Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Το «αντισημιτικό» Jobbik κατεβάζει Εβραίο υποψήφιο δήμαρχο


Όπως αναφέρει η Jewish Chronicle :

Οι ηγέτες των Εβραίων της Ουγγαρίας έχουν πληγεί από την απόφαση που έλαβε το αντισημιτικό κόμμα Jobbik να κατεβάσει σε τοπικές εκλογές υποψήφιο με εβραϊκή καταγωγή.

Ο Péter Jakab ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος της βόρειο-ανατολικής πόλης Miskolc στα τέλη Μαΐου, ενώ, επίσης, αποκάλυψε ότι η οικογένεια της μητέρας του ήταν εβραϊκής καταγωγής. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο ίδιος δεν εξασκούσε τον ιουδαϊσμό.

Ο αρχιραβίνος της εβραϊκής κοινότητας στην Ουγγαρία, Slomó Köves, είπε: «Δεν είναι ποτέ πολύ αργά να το μετανιώσει και να μετανοήσει».

Το να κατεβάσει υποψήφιο εβραϊκής καταγωγής είναι κάτι πρωτοφανές για το ακροδεξιό κόμμα.

Ωστόσο, το 2012, ευρωβουλευτής του Jobbik, Csanád Szegedi (κάτω), ο οποίος είναι επίσης από το Miskolc, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το κόμμα αφού αποκαλύφθηκε ότι ήταν μισός Εβραίος.
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: