Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Μέσα σε μια δεκαετία εισήλθαν στην Αμερική περισσότεροι Αφρικανοί από όσους ήλθαν τα 300 χρόνια του δουλεμπορίου



Περισσότεροι άνθρωποι από την Αφρική έχουν εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία δεκαετία από εκείνους που εξαναγκάσθηκαν να έρθουν στην Αμερική κατά την διάρκεια του "περισσότερο από τρεις αιώνες δουλεμπορίου."

Σύμφωνα με τους New York Times, «μεταξύ 2000 και 2010, ο αριθμός των νόμιμων αφρικανών μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου διπλασιάστηκε, σε περίπου ένα εκατομμύριο», και «περισσότεροι μαύροι Αφρικανοί έφτασαν σε αυτή τη χώρα με την θέλησή τους από εκείνους που έφεραν στην Βόρεια Αμερική στους περισσότερο από τρεις αιώνες δουλεμπορίου». Αυτές οι μεγάλες μεταναστεύσεις έχουν αυξήσει τις ανησυχίες σχετικά με την είσοδο των Αφρικανών μεταναστών στην ΗΠΑ, δεδομένου ότι η θανατηφόρα επιδημία του ιού Έμπολα έχει ρημάξει το δυτικό τμήμα της ηπείρου.

Η Νέα Υόρκη είναι "η πατρίδα του μεγαλύτερου ποσοστού" των Αφρικανών μεταναστών και «περίπου το ένα τρίτο των μαύρων των Νεοϋορκέζων έχει γεννηθεί στο εξωτερικό, κυρίως στην Καραϊβική». Οι Times σημειώνουν ότι «οι Αφρικανοί αποτελούν περίπου το 4 τοις εκατό του γεννημένου στο εξωτερικό πληθυσμού της πόλης, και το 10 τοις εκατό στο Μπρονξ», και, «μεταξύ 2000-2011 ο γεννημένος στην Αφρική πληθυσμός αυξήθηκε 39 τοις εκατό φτάνοντας τους 128.000». Αλλά άλλοι εκτιμούν ότι ζουν πολύ περισσότεροι στη Νέα Υόρκη και την Αμερική έχοντας μπει στην χώρα παράνομα.

Η Kim Nichols, εκτελεστική διευθύντρια της Επιτροπής Αφρικανικών Υπηρεσιών, δήλωσε στους Times ότι οι Αφρικανοί μετανάστες «διπλασιάζονται κάθε 10 χρόνια από το 1980», και έχουν, επίσης εγκατασταθεί σε Καλιφόρνια, Φλόριντα, Γεωργία, Illinois, Maryland, Τέξας και Βιρτζίνια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: