Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Χούλιγκανς ενώνονται κατά των Σαλαφιστών



Μια νέα νεανική κίνηση ενάντια στην ισλαμοποίηση με το όνομα Hooligans gegen Salafisten”, μεγαλώνει στη Γερμανία, έχοντας ομοιότητες με την EDL της Βρετανίας.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δαιμονοποιούν την κίνηση με την συνηθισμένη κατηγορία ότι είναι "ναζί". Το παρακάτω άρθρο του DW.DE περιλαμβάνει φωτογραφίες αρχείου άσχετες με το κίνημα, με μοναδικό στόχο να το δαιμονοποιήσουν.

Οι σελίδες των ‘Hooligans gegen Salafisten’ είναι απαγορευμένες στο Facebook και σε άλλους δικτυακούς τόπους.

Ωστόσο, η κίνηση πραγματοποίησε πρόσφατα μια τεράστια δημόσια εκδήλωση στην πόλη του Ντόρτμουντ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Η εκδήλωση προσέλκυσε πάνω από 300 υποστηρικτές. Οι ηγέτες του μικρού αντι-μεταναστευτικού πολιτικού κόμματος Pro NRW, βοήθησε στην οργάνωση της εκδήλωσης. Clubs οπαδών  έχουν συναντήσεις σε τουλάχιστον τρεις άλλες πόλεις, το Μενχενγκλάντμπαχ, το Ανόβερο και το Mannheim, για την προώθηση της ενότητας στον αγώνα κατά της ισλαμοποίησης της Γερμανίας.

Αναφέρει το DW.DE ...

Ξεκίνησε στο Facebook, όπου οι αντι-μουσουλμάνοι οπαδοί του ποδοσφαίρου εκδηλώνουν την οργή τους σε φόρουμ για μήνες τώρα. Αλλά τον τελευταίο καιρό, σε γερμανικές πόλεις, όπως το Έσσεν, η Νυρεμβέργη, το Mannheim, η Φρανκφούρτη και το Ντόρτμουντ, οι εχθρικοί και εξαιρετικά βίαιοι χούλιγκαν, που συνήθως επιτίθεται ο ένας στον άλλο, έχουν ενωθεί ενάντια σε ένα νέο εχθρό: του Σαλαφιστές – ένα ριζοσπαστικό και μαχητικό κλάδο του Ισλάμ.

Η πρωτοβουλία τους, που επί του παρόντος είναι γνωστή ως Ho.Ge.Sa. - "Hooligans gegen Salafisten" («Χούλιγκανς κατά των Σαλαφιστών») - έχει δει το προφίλ της να μπλοκάρεται κατ’ επανάληψη από το Facebook, αλλά επανεμφανίζεται πάντα κάτω από άλλο όνομα. Εκεί η ομάδα υποδαυλίζει τις φλόγες κατά του σκληροπυρηνικού κινήματος των σαλαφιστών. Επόμενη στάση: μια διαδήλωση που προγραμματίζεται για τις 26 Οκτωβρίου, μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Η τρέχουσα κατάσταση και οι διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν από Κούρδους σε όλη την Ευρώπη δίνουν στους χούλιγκαν και τους συμπαθούντες ακροδεξιούς την ευκαιρία «φαινομενικά να διαδηλώσουν κατά των σαλαφιστών, αλλά στην πραγματικότητα μόνο για να εκφράσουν την ισλαμοφοβία τους», είπε στο DW ο Olaf Sundermeyer, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

«Είμαστε “χούλιγκαν εναντίον των Salafixxxx”. Μαζί, είμαστε δυνατοί», λέει η σελίδα της ομάδας Facebook. Βλέπουν τους εαυτούς τους ως "ένα κίνημα που έφερε μαζί χούλιγκαν, ultras, οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων και απλούς πολίτες σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στην παγκόσμια εκστρατεία τρόμου του ‘Ισλαμικού Κράτους’ και το εθνικό κίνημα των Σαλαφιστών».

Στις δημοσιεύσεις στο Facebook και σε πανό στις πορείες τους, αποκαλούν την ομάδα τους,  «αντίσταση» εναντίον «των πραγματικών εχθρών της κοινής μας πατρίδας μας». Η τελευταία διαμαρτυρία στο Ντόρτμουντ μάζεψε περίπου 400 άτομα. «Στις 26.10.2014 στην Κολωνία, θα αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των συμμετεχόντων», ανακοίνωσε πρόσφατα ο συντονιστής της σελίδας. «Ήσυχα, χωρίς μάσκες και χωρίς ταραχές».

Αυτά τα συνθήματα έχουν πράγματι βοηθήσει να συγκεντρωθούν αντιτιθέμενες εχθρικές βάσεις οπαδών, οι οποίοι συνήθως συναντιούνται πριν και μετά από αθλητικές εκδηλώσεις πολεμώντας ο ένας τον άλλο. Ο Gunter A. Pilz, ένας εμπειρογνώμονας για τη συμπεριφορά των οπαδών από το Πανεπιστήμιο Αθλητισμού στο Ανόβερο, αποκαλεί το φαινόμενο αυτό «μια προσωρινή συμμαχία αγώνα». Ωστόσο, είπε ότι αυτή η συμμαχία θα διαρκέσει μόνο για όσο διάστημα υπάρχει ο κοινός εχθρός: Οι Σαλαφιστές.

Ο Sundermeyer, ο οποίος επισημαίνει ότι οι αντι-Ισλάμ συμπεριφορές είναι διαδεδομένες στον χώρο των οπαδών, είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι ακραίες δεξιές ομάδες να γίνουν ανεκτές, επειδή η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία και το Ιράκ είναι η απόδειξη σε πολλούς ότι οι Σαλαφιστές είναι το μεγαλύτερο κακό.

ΚΟ: Οι κινήσεις αυτές έχουν το θετικό της συμμαχίας «θερμόαιμων» νέων που το σύστημα τους θέλει να αναλώνονται κουνώντας τις οπαδικές σημαίες τους, βρίζοντας και χτυπώντας ο ένας τον άλλον. Το αρνητικό είναι ότι δεν χτυπιέται και δεν στιγματίζεται ως «το μεγαλύτερο κακό», το ίδιο το διεφθαρμένο νεοταξικό σύστημα και οι εκφραστές του (πολιτικάντηδες) που έφεραν την χώρα (και την κάθε χώρα) σε αυτή την κατάσταση, όπου ο κάθε μισάνθρωπος φανατικός μπορεί να «απαιτεί» και να κάνει κουμάντο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η νεολαια "ξυπναει" σιγα σιγα...

Ανώνυμος είπε...

Η νεολαια δυστυχως δεν ειναι σε θεση να ξυπνησει και ουτε το θελει....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κ.Ο. σε απάντηση της υποσημείωσης σου στο τέλος του άρθρου, λέω το εξής: ας γίνει απο κάπου, ΚΑΠΩΣ η αρχή.
Μετά θα τα βρούν και τα υπόλοιπα.