Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Μέγας «αντιρατσιστής» κι ο Χάρυ Πότερ που βοηθάει τα παιδιά να γίνουν πιο “ανεκτικά” σε ομοφυλόφιλους και μετανάστες



Μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο επιστημονικό περιοδικό «Εφηρμοσμένη Κοινωνική Ψυχολογία» (Journal of Applied Social Psychology) αναφέρει ότι τα παιδιά, καθώς και οι έφηβοι που διάβασαν τα βιβλία της J.K.Rowling «Χάρυ Πότερ», έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πιο «ανεκτικοί» μεγαλώνοντας απέναντι σε μετανάστες και μειονοτικές ομάδες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Modena και Reggio Emilia εξέφρασαν την άποψη ότι τα διάσημα βιβλία που μεταφέρθηκαν και στη μεγάλη οθόνη παρέχουν πολυάριθμα παραδείγματα «μισαλλοδοξίας», τα οποία επηρεάζουν τη παιδική σκέψη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναπτύσσουν αισθήματα κατανόησης και συμπόνοιας προς τα θύματα. Από την υπεράσπιση που προσέφερε ο πρωταγωνιστής της σειράς βιβλίων Χάρυ Πότερ στην φίλη του Ερμιόνη όταν η τελευταία «έπεσε» θύμα… «ρατσιστικής» επίθεσης από τους υπόλοιπους μάγους, γιατί δεν προερχόταν από οικογένεια μάγων, μέχρι την εμμονή του Voldermort με τους «καθαρόαιμους» μάγους και μάγισσες, τα παιδιά ήταν ικανά να αναγνωρίσουν την αδικία σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και κατ’ επέκταση να αναπτύξουν μια προσέγγιση ανεκτικότητας προς το οτιδήποτε διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Ιταλούς ερευνητές, όταν ομάδα παιδιών που είχε διαβάσει τα βιβλία που κατέγραψαν ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο ρωτήθηκε σχετικά με τα συναισθήματά τους απέναντι σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και πρόσφυγες οι αντιδράσεις τους ήταν θετικές και εμφανώς επηρεασμένες από το παράδειγμα του αγαπημένου τους ήρωα Χάρυ Πότερ. Την ίδια ώρα παιδιά που ταυτίστηκαν με τους «κακούς» των βιβλίων, όπως τον Voldermort ή τον Draco Malfoy έμειναν ανεπηρέαστα από το «ανοιχτό μυαλό» των συνομηλίκων τους…

ΚΟ: Για την... άλλη επίδραση του Χάρυ Πότερ στα παιδιά, διάβασε: Μάθε παιδί μου ξόρκια...

Πηγή: εδώ κι εδώ

1 σχόλιο:

ΒΕ.Λ. είπε...

Πώς γίνεται σε ο, τι διαβάσεις, άσχετα ή σχετικά θέματα, να στριμώχνουν μέσα και την «ανεκτικότητα» προς τους κίναιδους;
Έχουν σύνδρομο καταδίωξης απο την κακούργα κοινωνία;
Έχει βγεί η υφήλιος με μαχαίρια και κυνηγάει ομοφυλόφιλους στο δρόμο;
Μέχρι και χυδαίες παρελάσεις τους έχει επιτραπεί να διεξάγουν.
Όλα τα μέσα, είτε γραπτά είτε ηλεκτρονικά, ο κινηματογράφος, οι «διανοούμενοι» προπαγανδίζουν την διαστροφή τους νυχθημερόν.
Άρα, κάτι άλλο συμβαίνει.
Συμβαίνει κοινωνική μηχανική και ψυχολογικός προγραμματισμός των μαζών.