφω αυτό, γιατί ξέρω πολλούς σαν κι εμένα, οικογενειάρχες 40+ που δόξα το Θεό έχουμε σωα τα φρένα μας για πάνω από 15 χρόνια χρήσης κάναβης.
Λέτε οτι έχω ψυχολογικά προβλήματα; δεν το νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Βαρόνος Μυνχάουζεν

Το θέμα με την Κάνναβη έχει να κάνει με τη ζημιά που προκαλεί στον εγκέφαλο. Η καλύτερη απόδειξη βρίσκεται στην Ινδία. Στην Ινδία υπάρχουν συγκεκριμένοι βραχμάνοι (κάτι μεταξύ ιερέα και μοναχού) οι οποίοι από τη χρόνια χρήση τους είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν οπουδήπουτε. Βεβαία η κάστα τους είναι αυτή του αποδιοπομπαίου τράγου: φορτόνωντε τις αμαρτίες της κοινότητας.

Υπερβολή με αυτούς, ας πάρουμε τους μέσους χρήστες, γιατί έχουν το βλέμα της αγελάδας; Ή ακόμα καλύτερα γιατί δεν μπορούν να συγκεντρωθούν; Γιατί το μυαλό έχει πλέον ατονίσει.

Όσο για σας κ. οικογενειάρχα το να κάνατε στο πανεπιστήμιο κάναβη και μετά να το κόψατε δεν μετράει ως χρόνια χρήση, Ένας θείος μου που έκανε (μάλλον δεν σταμάτησε) και πολύ πήγε στο νοσοκομείο του άνοιξαν το κρανίο στα δύο, του κάνανε εγχείρηση εγκεφάλου του κλείσανε το κρανίο, αλλά έχει κίνδυνο να ανοίξει σε βίαιο χτύπημα. Μη σας πω πως δεν είσαστε καν οικογενειάρχης και είστε κολλημένος φοιτητής σαν πολλούς από τους συμφοιτητές μου, αυτούς που σπάνια πατάνε το πόδι στη τάξη και περνάνε τα μαθήματα στο όριο. για ψυχολογικά πάντως δεν νομίζω να αναγνωρίζεται άμα έχετε.

Όσο για τα χουσούρια μου γιατί η απάντηση που θα περιμένω θα χτυπήσει το ήθος μου, είμαι φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων και καπνίζω καπνό σε πίπα ή πούρο μία φορά την εβδομάδα.

konion είπε...

Ἀνώνυμε 7 Απριλίου 2014 - 9:51 π.μ.,

Δὲν τὸ λέω γιὰ ὅλους ἀλλὰ γιὰ μερικούς, πάντα μιλώ στατιστικά. Ἡ κάνναβις δρᾶ πάνω στὸν ἐγκέφαλο σὰν πυροκροτητής, ἐὰν ἔχῃς λανθάνον ψυχολογικὸ πρόβλημα τὴν ἔβαψες, θὰ γυρνᾶς ἀπὸ ψυχίατρο σὲ ψυχίατρο ὅλη σου τὴν ζωή, ἐὰν δὲν πέσῃς στὰ βαριὰ ναρκωτικά. Δυστυχῶς, ὅμως πάντα ἐκ τῶν ὑστέρων τὸ ἀνακαλύπτῃς.
Ἐσὺ δὲν ἀνήκεις σὲ τέτοιου εἴδους κατηγορίες, συνεπῶς δὲν ἔχεις κανένα πρόβλημα.
Ἡ μακροχρόνια χρῆσις σίγουρα ἐπηρεάζει τὸν ὑγιῆ χαρακῆρα, ἀλλὰ αὐτὸ εἶναι ἄλλης συζητήσεως θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε όλοι δίκιο!

Ναι η κάνναβη είναι αβλαβής μέχρι και επωφελής για κάποιους. Δεν έχει επέλθει ουδέποτε θάνατος λόγω χρήσης κάνναβης

Ναι η κάνναβη, είναι ύποπτη για ψυχωσικές εκδηλώσεις σε ορισμένα άτομα. Ακριβώς όπως και τα κουκιά είναι θανατηφόρα για κάποιους.
Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να είναι παράνομη.
(Προς τον μυνχάουζεν - Επίσης δεν προτείνετε η χρήση της, σε αργούς επεξεργαστές... είναι μόνο για πολύστροφα μοτέρ ... τα αργόστροφα όντως ρετάρουν ακόμα περισότερο και σιγά σιγά αχρηστεύονται ...)

Το κράτος μπορεί να προμηθεύει τους καταναλωτές στα κρατικά κόφι σοπ, αφότου έχεις ελέγξει το προιόν, και οι χρήστες έχουν την ειδική κρατική κάρτα, η οποία τους χορηγήθηκε κατόπιν εξετάσεων.
Το αυτό για την ηρωίνη την κοκαίνη κλπ. Οι ουσίες θα εισάγωνται νόμιμα από το κράτος και θα πωλούνται από το Ι.Κ.Α. το οποίο θα είναι οργανωμένο με ειδικούς χώρους για να πέφτουν αναίσθητοι οι χρήστες ηρωίνης....

Κόσμος και κοσμάκης θα βγεί απο το περιθώριο και θα είναι αξιοπρεπείς.
Η κοινωνία θα αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή.

Δίνωντας άδειες καλιέργειας ο κόσμος θα τρέξει στο χωριό του... (αποκέντρωση)

Μέχρι και την Βόρειο Ήπειρο μπορούμε να πάρουμε χωρίς να ρίξουμε ούτε μία σφαίρα, ελέγχωντας τις εξαγωγές κάνναβης της Αλβανίας προς την Ευρώπη.

Τεράστια Κέρδη για να μοιραστούν στους δημοσίους υπαλλήλους στην έρευνα και την Εθνική Εκπαίδευση.

Τέλος, ότι κρύβεις, ο άλλος το ψάχνει σαν γατί ... δεν δουλεύει το παραμύθι αυτό...
Στην Σία-ι-αίη και στους διεθνιστές ταλμουδο-μπολσεβίκους κάνετε πλάτες, όσοι είστε κατά της νομιμοποιήσεως.... απο κεί τζιράρουν τρελά εις βάρος μας!

Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η λευκή φυλή!
Έξω η αφρική και η τελετουργική περιτομή απο την Ελληνική Ευρώπη!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω γιά τις Η.Π.Α το στοίχημα με την νομιμοποίηση της κάνναβης δεν έχει να κάνει τόσο με το να δώσει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση "χαρά" στο λαό της αλλά με το ότι ενα τεράστιο μέρος πόρων πηγαίνει για αστυνόμευση καί φυλάκιση εκατομμυρίων ανθρώπων γιά γελοία αδικήματα που τελικά είναι καταστροφικό γιά την ζωή τους. Το επιχείρημα είναι ότι αντι να δαπανώνται δις δολλάρια γιά εναν πόλεμο που δεν κερδίζεται και που καταλήγει να καταστρεφει ζωες με την αποποινικωποίηση τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν για μόρφωση / επιμόρφωση. Συμφωνώ όμως ότι η μαριχουάνα δεν είναι όσο αθώα όσο παρουσιάζεταί καί βεβαίως όσο δελεαστικό καί να ακούγεται το παραπάνω επιχείρημα έχει την παράπλευρη απώλεια να κινδυνεύει να δημιουργησει ένα "στρατό" από χασισο-ζόμπι γιατί κακα τα ψέμματα, όταν το ρουφας πολύ σε ενοιαξε για το αν τα δικαιωματα σου σε αλλους τομεις πανε περιπατο. Ερωτώ λοιπόν, ΑΝ το πρόβλημα είναι η αστυνόμευση και η φυλάκιση αθώων γιατί δεν αλλάζετε λίγο τους νόμους αντί να νομιμοποιήσετε την κάνναβη;