Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Ο Πάπας φίλησε το χέρι του κορυφαίου ομοφυλόφιλου ιερέα ακτιβιστή και συλλειτούργησε μαζί του



LifeSiteNews / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Αναστάτωση προκάλεσε η κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, να συλλειτουργήσει με τον κορυφαίο ομοφυλόφιλο ιερέα ‘ακτιβιστή’ για τις αλλαγές στη διδασκαλία της καθολικής εκκλησίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία, του οποίου φίλησε το χέρι. Στις 6 Μαΐου, ο Φραγκίσκος δέχτηκε τον 93χρονο ιερέα ο οποίος έχει ιδρύσει από κοινού την ομοφυλοφιλική ακτιβιστική οργάνωση, ‘Agedo Foggia’, που αντιτίθεται στην διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο πάτερ (Don) Michele de Paolis συλλειτούργησε με τον Πάπα Φραγκίσκο στην εκκλησία Domus Santa Martha στο Βατικανό, και στη συνέχεια έγινε επίσημα δεκτός από τον ποντίφικα στον οποίο έκανε δώρο ένα ξύλινο δισκοπότηρο, ένα άγιο δισκάριο και ένα αντίγραφο του πιο πρόσφατου βιβλίου του, «Αγαπητέ Don Michele - ερωτήσεις σε έναν μη βολικό ιερέα».

Σε ένα προηγούμενο βιβλίο, ο Don Michele έγραψε, ότι «η ομοφυλοφιλική αγάπη είναι ένα δώρο από τον Θεό το ίδιο με την ετεροφυλοφιλική». Ο ίδιος υποτιμά επίσης την ιδέα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που δεν κάνουν σεξ.

Ο Φραγκίσκος έκλεισε τη συνάντηση φιλώντας το χέρι του ομοφυλόφιλου ιερέα, μια χειρονομία που η ακροαριστερή εφημερίδα ‘L' immediato’ χαρακτήρισε «αποκάλυψη της ταπεινότητας ενός μεγάλου άνδρα σε έναν άλλον του ιδίου αναστήματος». Ο De Paolis περιέγραψε την ασυνήθιστη χειρονομία στην σελίδα του στο Facebook, λέγοντας ότι ο ίδιος ζήτησε αν μπορούσε ο Φραγκίσκος να έχει ακρόαση με μια άλλη οργάνωση του ιερέα, την “Κοινότητα Εμμαούς” : «Είναι δυνατόν;», ρώτησε;

Και ο Πάπας απάντησε, «Όλα είναι δυνατά. Μιλήστε με τον Καρδινάλιο Μαραντιάγκα και αυτός θα προετοιμάσει τα πάντα».

«Και τότε (απίστευτο!) φίλησε το χέρι μου! Τον αγκάλιασα και έκλαψα», κατέληξε ο de Paolis.

Η χειρονομία έκανε αίσθηση στα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιστολόγια, δεδομένου ότι ο de Paolis είναι ένα γνωστό πρόσωπο στην Ιταλία ως ο κορυφαίος εκ απολογητής της ομοφυλοφιλικής ιδεολογίας. Φαινομενικά, συναντήθηκε με τον Φραγκίσκο, υπό την ιδιότητά του ως ιδρυτή της ‘Κοινότητας Emmaus’ στη νότια πόλη Foggia της Ιταλίας που βοηθά τους φτωχούς και τα άτομα που πάσχουν από AIDS.

Αλλά πιο γνωστός στην Ιταλία, είναι ως συνιδρυτής της ‘Agedo Foggia’, μιας «ένωσης γονέων, συγγενών και φίλων ομοφυλοφίλων» (Associazione di genitori, Parenti e amici di persone omosessuali) – που κάνει εκστρατείες για την προώθηση της ομοφυλοφιλικής ιδεολογίας και της ιδεολογίας του «φύλου» στην ιταλική κοινωνία και την καθολική εκκλησία.

Εκτός από την υποστήριξη που λαμβάνει από την πόλη της Φότζια, η ‘Agedo Foggia’ χρηματοδοτείται από το UNAR, το Εθνικό Γραφείο της ιταλικής κυβέρνησης για την «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και το Ρατσισμό» (Ufficio Nazionale Antidiscriminazioni Razziali) που έχει εκδώσει έγγραφα που απειλούν τους δημοσιογράφους με φυλακή αν αποτύχουν να απεικονίσουν θετικά στην κοινωνία την ομοφυλοφιλία.

Η ιστοσελίδα του Agedo Lecce φέρει ένα εκτεταμένο απόσπασμα από ένα από τα βιβλία του de Paolis που θέλει να βοηθήσει τους αναγνώστες να «βγουν από το τέλμα των βιβλικών εντολών». Έγραψε, «πρέπει να ξεπεράσουμε το γράμμα της Αγίας Γραφής. Είναι στην Β΄ Επιστολή προς Κορινθίους του Απ. Παύλου 3:06 που λέει, «Το γράμμα σκοτώνει, αλλά το Πνεύμα δίνει ζωή».

«Αυτή η βιβλική επιστολή», γράφει ο de Paolis, «σκότωσε και συνεχίζει να σκοτώνει, δυστυχώς, μερικές φορές, όχι μόνο ηθικά αλλά και σωματικά, είναι ένα γεγονός. Η Αγία Γραφή δεν “είναι” ο λόγος του Θεού. Η Αγία Γραφή περιέχει το λόγο του Θεού».

[Παρένθεση: «..και ήλλαξαν την δόξαν του άφθάρτου Θεού εν ομοιώματι εικόνος φθαρτού ανθρώπου και πετεινών και τετραπόδων και ερπετών 24 Διο και παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εν ταις επιθυμίαις των καρδιών αυτών εις ακαθαρσίαν του ατιμάζεσθαι τα σώματα αυτών εν εαυτοίς 25 οίτινες μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εν τω ψεύδει και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τον κτίσαντα ος εστιν ευλογητός εις τους αιώνας αμήν 26 δια τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν 27 ομοίως τε και οι άρρενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους άρσενες εν άρσεσιν την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες 28 και καθώς ουκ εδοκίμασαν τον Θεόν έχειν εν επιγνώσει παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις αδόκιμον νούν ποιείν τα μη καθήκοντα», έγραψε ο απ. Παύλος, που σήμερα 100% θα χαρακτηρίζονταν ως «ομοφοβικός», και το παραπάνω απόσπασμα από την προς Ρωμαίους Επιστολή ως «ομοφοβικό παραλήρημα», το οποίο προφανώς δεν θα έμενε ατιμώρητο, καθώς προωθεί την βία κατά των ομοφυλόφιλων, σύμφωνα με το σκεπτικό του ιερέα. Τέλος παρένθεσης]

«Αντί να σπαταλά ενέργεια σε ατελείωτες διαμάχες η Εκκλησία στοχεύει στη δημιουργία μιας χριστιανικής πνευματικότητας χαρούμενης αποδοχής του εαυτού, ευγνωμονώντας τον Θεό, και γνωρίζοντας ότι η ομοφυλοφιλική αγάπη είναι ένα δώρο από Αυτόν όχι λιγότερο από εκείνη των ετεροφυλόφιλων».

Οι άνθρωποι της εκκλησίας, είπε, «αγνοούν εντελώς το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας, για το οποίο η επιστήμη έχει πλέον αποσαφηνιστεί κατηγορηματικά: ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν επιλέγεται ελεύθερα από το άτομο. Το αγόρι ή το κορίτσι, θα ανακαλύψουν ότι είναι μια προσέγγιση βαθιά ριζωμένη στην προσωπικότητα, η οποία είναι μια σημαντική πτυχή της ταυτότητάς του: Δεν είναι μια ασθένεια, δεν είναι μια διαστροφή».


Παραπονέθηκε επίσης, για την «έλλειψη ευαισθησίας» που δείχνεται στους ομοφυλόφιλους από την Καθολική Εκκλησία, λέγοντας, «Μερικοί άνθρωποι της εκκλησίας λένε, «Εντάξει, να είναι gay, αλλά δεν πρέπει να κάνουν σεξ, δεν μπορούν να αγαπούν ο ένας τον άλλο». Αυτή είναι η μεγαλύτερη υποκρισία. Είναι σαν να λες σε ένα φυτό που μεγαλώνει, «Δεν πρέπει να ευδοκιμήσεις, δεν πρέπει να φέρεις καρπούς! (sic!) «Ναι, είναι ενάντια στη φύση!».

«Πρέπει να έχουμε υπομονή με την Μητέρα Εκκλησία μας», συνεχίζει. «Η στάση της έναντι των ομοφυλοφίλων θα αλλάξει». Επαίνεσε τις «πολυάριθμες πρωτοβουλίες» που έχουν ήδη ιδρυθεί σε όλη την Ιταλία στις οποίες «ομάδες των ομοφυλόφιλων Καθολικών έχουν περιστασιακή επαφή με τη μητρόπολη, που συνήθως χαρακτηρίζεται από εγκαρδιότητα».

Ο De Paolis είναι ένα εξέχον μέλος μίας ακραία, μαρξιστικής κίνησης κληρικών που ξεπήδησε μετά το Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού. Ένας καθολικός συγγραφέας, ο Giuseppe Nardi, έγραψε ότι ο de Paolis προάγει τον «αναρχο – καθολικισμό» της άκρας αριστεράς που έχει δεσπόζουσα θέση στην καθολική Εκκλησία στην Ιταλία, καθώς και στις νοτιοαμερικανικές εκκλησίες, από το 1970.

Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

JESUS! πολύ μυγιάγγιαχτος είσαι αδερφέ! Το χέρι μόνο του φίλησε ο πάπας. Δεν του φίλησε τιποτ' άλλο! Μην πάει στο πονηρό το μυαλό σου!

Ανώνυμος είπε...

εισαι χαζος η κανεις τον χαζο 27 Μαΐου 2014 - 1:34 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Προς 27 Μαΐου 2014 - 1:34 μ.μ.

Όσο πιο βλάκας είναι κάποιος, τόσο πιο έντονα αμφισβητεί τα αυτονόητα!!

Αν δεν μπορείς να ξυπνήσεις, προσπάθησε τουλάχιστο να μη μιλάς, είναι εξοργιστικό.

Ροδίων είπε...

Φαίνεται πως ο τελευταίος πάπας της ιστορίας θα κάνει πολλά κακά.

Ελληνας είπε...

Σε παρακολουθώ τακτικά και Σύμφωνω εν πολλοίς με αυτα που γραφεις .
Κατι που δεν το εχει παρατηρήσει καποιος μεχρι τωρα (ειναι πολυ φρέσκο):
Στο messenger του Facebook,νεα δυνατότητα επιλογής με το όνομα pride :φατσούλες με gay ζευγάρια που παντρεύονται .
Παρα πολυ σοβαρή εξέλιξη ,δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως