Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΗΠΑ: «Λατρεύω έναν Εβραίο», λέει κορυφαίος ευαγγελιστής



Όπως αναφέρει το WorldNetDaily, ο Αμερικάνος ευαγγελιστής Franklin Graham, γιος του γνωστού ευαγγελιστή Billy Graham*, μιας εμβληματικής μορφής του σύγχρονου Προτεσταντισμού, (που υπήρξε και πνευματικός σύμβουλος διαφόρων προέδρων των ΗΠΑ), δήλωσε ότι ο ίδιος κατηγορηματικά και χωρίς διάθεση απολογίας, υποστηρίζει το Ισραήλ, λέγοντας, «λατρεύω έναν Εβραίο».

«Υποστηρίζω το Ισραήλ, όχι μόνο γιατί λατρεύω έναν Εβραίο, αλλά εξαιτίας των όσων λέει η Αγία Γραφή για το Ισραήλ και για το μέλλον του Ισραήλ», δήλωσε ο Graham σε μια ομιλία του στην 13η ετήσια "Εκδήλωση Αλληλεγγύης στο Ισραήλ", στην Ισραηλινή πρεσβεία.

Η εκδήλωση συνδέεται με την ‘Εθνική Ημέρα Προσευχής’.

Στο μήνυμά του, ο Graham στάθηκε στην υπόσχεση του Θεού για τη γη Χαναάν, την επιλογή του Ισραήλ ως λαό Του, την διδασκαλία Του να προσευχόμαστε για την ειρήνη της Ιερουσαλήμ και την αποστολή του Υιού Του, του Ιησού – ενός Εβραίου - να φέρει την ελπίδα της αιώνιας ζωής για όσους επιστρέφουν από την αμαρτία τους και εναποθέτουν την πίστη τους στον Ιησού.

«Στο παρελθόν», είπε ο Franklin, «υπήρχαν πολλοί κακοί, σατανικοί άνθρωποι οι οποίοι στο όνομα του Ιησού Χριστού χρησιμοποιούσαν αυτή την ιστορία (της Σταύρωσης του Χριστού) για να διώξουν τους Εβραίους. Για να σκοτώσουν τους Εβραίους. Τους αποκαλούσαν «Χριστο-κτόνους».

Ο Graham είπε, όμως, ότι δεν ήταν οι Εβραίοι ή ακόμα και οι Ρωμαίοι που σκότωσαν τον Ιησού Χριστό.

«Ήταν η κάθε μία και ο κάθε ένας από εμάς», είπε. «Επειδή η Βίβλος λέει, “ο Θεός έτσι αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, ώστε όποιος πιστεύει σ 'Αυτόν να μην να χαθεί, αλλά να έχει αιώνια ζωή”.


Πριν από το μήνυμα αλληλεγγύης του Graham, ο Πρέσβης του Ισραήλ Ron Dermer δέχτηκε τους ευαγγελικούς ηγέτες.

«Το να είσαι πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αμερική σημαίνει να είσαι ο πρεσβευτής στην πιο φιλική προς το Ισραήλ χώρα στη γη», δήλωσε ο Dermer. «Και η άγκυρα υποστήριξης για αυτή την φιλία στην Αμερική είστε εσείς».

* Σχετικά με τον 95χρονο σήμερα Billy Graham, κατά την διάρκεια της υπόθεσης Watergate, ακούστηκε ότι ο Graham εξέφρασε «αντισημιτικές απόψεις» στον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, αλλά αργότερα εκείνος το αρνήθηκε. Ωστόσο, το 2002, όταν αποχαρακτηρίστηκαν οι "κασέτες Ρίτσαρντ Νίξον", επιβεβαιώθηκαν οι δηλώσεις του Graham στον Nixon. Στις κασέτες, ο Graham συμφωνεί με τον Νίξον ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, κάτι το οποίο αποκαλεί "ασφυκτικό", κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Νίξον το 1972. Οι παρατηρήσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν «αντισημιτικές» από τον Αβραάμ Foxman της Anti-Defamation League.
Όταν οι κασέτες κυκλοφόρησαν δημόσια, ο Graham ζήτησε συγγνώμη και είπε: «Αν και δεν θυμάμαι του γεγονότος, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τα σχόλια που προφανώς έγιναν σε μια συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο με τον Πρόεδρο Νίξον ... πριν από 30 χρόνια (...). Δεν αντανακλούν τις απόψεις μου και ειλικρινά ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε αδίκημα που προκάλεσα». Σύμφωνα με το Περιοδικό Newsweek, «το σοκ της αποκάλυψης μεγεθύνθηκε λόγω της πολύχρονης στήριξης του Graham στο Ισραήλ και της άρνησής του να δεχτεί τις προσκλήσεις για προσηλυτισμό των Εβραίων στον χριστιανισμό».
Το 2009, νέες κασέτες Nixon κυκλοφόρησαν, στις οποίες ο Graham ακούγεται σε συνομιλία του με τον Νίξον να αναφέρεται στους Εβραίους ως "συναγωγή του σατανά".



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Καταλάβατε ποῦ εἶναι τὸ πρόβλημα;
Καὶ οἱ ὑποστηρικτὲς τῶν ἑβραίων, ἀπὸ πίσω τοὺς θάβουν.
Ὅσες συγνῶμες καὶ νὰ ζητάει ὁ τύπος, ποιὸς τὸν πιστεύει πραγματικά;