Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Η «Νότιοι» της Νέας Ρωσίας

SouthernNationalistNetwork (SNN)/ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η σημαία της Συνομοσπονδίας (γνωστή ως «σημαία των Νοτίων»)* – χωρίς τα αστέρια – κυματίζει πλέον πάνω από τις αποσχισμένες, φιλο-ρωσικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, που οργανώθηκαν πρόσφατα ως το ομόσπονδο κράτος της Νέας Ρωσίας. Είναι το σύμβολο του Νέου Κόμματος της Ρωσίας, με επικεφαλής τον Pavel Gubarev (δείτε το βίντεο παρακάτω), δεξιό ηγέτη, που είναι επικεφαλής της πρόσφατα αποσχισμένου Donetsk Oblast. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα media αντιτίθενται ανοιχτά στη νέα συνομοσπονδία των αποσχισμένων περιοχών και των εθνικιστών που τις διοικούν.

Οι Moscow Times ασχολήθηκαν με τους Ρώσους Συνομόσπονδους και το σύμβολο τους, σημειώνοντας:

"Υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν Ουκρανό αυτονομιστική, μεταξύ των οποίων το καλάσνικοφ, τα Κοζάκικα καπέλα, οι χρυσοί σταυροί γύρω από τους λαιμούς τους, η επιθετικότητα κατά της Αμερικής, οι πορτοκαλί και μαύρες ‘Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου’ κορδέλες ... και οι σημαίες Dixie.

Όχι δεν ακούσατε λάθος : οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν υιοθετήσει την συνομόσπονδη σημαία.

... Η «Ουκρανική Dixie Σημαία» έχει χρησιμοποιηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες από το αποσχιστικό κόμμα του Gubarev, το ‘Novorossiya’ και την χρησιμοποιεί ως background σε πολλά του βίντεο".

Εξετάζοντας το Νέο Κόμμα της Ρωσίας διαπιστώνουμε ότι ο γεωπολιτικός θεωρητικός και ακτιβιστής Δρ Αλέξανδρος Ντούγκιν, (και σύμβουλος του Πούτιν) του οποίου το έργο έχει παρουσιαστεί στο SNN, έπαιξε κάποιο ρόλο στο σχηματισμό του. Διαπιστώνουμε επίσης ότι περιγράφεται από τους εχθρούς του, ότι είναι ταυτόχρονα και «νεοναζιστικό» και «σταλινικό»!  Η ρητορική που χρησιμοποιείται κατά του κόμματος και των Ρώσων αυτονομιστών που υποστηρίζουν είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται από τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ κατά των Νοτίων.


ΚΟ: Στις 6 Μαρτίου, ο 30χρονος Gubarev συνελήφθη από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, και φυλακίστηκε με τις κατηγορίες των αποσχιστικών τάσεων και της κατάληψης της εξουσίας, αντιμετωπίζοντας ποινή μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από δύο μήνες σε μια ανταλλαγή κρατουμένων.
Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε την απελευθέρωση του Gubarev και είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία του στις 29 Απριλίου, πιέζοντας τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σχετικά με το θέμα.
Ο Gubarev, ο οποίος έχει πτυχίο Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Ντονέτσκ, είναι παντρεμένος με την Ekaterina Gubareva (φώτο) και έχει δύο γιους και μία κόρη. Υπήρξε μέλος του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, ενός φιλο-ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος που έχει έδρα τα νοτιοανατολικά της χώρας. Ο Gubarev είναι υπέρμαχος του Πανσλαβισμού και υπήρξε μέλος της - σήμερα εκτός νόμου - εθνικοσοσιαλιστικής παραστρατιωτικής ομάδας Ρωσική Εθνική Ενότητα.
Ο Gubarev σε ομιλία του ως "Ηγέτης του Λαού"
Προσέξτε την φωτογραφία του Τσάβες δίπλα σε αυτήν του Πούτιν
Η Ekaterina Gubareva
Η Ρωσική Εθνική Ενότητα

* Σημειώνεται ότι και η ρωσική ναυτική σημαία μοιάζει λίγο στην συνομόσπονδη...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφελή ρωσσόφωνα αμερικανάκια, πλήρη αμορφωσιάς και κενά ιδεολογικού προσανατολισμού, αναζητούν σύμβολα και νόημα στις υποκουλτούρες άλλων, υποανάπτυκτων λαών.

Ιωάννης Ράπος είπε...

Η εν λόγω σημαία συμβολίζει τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση περιόδευσε στην περιοχή της Κριμαίας. Γι' αυτό και ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει παρόμοια σημαία, όπως και η Σκωτία, όπου και από εκεί πέρασε ο απόστολος. Τα χρώματα είναι της Ρωσικής σημαίας. Η ομοιότης με την σημαία της συνομοσπονδίας είναι μάλλον ασύγγνωστη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ιωάννη,
δε νομίζω ότι είναι σύμπτωση. Η σημαία των Νοτίων είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και αντιπροσωπεύει την επιθυμία για απόσχιση από ένα καταπιεστικό κεντρικό κράτος. Πιθανότατα οι Ρώσοι αυτοί να είδαν τη σημαία του Νότου ως ένα σύμβολο που τους εκφράζει και να αφαίρεσαν τα αστέρια επειδή αυτά είναι αμερικανικό σύμβολο.
Με εκτίμηση,
Confederate soldier.

Filopatria είπε...

Αυτή η Ekaterina Gubareva είναι απίστευτος κορίτσαρος, ψάχτε την στο google :)
Μαζεύει κουκλάρες ο Πούτιν ή μου φαίνεται;