Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η επιστολή του Ζαν-Μαρί Λεπέν στην κόρη του

Παρακάτω η ανοικτή επιστολή του Jean-Marie Le Pen προς την κόρη του Μαρίν, μετά από την αφαίρεση του εβδομαδιαίου blog του (ονομάζεται "journal de bord") από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Η απόφαση για την αφαίρεση ελήφθη για λόγους «νομικής προστασίας», για την προστασία του υπεύθυνου σύμφωνα με τον νόμο για την ιστοσελίδα, που είναι η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν και πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν, ώστε να μην κινδυνεύει να τη μηνύσουν για δηλώσεις του πατέρα της. Σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο Ζαν-Μαρί Λεπέν καταφερόταν εναντίον πολλών καλλιτεχνών οι οποίοι πήραν θέση κατά του Εθνικού Μετώπου, μεταξύ των οποίων η Μαντόνα, ο ‘χιουμορίστας’ Γκι Μπεντός και ο τραγουδιστής και πρώην πρωταθλητής του τένις Γιανίκ Νοά. Όταν η συνομιλήτριά του αναφέρει και τον τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ, ο οποίος είναι Εβραίος, ο 85χρονος πολιτικός της απαντά γελώντας, «θα κάνουμε μια φουρνιά την επόμενη φορά». Κάποιοι βέβαια, πίσω από την ενδοοικογενειακή αντιπαράθεση θεωρούν ότι αυτή μπορεί και να έχει οργανωθεί σκόπιμα, και να αποτελεί ένα κλείσιμο του ματιού στην hardcore "αντισημιτική" και "ρατσιστική" πτέρυγα του Εθνικού Μετώπου .

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν προλογίζει την επιστολή του με τα αποσπάσματα από τον Ράντγιαρντ Κίπλινγκ και το Ευαγγέλιο του Ιωάννη:

Κυρία Πρόεδρε,

Αφότου με κατηγορήσατε, χωρίς να με ακούσετε, για τη διάπραξη ενός "πολιτικού λάθους", αφαιρέσατε από την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Μετώπου το "journal de bord" μου στο οποίο γράφω για 366 εβδομάδες χωρίς κανένα επεισόδιο, χωρίς να με προειδοποιήστε προηγουμένως.

Δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την πρόσθετη αδικία που ακολουθεί την δυσφημιστική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης που προκλήθηκε από συκοφάντες, κυνηγόσκυλα του αντισημιτισμού, λόγω της λέξης «fournée».

Αυτή η καταγγελία των λόγων μου είναι, δυστυχώς, μπανάλ και δεν θα της έδιναν τόσο μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε πάνω στα κεφάλια των αποστόλων, με τη μορφή πύρινων γλωσσών, αν αυτή η απεχθής συκοφαντία δεν είχε δεδομένη αξιοπιστία με τα αδέξια σχόλια από ένα ηγέτη του FN και από έναν αναπληρωτή στην Εθνοσυνέλευση, ο οποίος δεν είναι μέλος του Εθνικού Μετώπου, παρόλο που ο ίδιος οφείλει την εκλογή του σε αυτό, αλλά πάνω απ’ όλα από την καταδίκη σας περί "πολιτικού λάθους".

Σημείωση: Ο ηγέτης είναι ο Louis Aliot, ο σύντροφος της Λεπέν και ο αντιπρόεδρος είναι ο Gilbert Collard, που εξελέγη το 2012. Ποτέ του δεν έγινε μέλος του FN με κάρτα.

Είμαι το θύμα μιας κακόβουλης και δυσφημιστικής ερμηνείας από πολιτικούς εχθρούς και «χρήσιμους ηλίθιους».

Αν υπήρχε ένα "πολιτικό λάθος", αυτό δεν ήταν εξαιτίας μου, αλλά εξ αιτίας των «ηγετών» του Εθνικού Μετώπου, που έδωσαν αξιοπιστία με τις δηλώσεις τους. Με κατακρίνετε που δεν προέβλεψα τις πιθανές επιθέσεις εναντίον μου, με άλλα λόγια, ότι δεν εφάρμοσα στον εαυτό μου εκ των προτέρων μια εθελοντική λογοκρισία όπως συμβαίνει σε ολοκληρωτικές χώρες.

Αλλά δεν ήσασταν εσείς, που καταδικαστήκατε για την δήλωση σχετικά με την «κατάληψη» των δρόμων από τους μουσουλμάνους πιστούς, και αργότερα μετά από την παρουσία σας στη Βιέννη σε έναν χορό που οι εχθροί αποκάλεσαν ότι ήταν "ναζιστικός";

Σημείωση: Στον βιεννέζικο χορό παρέστησαν συντηρητικοί Αυστριακοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του FPÖ, του κόμματος που κέρδισε πρόσφατα έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρκετοί Εβραίοι ήταν επίσης παρόντες. Τον Ιανουάριο του 2012, η οργάνωση «SOS-Ρατσισμός» κατήγγειλε την παρουσία της Λεπέν στον χορό που συνέπεσε με την 67η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς. Εκείνη τους μήνυσε και μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι κέρδισε την υπόθεση, με το δικαστήριο να κρίνει ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να καταδικαστούν οι διοργανωτές του χορού. Στην «SOS-ρατσισμός» επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ για την δημιουργία δυσφημιστικών σχολίων και 2000 ευρώ για ηθική βλάβη καθώς και αμοιβές δικηγόρων. [Για τον χορό βλέπε εδώ]

Μήπως, επομένως, αισθάνεστε δικαιολογημένη να τιμωρείτε τον επίτιμο πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου και Ευρωπαϊκό αναπληρωτή ο οποίος επανεκλέγεται για τριάντα χρόνια, μαζί με τέσσερις συναδέλφους;

Ωστόσο, όλα αυτά είναι ασήμαντα σε σχέση με το μέλλον του κινήματός μας, και τις δεκάδες χιλιάδες μέλη και τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων.

Ασήμαντο, επίσης, σε σχέση με το μέλλον της Γαλλίας μας που απειλείται σοβαρά από τη γενική παρακμή, με τη μαζική μετανάστευση, που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο κατά τους επόμενους μήνες, από την εγκληματικότητα, την ανεργία, την μείωση του προϋπολογισμού και της πρόνοιας, την κρίση στην εκπαίδευση ...

Μόνο το Εθνικό Μέτωπο είναι ικανό να σταματήσει αυτή την πορεία προς την άβυσσο και να εξομαλύνει τα πράγματα. Αυτή είναι η ιερή αποστολή του και αυτό είναι που θα πρέπει να σας απασχολήσει ουσιαστικά.

Τούτου λεχθέντος, δεν μπορώ να συμφωνήσω σε μια άδικη ποινή που στερεί επίσης από χιλιάδες Γάλλους, εδώ και στο εξωτερικό, το πολιτικό μήνυμα του "journal de bord".

Επιπλέον, το να επιτρέπετε σε κάποιον που είναι θύμα της αδικίας, να σιωπήσει, σημαίνει ότι είστε συνεργός σε αυτό.

Ζητώ μόνο για τη δικαιοσύνη, προσφεύγοντας στην αρχή σας, για την απλή αποκατάσταση μιας αδικαιολόγητης τιμωρίας.

Από εκείνο το σημείο, προς το συμφέρον όλων, ας υποθέσουμε ότι το θέμα έχει κλείσει.

Ζητώ, κυρία Πρόεδρε, να αποδεχθείτε τα καθήκοντα που έθεσα μπροστά σας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

1 σχόλιο:

konion είπε...

Δὲν εἶναι καλὸ πρᾶγμα ἡ οἰκογενειοκρατία, μᾶλλον τὸ FN θὰ κινδυνεύσῃ, μετὰ τοὺς Λεπέν. Μὴν ξεχνᾶμε ὅτι κάποια θέματα ἐκλαμβάνονται ὡς ἰδεολογικὴ ὑποχώρησι ἀπὸ προσκείμενους καὶ ἀντιπάλους. Ἡ τωρινὴ ἀρχηγὸς δὲν πρέπει νὰ ξεχνᾶ τὴν βἀσι τοῦ κόμματος καὶ πῶς αὐτὸ προῆλθε.

Μὴν ξεχνᾶμε ἐπίσης, ὅτι ἡ ἐτικέτες - βρισιὲς ρατσιστἠς, ἀντισημίτης εἶναι συνεχῶς στὸ στόμα κάποιων γιὰ νὰ καταπνίξουν ἀντίθετες φωνές.

Τὰ παραπάνω ίσχύουν γενικῶς καὶ ὄχι μόνο γιὰ τὸ FN.