Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πράκτορες κατά των αρνητικών "φημών" για τους μετανάστες, για να εξαπλώσουν φιλο-μεταναστευτική προπαγάνδα, ενώ θα προσποιούνται ότι είναι απλοί άνθρωποι. Το σχέδιο προπαγάνδας σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλειςΣύμφωνα με πορτογαλική ιστοσελίδα : καθώς οι μετανάστες σε όλη την Ευρώπη φοβούνται την προοπτική σπασμωδικών αντιδράσεων από τους πολίτες στις φρικιαστικές ιστορίες που έρχονται από τη Μέση Ανατολή, ένα δημοτικό συμβούλιο στην Πορτογαλία συμμετέχει σε ένα πρωτοποριακό έργο που έχει ως στόχο να καταπνίξει τις επιφυλάξεις εν τη γενέσει τους.

«Μην ταΐζετε τη φήμη» (“Dont feed the rumour”) είναι μια πρωτοβουλία που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (γνωστή ως Κομισιόν) και η οποία πρόκειται να ληφθεί από αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις αργότερα αυτό το μήνα.

Πρόκειται για την δημιουργία «ταξιαρχιών κατά των φημών» (“anti-rumour brigades”) για να διαδώσουν θετικές πληροφορίες σχετικά με τους μετανάστες και για να «ξεδιαλύνουν» δημοφιλείς παρανοήσεις που υπάρχουν στον κόσμο.

Τέτοιες «τυπικές φήμες χωρίς θεμέλια» περιλαμβάνουν αντιλήψεις ότι «οι μετανάστες δεν θέλουν να εργαστούν», ότι «οι μετανάστες κλέβουν τις θέσεις εργασίας από τους Πορτογάλους» ότι «οι μετανάστες ζουν από τα επιδόματα του κράτους» και ότι «είναι πάντα συνδεδεμένοι με τον εγκληματικό υπόκοσμο», ή ότι τα παιδιά τους «δημιουργούν πρόβλημα στα σχολεία», γράφει η Público.

Έτσι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Αμαδόρα – στην οποία ζουν 41 εθνικότητες, που αντιπροσωπεύουν συνολικά το 10% των 175.000 κατοίκων του δήμου – υιοθετεί το «Μην ταΐζετε το φήμες» και κινητοποιεί τους πράκτορες "κατά της φήμης", για να αρχίσουν να εργάζονται από τις 10 Σεπτεμβρίου.

Εξηγώντας τα κίνητρα του συμβουλίου, η δήμαρχος Carla Tavares είπε ότι ελπίζει ότι το έργο θα χρησιμεύσει επίσης για να απαλύνει τους φόβους για την συμπεριφορά που συχνά είναι απλά θέμα κουλτούρας.

Οι παράγοντες «κατά των φημών» θα αποσταλούν σε σχολεία και τοπικές ενώσεις, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τις τάσεις συμπεριφοράς και τις συνήθειες των διαφορετικών πολιτισμών, έτσι ώστε οι ντόπιοι να μπορούν να αισθάνονται λιγότερο αμηχανία, είπε η Δήμαρχος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κόκκινε Ουρανέ,

περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια της υπόθεσης του Rotheram, την οποία είχες οσμιστεί καιρό πριν μαθευτεί όλο το μέγεθος της.

1,400 περιπτώσεις ομαδικών και μη βιασμών από "Asians" σε μία πόλη 260,000 κατοίκων εντός 15 ετών.

Μπορείς να βάλεις και quiz για τους αναγνώστες, καθώς θα είναι πολύ "δύσκολο" να μαντέψουν την θρησκεία και την εθνικότητα των δραστών όσο και την φυλή των θυμάτων...

Καλό κουράγιο...

konion είπε...

Γιὰ νὰ πληρώσουν, καταλαβαίνετε πόσο ἄσχημα τοὺς πάει ἡ πολυπολιτισμικότης.
Κοντὰ στὸ νοῦ κι ἡ γνώσις, θὰ φάνε χρήματα!!! Δόξα τῷ πολυπολιτισμῶ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΙΚΕ;;
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ»
ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΟ ΠΕΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ «ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ»;;;;;