Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Το θέμα των «ανοιχτών συνόρων» και ο ιός Έμπολα στο Τέξας



Κατά το παρελθόν έτος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ήρθε αντιμέτωπη με θέμα της εισροής των μεταναστών, το 75 τοις εκατό των οποίων ήρθαν από άλλες χώρες εκτός από το Μεξικό.

Η κλίμακα των ασθενειών που εισέρχονται στις ΗΠΑ έγινε εμφανής στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν πολλοί πράκτορες της Υπηρεσίας Συνόρων (Border Patrol) που εργάζονται σε εγκαταστάσεις κράτησης γεμάτες από μετανάστες άρχισαν να κολλάνε ασθένειες, όπως ο H1N1 της γρίπης των χοίρων, ψώρα και ανεμοβλογιά, που απορρέουν από την επαφή με άρρωστους παράνομους μετανάστες.

Πράγματι, καθώς περισσότερες περιπτώσεις φυματίωσης και άλλων μεταδοτικών ασθενειών έρχονταν στην επιφάνεια, οι ειδικοί άρχισαν να προβλέπουν ότι, με δεδομένη την έλλειψη ασφάλειας των συνόρων και σκάνερς για την υγεία, οι ιογενείς επιδημίες που συμβαίνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Δυτική Αφρική είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να έρθουν στις ΗΠΑ

«Γιατί οι περισσότεροι γιατροί στα νότιο σύνορα δεν βρίσκονται σε επιφυλακή για να χειριστούν την ξαφνική αύξηση της φυματίωσης, την ανεμοβλογιά, την ιλαρά, τον ιό H1N1 της γρίπης, τον δάγκειο πυρετό, τον ιό Έμπολα, καθώς και άλλες άγνωστες, αλλά θανατηφόρες ασθένειες;» ρωτήθηκε η ιατρός Elizabeth Lee Vliet τον Ιούνιο.

Η Δρ Vliet και μια σειρά πολιτικοί και επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, περιλαμβανομένων του ραδιοπαρουσιαστή και επιδημιολόγου Michael Savage, είχαν εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει για τις τρομερές απειλές κατά της δημόσιας υγείας με τις de facto πολιτικές ανοικτών συνόρων της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία επέτρεψε παράνομους μετανάστες να μπαίνουν χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο στις ΗΠΑ.

«Αυτές οι ασθένειες είναι εξαιρετικά μεταδοτικές," έγραψε η Vliet, "ιδιαίτερα σε συνθήκες συνωστισμού και ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής στα κέντρα κράτησης, όπου χιλιάδες λαθρομετανάστες στεγάζονται μέχρι να αποσταλούν σε άλλες περιοχές της Αμερικής, χωρίς πλήρη έλεγχο των ασθενειών αυτών».

«Πολλές από τις ασθένειες που προκαλούν ανησυχία, όπως ο ιός Έμπολα, δεν έχουν καμία αποτελεσματική θεραπεία», έγραψε η Δρ Vliet, σημειώνοντας ότι οι λοιμώδεις νόσοι είναι η κύρια αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο.

Άλλοι, όπως ο γερουσιαστής του Τέξας Phil Gingrey, εξέφρασε την ανησυχία ότι "τα σύνορα εγκυμονούν πολλούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών απειλών κατά της δημόσιας υγείας."

«Οι αναφορές για παράνομους μετανάστες που μεταφέρουν θανατηφόρες ασθένειες, όπως η γρίπη των χοίρων, ο δάγκειος πυρετός, ο ιός Έμπολα και η φυματίωση είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές», έγραψε ο Gingrey σε επιστολή του προς το CDC (Κέντρο Λοιμόξεων) τον Ιούλιο.

Ενώ το CDC ισχυρίζεται ότι ο ασθενής με το Έμπολα (του οποίου δεν αποκαλύφτηκε η εθνικότητα) δεν πέρασε μέσα από τα νότια σύνορα, τον περασμένο μήνα, η Δρ Vliet πρόβλεψε ότι η «παγκόσμια σειρά των ιογενών ασθενειών", σε συνάρτηση με τα πορώδη σύνορα της χώρας, ήταν μια συνταγή για καταστροφή.

"Ο Έμπολα είναι μία από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες που αντιμετωπίζουμε, με ένα ποσοστό θανάτου 60-90 τοις εκατό των ασθενών που έχουν μολυνθεί. Είναι ένας φρικτός θάνατος, καθώς ο ιός επιτίθεται στα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν σε αιμορραγία, εσωτερικά και εξωτερικά. Δεν υπάρχουν καλή θεραπεία ή εμβόλια", έγραψε.

Επιπλέον, η γιατρός τόνισε, ότι το CDC εν αγνοία του κοινού έχει ήδη δημιουργήσει εγκαταστάσεις υγείας έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα για να ασχοληθεί ειδικά με το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα.

"Αν ο κίνδυνος είναι τόσο χαμηλός για τις ΗΠΑ, γιατί το CDC κρυφά έστησε κέντρα - καραντίνες για τον Έμπολα σε 20 πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ; Γιατί σύμφωνα με έκθεση του Κογκρέσου έχουν αναπτυχθεί σε μονάδες Εθνικής Φρουράς συσκευές bio kits για Έμπολα σε όλες τις 50 πολιτείες;" ρώτησε η Δρ Vliet τον περασμένο μήνα.

Με τους φόβους μιας πανδημίας Έμπολα μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση μπορεί να ασχοληθεί με την ασφάλεια των συνόρων και να κάνει  προσπάθειες για να αναβαθμιστούν οι έκτακτες εξουσίες, όπως αυτές περιγράφονται στην Πράξη Μοντέλο Πολιτείας για τις Εξουσίες Εκτάκτης Ανάγκης για την Υγεία - η οποία μεταξύ άλλων, ορίζει τον εμβολιασμό ατόμων που πρόκειται και την εισαγωγή τους σε καραντίνα για λοιμώδη νοσήματα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε προηγούμενο άρθρο μας είπες ότι το 95% των Ινδιάνων εξοντώθηκαν όχι σε πολέμους με τους εισβολείς αλλά από τις μεταδοτικές ασθένειες που έφεραν. Το παρουσίασες μάλιστα και ως ελαφρυντικό για τους εισβολείς. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Εισβολείς εναντίον "ντόπιων".
Εάν εκείνο το άρθρο του ημι-Ινδιάνου και η εκτίμηση που δείχνει προς τους εισβολείς σε εκφράζει, δεν θα έπρεπε να έχεις την ίδια άποψη και για την ιστορία που μας παρουσιάζεις σήμερα; Προς τι το δάκρυ και η λύπη; Πώς εξηγείται αυτή η έλλειψη συνέπειας; Ίδια ιστορία αλλά άλλα συμπεράσματα; Αν αποδειχθούν οι εισβολείς δυνατότεροι, δεν θα πρέπει τα Αμερικανά να παραδεχθούν εντίμως την ήττα και να χαίρονται που ηττήθηκαν από έναν άξιο αντίπαλο;
Έτσι δεν είπε ο σοφός ημι-Ινδιάνος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως ο blogger βγάζει άλλα συμπεράσματα. Ο Ινδιάνος ή μάλλον οι Ινδιάνοι, έφτασαν στην ήττα μετά από μάχες, προφανώς και ''εμείς'' βρισκόμαστε ακόμα στις ''μάχες'', όταν ηττηθούμε μπορεί να λέμε και εμείς παρόμοια πράματα με τον ημι-ινδιάνο.Για την ώρα τα ποστ και τα social networks, είναι όπλα και πεδία μάχης.