Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

ΙΣΡΑΗΛ: Μελέτη του Στρατού δείχνει ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκπαίδευσης


Τα αμερικάνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης ψευδώς ισχυρίζονται ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες μπορούν να υπηρετήσουν στη μάχη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται εντελώς περί μύθου το ότι οι γυναίκες υπηρετούν στη μάχη στο Ισραήλ. Η ισραηλινή κυβέρνηση απαγόρευσε τις γυναίκες να βρεθούν σκόπιμα σε θέσεις μάχης, μετά τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο του 1948. Από τότε, οι μόνες φορές που οι γυναίκες είχαν συμμετοχή σε μάχη ήταν όταν μια θέση είχε υπερκεραστεί. Οι γυναίκες δεν τοποθετούνταν σκοπίμως σε μάχες από το IDF.


Λέει το Israel National News

Ένα νέο βιβλίο συνοψίζει 13 χρόνια έρευνας για τη συμμετοχή των γυναικών σε μάχιμες μονάδες του στρατού και αποκαλεί το φεμινιστικό πείραμα στον ισραηλινό στρατό «μια αποτυχία». Το βιβλίο που λέγεται "Lochamot Betzahal" γραμμένο από τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία Raza Sagi, πρώην διοικητή συντάγματος πεζικού, επισημαίνει τα υψηλά ποσοστά σοβαρών τραυματισμών ανάμεσα στις γυναίκες που υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες, και την εμπλοκή ριζοσπαστικών πολιτικών ομάδων στο παρασκήνιο της εκστρατείας για την μάχιμη θητεία των γυναικών.

Το όνομα του βιβλίου είναι ένα λογοπαίγνιο της εβραϊκής γλώσσας που σημαίνει και «μάχιμες γυναίκες στρατιώτες στο IDF» και «γυναίκες πολεμώντας το IDF».

«Η μελέτη διαπίστωσε ότι ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό γυναικών που υπηρέτησε σε ρόλους μάχης υπέστη σωματικές βλάβες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας και θα υποφέρει για το υπόλοιπο της ζωής του, από ρήξη δίσκου, κατάγματα στον πύελο, πρόπτωση μήτρας και άλλα», λέει ο Sagi στο Maariv / NRG.

Ενώ οι άνδρες ομοίως υποφέρουν από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, ο Sagi αναφέρει, ότι μελέτες αποδεικνύουν ότι το ποσοστό βλαβών στις γυναίκες είναι πολύ υψηλότερο και ότι η σοβαρότητα του μέσου όρου των τραυματισμών είναι μεγαλύτερη, με ολόκληρες διμοιρίες μερικές φορές να είναι ανίκανες να λειτουργήσουν, λόγω της φυσικής κατάστασης των γυναικών στρατιωτών. Οι τραυματισμοί συνέβησαν στον τομέα της κατάρτισης και των ασκήσεων ρουτίνας – όχι σε πραγματική μάχη.

«Η ιδέα ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες στο στρατό είναι γελοία, και έχει διαψευσθεί σε όλους τους στρατούς του κόσμου», επέμεινε ο Sagi (φώτο). «Κανείς δεν μπορεί να νικήσει την εξέλιξη. Σε εποχές που μια ουσιαστική μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού απαιτείται - δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το θέμα της τοποθέτησης γυναικών σε ρόλους μάχης απαιτεί επαναξιολόγηση».

«Οι άνθρωποι θα διαβάσουν το βιβλίο και θα ανακαλύψουν ότι τους έχουν παραπλανήσει στα πάντα σχετικά με την υπηρεσία των γυναικών στο στρατό», ανέφερε. «Η ένταξη των γυναικών στο στρατό δεν πέτυχε, αλλά ο καθένας συνεχίζει να μας φωνάζει, ότι πρέπει να ανοίξουμε για τις γυναίκες τις υπόλοιπες μονάδες που δεν έχουν ακόμη δεχτεί γυναίκες. Δεν ξέρω τι θα βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να κατανοήσουν ότι αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (το είδα εδώ)

3 σχόλια:

ΒΕ.Λ. είπε...

Skywatcher, γι' αυτό σε εκτιμώ.
Μου προσφέρεις έξτρα επιχειρήματα οταν προσπαθώ να εξηγήσω τα αυτονόητα σε ανθρώπους που...υποφέρουν απο «πρόοδο», «απελευθέρωση» και «ανεκτικότητα».

Πότε μωρέ έστελναν στον πόλεμο οι άνδρες τις αδερφές, τις συζύγους και τις κόρες τους;;
Ποιο έθνος στην ανθρώπινη ιστορία έκανε τέτοια διαστροφή;
Ποτέ και κανένα.
Οι προγιαγιάδες μας μπορεί με το ένα χέρι να θήλαζαν και με το άλλο να δούλευαν το αλέτρι, τον αργαλειό και ενίοτε(κάποιες πανάξιες) το γιαταγάνι και το τουφέκι, όμως πάνω και πρώτα απο όλα ήταν Μάνες, Σύζυγοι, Παιδαγωγοί και Οικοδέσποινες.
Και όταν έπιαναν τα άρματα, το έκαναν με την ενθάρρυνση των ανδρών και για τη βοήθεια των ανδρών, αποτελώντας έσχατη επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

Οἱ ἄνδρες τώρα δὲν τὰ προλαβαίνουν ὅλα.

Προέχει ἡ gay parade.

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Rothschild
........