Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Μουσουλμάνος έκανε γης μαδιάμ καθολική εκκλησία


Την Τρίτη 5 Αυγούστου στο Thonon-les-Bains στην ανατολική Γαλλία, λίγο πριν από τις 8 το πρωί, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, διέπραξε σημαντικές πράξεις βανδαλισμού στην εκκλησία του Saint-Hippolyte (Αγ. Ιππόλυτος) και στην παρακείμενη βασιλική του Saint-François-de-Sales: ανέτρεψε και έσπασε δύο βωμούς, τα κηροπήγια και τα αναλόγια, κατέστρεψε αγάλματα, γκρέμισε το αρτοφόριο, αναποδογύρισε ένα τεράστιο μπρούτζινο σταυρό, έσπασε το σκευοφυλάκιο της πόρτας και έσπασε μερικά παράθυρα βιτρό.

Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας, ήταν ένας «νεαρός μουσουλμάνος», αλλά το αν η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

... Σύμφωνα με τον ιερέα "υπάρχει βεβήλωση, αλλά και ιεροσυλία, δεδομένου ότι οι άρτοι της Ευχαριστίας (hosts) * καταπατήθηκαν».

* Πρόκειται για τις όστιες (σαν μπισκοτάκια) που τρώνε οι καθολικοί κατά τη διάρκεια της θείας ευχαριστίας.

Άλλες πηγές αναφέρουν τον δράστη ως «τυνησιακής καταγωγής» και ότι απλά ήταν «διανοητικά ανισόρροπος».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: