Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Σχολείο τιμώρησε μαθητή ως "ρατσιστή" επειδή φορούσε λευκά ρούχα!



Λύκειο στην πόλη Marshalltown της Iowa των ΗΠΑ επέβαλε ποινή τριών αγωνιστικών σε διαπρεπή αθλητή μαθητή του, γιατί δημοσίευσε μια φωτογραφία του στο facebook όπου εμφανίζεται να φοράει λευκή ενδυμασία κατά τη διάρκεια της λεγόμενης εβδομάδας spirit week του σχολείου. Στη φωτογραφία, έκανε το γράμμα "W" με τα χέρια του - που στην περίπτωση αυτή σημαίνει ‘white’, λευκό.

Ο μαθητής είναι ο Blair Van Staalduine, όπως αναφέρει το κανάλι WHO-TV.

Οι γονείς του μαθητή λένε ότι η διεύθυνση του σχολείου του Marshalltown  χαρακτήρισε τον Van Staalduine «ρατσιστή», καταλήγοντας σε αυτό το συμπέρασμα με το σκεπτικό ότι το σήμα με το χέρι του αποτελεί σύμβολο «λευκής υπερηφάνειας»!

Οι γονείς έχουν πλέον απαντήσει στην τιμωρία με την κατηγορία ότι ο γιος τους είναι ρατσιστής, απειλώντας με μηνύσεις.

«Νιώθουμε αποτροπιασμό», δήλωσε στην τηλεόραση η μητέρα του μαθητή, Cathy Van Staalduine. «Και εκείνος ένιωσε αποτροπιασμό όπως και εμείς. Απολύτως. Επειδή το τελευταίο που μπορείς να πεις για τον Μπλερ είναι ότι είναι ρατσιστής».

Τα σχολικά χρώματα στο σχολείο Marshalltown High φαίνεται να είναι το κόκκινο, το λευκό και το μπλε. Ο Van Staalduine φορούσε λευκό, επειδή οι ​​αρμόδιοι του σχολείου ζήτησαν από τα μέλη της τάξης του να φορούν λευκά κατά την διάρκεια της σχολικής «εβδομάδας του πνεύματος».

«Το σχολείο στην ουσία επέλεξε τα χρώματα που κάθε απόφοιτος θα πρέπει να φορά»,εξηγεί η Cathy Van Staalduine. «Οι Juniors φορούσαν λευκό. Έτσι ο Μπλερ, ήταν ντυμένος από το κεφάλι μέχρι τα νύχια στα λευκά».

Σημείωσε με έμφαση ότι το σημάδι "W" ήταν για το χρώμα που είχε ανατεθεί στον γιό της.

«Ο Μπλερ λέει ότι αν φορούσαν πορτοκαλί, δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα», είπε.

Έξαλλη η μητέρα είπε ότι μίλησε με τον διευθυντή και την αποκάλεσε «ρατσίστρια»!

Η οικογένεια Van Staalduine απαιτεί τώρα ότι ο διευθυντής να αναιρέσει την τιμωρία και να εκδώσει μια δημόσια συγγνώμη. Διαφορετικά, λένε, θα καταθέσουν μήνυση για να προστατεύουν το καλό όνομα του γιου τους.

Όσον αφορά την φωτογραφία που δείχνει τον γιο της να κάνει ένα σημάδι "W", η Cathy Van Staalduine είπε ότι την κρατά σε περίπτωση που το περιστατικό αυτό που καταλήξει στα δικαστήρια.

Τα στοιχεία της απογραφής από το 2010 δείχνουν ότι η μικρή πόλη της Iowa έχει έναν πληθυσμό που είναι σχεδόν το 85 τοις εκατό λευκοί και λιγότερο από τρία τοις εκατό μαύροι.

Μια βιαστική αναζήτηση στο Google για «σημάδι με το χέρι της λευκής περηφάνιας» και παρόμοια δείχνει πολλές γροθιές, μερικές χιτλερικούς χαιρετισμούς, ορισμένα σημάδια συμμοριών του Λος Άντζελες - αλλά τίποτα που να μοιάζει με ένα "W."

Ο Blair Van Staalduine είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας αμερικάνικου φούτμπολ του σχολείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΠΕΛΑΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αν μαύρος φορούσε λευκά ρούχα τι θα κάνανε;