Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Επιζών του μακελειού στο Waco, περιμένει την ανάσταση του ηγέτη της σέκτας, David Koresh



Ο "David Koresh"
«Δεν είχαμε υποστεί πλύση εγκεφάλου» λέει ένας επιζών του Waco, πρώην μέλος του “Κλάδου των Δαυιδιανών” (Branch Davidians), ο οποίος ισχυρίζεται σε ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά του ότι ο ηγέτης της σέκτας, David Koresh, είχε 19 συζύγους και κοιμήθηκε με κορίτσια μέχρι και ηλικίας 12 ετών.

Ο Clive Doyle, γράφει η Daily Mail, ότι δεν θέλει οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι είχαν  «εξαπατηθεί» ή κρατούνταν παρά τη θέλησή τους στο στρατόπεδο.

Θέλει οι άνθρωποι να «ανοίξουν τα μάτια τους» και να δουν με μια «διαφορετική ματιά» τον αρχηγό της ομάδας David Koresh (πραγματικό όνομα:  Βέρνον Χάουελ)*.

Οι ισχυρισμοί του Doyle είναι μια προσπάθεια να ξαναγράψει την ιστορία της διάρκειας 51 - ημερών πολιορκίας του 1993, η οποία έληξε όταν ένας στρατός από κυβερνητικούς πράκτορες εισέβαλε στο αρχηγείο του Branch Davidians στο Waco του Τέξας.

Φωτο: Ο Clive Doyle (δεξιά), ο οποίος ταξίδεψε με το ιδρυτή του Branch Davidian, David Koresh (αριστερά) στην Αυστραλία για να στρατολογήσει μέλη το 1986, έχει γράψει ένα βιβλίο που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της λατρείας δεν κρατούνταν παρά τη θέλησή τους στο στρατόπεδο.

Μέσα στο στρατόπεδο Branch Davidian : Ο αρχηγός της ομάδας David Koresh κοιμόταν με κορίτσια από την ηλικία των 12 στο στρατόπεδο στο οποίο ο Clive και η Sherry Doyle (δεξιά) ζούσαν.

Στην ανταλλαγή πυροβολισμών και την φωτιά που ακολούθησαν, 76 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 23 παιδιών σκοτώθηκαν.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις περίεργες δραστηριότητες στο στρατόπεδο Branch Davidian από τότε έχουν προκύψει στα απομνημονεύματά και τους αναφορές από πρώην μέλη της λατρείας που έχουν περιγράψει κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια , αναφέρει η The New Yorker.

Ο Koresh έβλεπε κυριολεκτικά τον εαυτό του ως τον «γιο του Θεού» και παρέσυρε δυσαρεστημένους Ανβεντιστές της Έβδομης Ημέρας, στον αλλόκοτο κόσμο του, όπου κήρυττε 15 ώρες την ημέρα και τους ανάγκαζε να σηκώνονται στις 05.30 π.μ. για ασκήσεις που παρέπεμπαν σε καψόνια νεοσυλλέκτων.

Το πιο απαίσιο ήταν όμως η κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, ακόμα και της ανιψιάς του και το πώς συνήθιζε να χτυπάει μωρά μέχρι που μάτωναν.

Με ξυλοδαρμό επίσης τιμωρούσε κορίτσια και αγόρια για ήσσονος σημασίας αδικήματα, όπως ότι έχυσαν το γάλα και τους έλεγε να αποκαλούν τους γονείς τους «σκυλιά».

Ο Koresh πίστευε ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο πάνω σε όλες τις γυναίκες στη Γη και πήρε 19 «συζύγους», με τις οποίες έκανε τουλάχιστον 13 παιδιά.

Σύμφωνα με τον γεννημένο στην Αυστραλία Doyle, όμως, η εσωτερική λειτουργία της λατρείας ήταν βαθιά παρεξηγημένη.

Στα απομνημονεύματά του : «Ένα ταξίδι στο Waco : Η Αυτοβιογραφία ενός Branch Davidian» (‘A Journey to Waco: Autobiography of a Branch Davidian’), ο Doyle γράφει ότι τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε και πάλι σε μια ομάδα η οποία ήταν απλά πολύ διαφορετική από τον υπόλοιπο κόσμο.

Γράφει : «Αν οι άνθρωποι διαβάζουν αυτήν την εξοστόρηση, τουλάχιστον θα αποκτήσουν μια διαφορετική εικόνα για το ποιος ήταν ο David Koresh, από που ερχόταν, ποιοι ήμασταν εμείς και γιατί πιστεύουμε όπως πιστεύουμε.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για μας ότι απλά ήμασταν μια «σέκτα» και ότι ήμασταν άνθρωποι που είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου και εξαπατήθηκαν.

«Νομίζουν ότι τα μέλη της εκκλησίας μας δεν ξέρουν τι κάνουν ή πού πηγαίνουν. Ας ελπίσουμε ότι, η ιστορία μου μπορεί να ανοίξει τα μάτια τους».

Ο Koresh είχε αναλάβει την ηγεσία του Mount Carmel Center (Κέντρο Όρος Κάρμηλος) στα τέλη του 1980, αλλά ήταν το 1993 που τα πράγματα άρχισαν να διαλύονται.

Πλήρης ολομέτωπη επίθεση : Το FBI εισέβαλε στην εγκατάσταση με 12 τεθωρακισμένα, τέσσερα οχήματα μάχης και 1.890 άτομα σε μια επίδειξη δύναμης για να πείσει τον Koresh να παραδοθεί.

Το τέλος ήρθε όταν 80 ένοπλοι πράκτορες και η Υπηρεσία για τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά (ATF) με πυροβόλα όπλα εισέβαλαν στην κοινότητα Mount Carmel προσπαθώντας να τον συλλάβουν τον Koresh για δήθεν παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί πυροβόλων όπλων.

Ήταν μια καταστροφή από την αρχή, καθώς τα μέλη της σέκτας είχαν ταμπουρωθεί και ήταν βαριά οπλισμένοι. Μια ανταλλαγή πυροβολισμών ξεκίνησε η οποία ανάγκασε την ATF να υποχωρήσει και να αρχίσει την πολιορκία.

Εν τω μεταξύ, το FBI συγκέντρωσε ό, τι πιστεύεται ότι ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη που έχει συγκεντρωθεί ποτέ εναντίον ενός πολιτικού στόχου, συμπεριλαμβανομένων 12 τεθωρακισμένων, τέσσερα οχημάτων μάχης και μιας δύναμης συνολικά 1.890 ανδρών σε μια επίδειξη δύναμης για να πείσουν τον Koresh να παραδοθεί.

Εκείνος αρνήθηκε και οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν για εβδομάδες με την περιοχή να περικυκλώνεται μέχρι που το FBI αποφάσισε ότι περίμενε αρκετό καιρό και εισέβαλε.

Καθώς οι σφαίρες έπεφταν σαν βροχή ο Koresh φέρεται να είπε στους ακολούθους του : «Γίνετε μάρτυρες. Βγείτε έξω, φρικάρετε, πυροβολήστε... και δεχτείτε πυροβολισμούς, αλλά να σκοτώσετε πολλούς πριν πεθάνετε».

Μνημείο : Ο Clive Doyle (φωτογραφία αριστερά και δεξιά) συμμετέχει σε μια επιμνημόσυνη δέηση και επισκέπτεται τους τάφους, το 2003.

Στο «Ένα ταξίδι στο Waco» ο Doyle γράφει ότι κατά τη διάρκεια του χάους άκουσε τον Koresh να λέει: «Θέλω όλοι σας να πάτε πίσω στο δωμάτιό σας και μείνετε ήρεμοι.

«Μπορούσα να ακούσω τα βήματα του David να πηγαίνει προς την μπροστινή πόρτα ... Τότε ξαφνικά άκουσα τον David να λέει: «Περίμενε ένα λεπτό! Υπάρχουν γυναίκες και παιδιά εδώ μέσα

«Στη συνέχεια, έγινε κόλαση - μόνο ένας καταιγισμός πυροβολισμών από το εξωτερικό έρχονταν. Ακουγόταν σαν ένα λουτρό αίματος.

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας ο Koresh έκανε επίσης ένα ανατριχιαστικό βίντεο στο οποίο ορκίστηκε να βγει και να πολεμήσει αν το FBI ερχόταν κοντά του.

Ο ίδιος δήλωσε στην κάμερα : «Σημαδεύετε με τα όπλα σας τις συζύγους μου και τα παιδιά μου, γ…. Θα σας συναντώ στην πόρτα κάθε φορά».

Φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου αεροπόρου και περιβαλλόμενος από δεκάδες νήπια και βρέφη είπε, επίσης, «κανείς δεν πρόκειται να αρχίσει ... να πιέζει την οικογένειά μου».

Μετά τη σφαγή, στην οποία ο Koresh ήταν μεταξύ των θυμάτων, ο Πρόεδρος Κλίντον ανέθεσε τη σύνταξη έκθεσης από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιβλέπει την ATF.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η υπηρεσία είχε κάνει σοβαρά λάθη στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιδρομής.

Ο Stephen Higgins, ο διευθυντής της ATF, απολύθηκε και πέντε άλλοι αξιωματούχοι τέθηκαν σε αναστολή.

Ο Doyle γεννήθηκε σε μια οικογένεια ένθερμων Ανβεντιστών της Έβδομης Ημέρας στην Αυστραλία. Όπως και άλλοι Αντβεντιστές, οι Doyles πίστευαν ακράδαντα ότι η Δεύτερη Έλευση του Χριστού ήταν επικείμενη.

Η οικογένεια μετακόμισε στο Τέξας για να ενταχθεί στο Branch Davidians, μια ομάδα που αποχώρησε από τους Αντβεντιστές και που τελικά τέθηκε υπό την ηγεσία του David Koresh.

Ο Koresh δίδασκε τους ακολούθους του ότι αυτός ήταν το εκλεκτό "Αρνίον", το οποίο περιγράφεται στο Βιβλίο της Αποκάλυψης. Ο Koresh πίστευε ότι θα ήταν αυτός που θα ξεκλείδωνε τις επτά σφραγίδες που περιέχουν τις προφητείες των έσχατων καιρών.

Αυτή η κατάσταση βοήθησε τον Koresh να δικαιολογήσει τις αμφισβητήσιμες σεξουαλικές πρακτικές του. Πήρε μια σειρά από «πνευματικές συζύγους» μεταξύ των συζύγων και θυγατέρων των οπαδών του. Μερικές από την ηλικία των 12 και 13 ετών. Σε ένα βίντεο που ελήφθη κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, Koresh παρουσιάζει την πολυγαμική οικογένεια του και τα πολλά νήπια και βρέφη των οποίων ήταν πατέρας.

Η κόρη του Doyle, Shari, έγινε μία από τις συζύγους του Koresh όταν ήταν μόλις δεκατεσσάρων. Η πρακτική έκανε μερικούς από τους οπαδούς του Koresh να φύγουν, αλλά εκείνοι που έμειναν πίσω πίστευαν ότι αυτό ήταν «το θέλημα του Θεού».

Ο Koresh έβλεπε τον εαυτό του ως εκπλήρωση του 45ου Ψαλμού, όπου γίνεται λόγος για ένα εκλεκτό βασιλιά που παντρεύεται έναν αριθμό παρθένων και δημιουργεί μια δυναστεία που θα κυβερνήσει τον κόσμο.

«Μας δίδαξε ότι αν κάποιος ερχόταν με ένα μήνυμα από την Αγία Γραφή, αντί να προσπαθούμε να τον πολεμήσουμε, αντί να προσπαθούμε να το αποδείξουμε λάθος, θα έπρεπε να μελετήσουμε τη Βίβλο για να αντιληφθούμε αν το μήνυμα ήταν  αληθινό», λέει ο Doyle. «Μελέτησε για να δεις αν είναι έτσι».

Οι προφητείες φάνηκε να εκπληρώνονται. Ο Livingstone Fagan, ένας εκπρόσωπος του Branch Davidians κατά τη διάρκεια της επιδρομής, δήλωσε ότι οι οπαδοί του Koresh πίστευαν ότι ζούσαν μέσα στην «πέμπτη σφραγίδα». Σύμφωνα με την Αποκάλυψη, η πέμπτη σφραγίδα αποκαλύπτει την «κραυγή των μαρτύρων» που φονεύθηκαν για τις πεποιθήσεις τους. Η Αγία Γραφή λέει ότι οι πιστοί θα «αναπαυθούν λίγο ακόμα» και στη συνέχεια θα υποστούν δεύτερο γύρο αιματοχυσίας πριν από την έκτη σφραγίδα – την Ημέρα της Κρίσεως.

Σύμφωνα με τον Fagan, η κοινότητα του Mount Carmel πίστευε ότι η πρώτη επιδρομή της ATF ήταν η πέμπτη σφραγίδα. Ενώ διαπραγματευτές του F.B.I. θεωρούσαν ότι ο Koresh κρατούσε όμηρους τους οπαδούς του, εκείνοι πίστευαν ότι η βιβλική ιστορία γινόταν πραγματικότητα.

Αλλά οι διαπραγματεύσεις του FBI αποκαλύπτουν την απροθυμία του να πάρουν σοβαρά αυτήν την πεποίθηση. Σύμφωνα με την έκθεση του New Yorker, η ομ΄δα του FBI ονόμαζε την θεολογία Koresh Bible-babble("βιβλικές φλυαρίες") και τον κατηγόρησε ότι είναι ένας «εγωκεντρικός ψεύτης», «δειλός», «κάλπικος μεσσίας», «παιδεραστής», «απατεώνας», «φθηνός κακοποιός ο οποίος ερμηνεύει την Αγία Γραφή μέσω της κάνης ενός όπλου», «παρανοϊκός», «εγωιστής»και «φανατικός».

Μετά από τυποποιημένες διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τον Koresh που απέτυχαν, το F.B.I. σταμάτησε να περιμένει και αποφάσισε να εισβάλει στο Mount Carmel. Ο δημοσιογράφος Malcolm Gladwell, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι «οι Αμερικανοί δεν είναι πολύ καλοί στο να σέβονται η ελευθερία των άλλων να είναι διαφορετική με τόσο επαχθή τρόπο».

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, ο Doyle αρνείται να εγκαταλείψει τις πεποιθήσεις του. Εξακολουθεί να ζει στο Waco και έχει μελέτη της Βίβλου κάθε Σάββατο με την Sheila Martin που ανήκει κι αυτή στους επιζώντες. Τα παιδιά της Martin κάηκαν ζωντανά. «Έτσι το ήθελε ο Θεός», λέει.

Ο Doyle ακόμα περιμένει την ανάσταση του Koresh.

«Εμείς, ως επιζώντες του 1993, ψάχνουμε για τον David και όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, είτε στην ανταλλαγή πυροβολισμών είτε στη φωτιά. Πιστεύουμε ότι ο Θεός θα αναστήσει αυτή την ειδική ομάδα», λέει ο Doyle.

* Ο Koresh, (Ο Κύρος στα περσικά. Το πραγματικό του όνομα είναι Vernon Wayne Howell) γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1959 στο Χιούστον του Τέξας. Η μητέρα του ήταν μόλις 15 χρονών. Ο πατέρας του ήταν ένας 20χρονος που πριν γεννηθεί ο Koresh είχε εγκαταλείψει την μητέρα του. Ο Koresh ποτέ δεν συνάντησε τον πατέρα του και τη μητέρα του άρχισε να συγκατοικεί με ένα βίαιο αλκοολικό. Το 1963, όταν ήταν 4 ετών, η μητέρα του τον άφησε στην φροντίδα της γιαγιάς του. Μετά επέστρεψε όταν ήταν επτά ετών, με έναν ξυλουργό και έκανε ένα γιο μαζί του. Ο Koresh περιγράφει τα παιδικά του χρόνια ως μοναχικά και ισχυρίστηκε ότι όταν ήταν 8 υπέστη ομαδικό βιασμό από μεγαλύτερα αγόρια. Όταν ήταν 22, άφησε έγκυο ένα 15χρονο κορίτσι. Αφού υποστήριξε ότι είχε γίνει αναγεννημένος Χριστιανός σε εκκλησία των Νότιων Βαπτιστών σύντομα εντάχθηκε στην εκκλησία της μητέρας του, στους Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας. Εκεί ερωτεύτηκε την κόρη του πάστορα και «πείστηκε» ότι ο Θεός τον ήθελε να πάρει την κόρη του για γυναίκα, αλλά μόλις το είπε στον πάστορα, εκείνος τον πέταξε έξω.
Το 1982, μετακόμισε στο Waco του Τέξας, όπου εντάχθηκε στο Branch Davidians, μια θρησκευτική ομάδα που προερχόταν από αποκομμένος μέλη της εκκλησίας των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας. Είχαν την έδρα τους σε ένα αγρόκτημα 9 μίλια από το Waco, που το ονόμαζαν Mount Carmel Center. Το 1985 ο Koresh άρχισε να παίζει κιθάρα και να τραγουδά στο Mount Carmel Center, ενώ από το 1983 άρχισε να υποστηρίζει ότι έχει το "χάρισμα της προφητείας". Πιθανολογείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την Lois Roden, την "προφήτισσα" και ηγέτη της αίρεσης, που ήταν τότε 77 χρονών !


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές εδώ και εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν παραμερισουμε τα "θρησκευτικα" στην προκειμενη περιπτωση, η πολλαπλη και εν ψυχρω δολοφονια/σφαγη/ ολοκαυτωμα των Davidians με τον εν συνεχεια βομβαρδισμο του ομοσπονδιακου κτιριου Alfred P. Murrah στην Οκλαχωμα και την δολοφονια αρκετων αθωων αμερικανων απο τους ομοσπονδιακους μπατσους μπορουμε χωρις ενδοιασμους να συμπαιρανουμε οτι ηταν μια προβα «τζενεραλε» για την 11η Σεπ 2001. Ηταν μια προπαρασκευασμενη κινηση "στρατηγικης της εντασης" απο τον εγκληματια Κλιντον και την ανεραστη εσχατογρια Τζανετ Ρινο, μια προβα την οποιαν ανελυσαν επιμελως ειδικοι ψυχολογοι για την αντιδραση του μεσου αμερικανου πολιτη σε παρομοιες καταστασεις που σταδιακα αλλα υποχρεωτικα θα αφαιρουσε τις πολιτικες του ελευθεριες με προεκτασεις την αφαιρεση των πολιτικων και αλλων ελευθεριων στους πολιτες των Εθνων της Δυσης.
Κατι που ξεδιπλωνεται μπρος στα ματια μας ΠΑΝΤΟΥ σημερα. Αν παρατηρησουμε προσεκτικα τις ημερομηνιες των γεγονοτων θα δουμε οτι ολα αυτα ειχαν προσχεδιαστει απο ΚΑΠΟΙΟΥΣ επιμελως και εκτελεστηκαν σε τακτα χρονικα διαστηματα
Εχουμε λοιπον κατα σειρα και σε σχετικα κοντινα χρονικα διαστηματα την πρωτη αποτυχημενη προσπαθεια της κατεδαφισης των διδυμων πυργων στην ΝΥ, (26 φερουαριου 1993) εν συνεχεια το ολοκαυτωμα των Davidians, (19 Απριλιου 1993) ακολουθουμενον απο το ολοκαυτωμα των αμερικανων στην Οκλαχωμα, ( 19 Απριλιου 1995) και φυσικα μετα απο 6 χρονια τo ολοκαυτωμα της 11η Σεπ 2001 στην ΝΥ και Ουασιγκτον, που τελικα κατεδαφισαν τρεις πυργους και οχι δυο. Ο τριτος πυργος (Solomon Τower 7) ηταν τα “κεντρικα” γραφεια της ολης επιχειρησης ο οποιος επρεπε να κατεδαφιστει μετα την επιχειρηση για να μην υπαρχουν αποδεικτικα στοιχεια.
Ενας παρατηρητικος ανθρωπος λοιπον, βλεπει οτι ο Μεσος Αμερικανος Πολιτης βρισκοταν υπο μια συνεχη και εντονη «Στρατηγικη της Εντασης» υπο τις προεδριες Κλιντον και Μπους του νεωτερου η και του μαλ@κα (κατι δηλαδη σαν πρωτο-πειραματοζωο) η οποια στρατηγικη εχει εξαπλωθει σε ολο τον κοσμο οπως παρατηρουμε σημερα, ανεξαρτητως πλανηταρχη, με απωτερο σκοπο την εξολοθρευση σημαντικου πληθυσμου του Πλανητη και την τελικη εφαρμογη των Πρωτοκολλων των Σοφων της Σιων.



Πατρικιος

konion είπε...

Συμφωνῶ μαζί του! Νὰ τὸν περιμένῃ τον Ντεϊβιντ Κορές ν' ἀναστηθῇ!

Σοβαρά τώρα. Αὐτὸς ὁ χειρισμὸς τοῦ F.B.I. στὸ Γουέηκο, προεκάλεσε κατ' ὁμολογία τοῦ ἐπιτιθέμενου Τίμοθυ Μακβέι τὴν βομβιστικὴ ἐπίθεσι στὴν Ὁκλαχόμα μὲ 168 νεκρούς καὶ πολλοὺς τραυματίες.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Η κακή διαχείριση επικίνδυνων καταστάσεων αντι να φέρει θετικά αποτελέσματα, μετατρέπει τους ψυχασθενείς και δαιμονισμένους σε ήρωες και μετά το θάνατό τους μιμιτές.