Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Με επιχειρήματα από το Ταλμούδ προσπάθησαν να βγάλουν «καθαρό» τον Κλίντον από το σκάνδαλο Λεβίνσκι



Όπως αναφέρει η Daily Mail: Μια νέα παρτίδα emails που απελευθερώθηκε από την Βιβλιοθήκη Κλίντον (Clinton Library) αποκάλυψε ότι αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επικαλέστηκε ένα παλιό εβραϊκό νόμο ως δικαιολογία για την υπόθεση Μόνικα Λεβίνσκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Post, μια ανώτερη συνεργάτης της τότε πρώτης κυρίας Χίλαρι Κλίντον διαβίβασε μια περικοπή από το Ταλμούδ που ερμήνευε ότι ο Μπιλ Κλίντον δεν είχε απατήσει επίσημα τη σύζυγό του.

Η (εβραϊκής καταγωγής) Monica Lewinsky, που ήταν τότε ασκούμενη στο Λευκό Οίκο, ισχυρίστηκε ότι είχε εννέα σεξουαλικές επαφές με τον Πρόεδρο Κλίντον μεταξύ των ετών 1995 και 1997.

«Σύμφωνα με το κλασσικό εβραϊκό νόμο, ο Πρόεδρος Κλίντον δεν διέπραξε μοιχεία. Μοιχεία ορίζεται όταν ένα παντρεμένο άτομο έχει σεξουαλική επαφή με μια παντρεμένη γυναίκα, και η Μόνικα Λεβίνσκι είναι ελεύθερη», έλεγε το email.

«Στη χειρότερη περίπτωση, ο Πρόεδρος Κλίντον είναι ένοχος της κοινής αμαρτία του onanism [αυνανισμός], μιας αμαρτίας που προσβάλλει πιθανώς τις συνειδήσεις των περισσότερων Εβραίων ανδρών κάποια στιγμή».

Το email στάλθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1999.

Τα νέα για το σκάνδαλο Κλίντον-Λεβίνσκι ξέσπασαν τον Ιανουάριο του 1998.

Η σημασιολογία έπαιξε μεγάλο ρόλο στις διαψεύσεις του Κλίντον εκείνη τη χρονική στιγμή.

Ο Κλίντον αρχικά είπε: «Δεν υπάρχει μια σεξουαλική σχέση, μια ανάρμοστη σεξουαλική σχέση ή οποιουδήποτε άλλου είδους ανάρμοστη σχέση». (Είπε επί λέξει: There is not a sexual relationship, an improper sexual relationship or any other kind of improper relationship”).

Αφού εκτέθηκε, ο Κλίντον υποστήριξε με απίστευτο τρόπο το ψέμα του λέγοντας «εξαρτάται από το ποια είναι η έννοια της λέξης 'υπάρχει'» (depends on what the meaning of the word ''is'' is”.. – παριστάνει την Πυθία ο Μπιλ).

Προσπαθούσε να πει ότι δεν είχε σχέση με την Λεβίνσκι κατά το χρόνο που έκανε τη δήλωση.

Η Ταλμουδική δικαιολογία προβλήθηκε από την Susannah Heschel, καθηγήτρια των εβραϊκών σπουδών στο Dartmouth, αναφέρει η The Post.

Απεστάλη στον σύμβουλο εσωτερικής πολιτικής της Χίλαρι Κλίντον, Ruby Shamir, και τελικά κατέληξε στον σύμβουλο και ειδικό ελέγχου ζημιών του Λευκού Οίκου, Sidney Blumenthal.

Ο Blumenthal πρέπει να αποφάσισε να μην το χρησιμοποιήσει.

Το email ήταν ένα από τα περίπου 10.000 έγγραφα που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή από την προεδρική βιβλιοθήκη Κλίντον στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας.

Είναι η τελική έκδοση των αρχείων από τη κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον.

Σε ένα διαφορετικό email αποκαλύφθηκε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι ξεφορτώθηκαν την Λεβίνσκι το 1996, μόλις «έσκασε» η είδηση της σχέσης της με τον πρόεδρο, την έστειλαν στο Πεντάγωνο, μια κίνηση που τελικά απέτυχε.

Μέχρι το 1996 επιτελικά στελέχη του West Wing (Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου) είχαν αρχίσει να αναφέρονται στην Λεβίνσκι ως «κυνηγός» από τότε που ήταν γύρω από το Οβάλ Γραφείο, περισσότερο από όσο έπρεπε κάθε ασκούμενη να είναι.

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης είχαν εντολή να της βρουν μια ομοσπονδιακή δουλειά έξω από το Λευκό Οίκο, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από την Προεδρική Βιβλιοθήκη Κλίντον.

Η υπόθεση διέρρευσε στα media χάρη στην στενή φίλη της Λεβίνσκι, Linda Tripp, υπάλληλο στο Υπουργείο Άμυνας, που μαγνητοφώνησε τις συνομιλίες της με την Μόνικα και τις σέρβιρε στο περιοδικό "Νewsweek".

ΚΟ: Στις 20 Ιουνίου 1993, η βρετανική εφημερίδα “The Sunday Telegraph” είχε μια αποκάλυψη για το ζεύγος Κλίντον/Ρόντχαμ με τον εξής τίτλο: “Ο Λευκός Οίκος κατελήφθη από πυρετό λατρείας (σέκτας) ” και με υπότιτλο: “Ο γκουρού του Μπιλ και της Χίλαρυ, που φορά Εβραϊκό φέσι, έχει αναμείξει τις διδασκαλίες του Μωϋσή με τον Μαρξ”. Εκείνο το μακροσκελές άρθρο άρχιζε ως εξής: «Ολόκληρη η ιστορία αρχίζει να αποκαλύπτεται. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ είναι οπαδοί μιας εκκεντρικής ιουδαϊκής αίρεσης, που ανακατεύει την Παλαιά Διαθήκη με μια δόση Καββαλιστικού μυστικισμού και μια γερή δόση Μαρξισμού των Αμερικανικών Πανεπιστημίων της δεκαετίας του 1960». Γίνεται επίσης αναφορά ότι το ζεύγος αντλούσε τις φιλοσοφικές του εμπνεύσεις κατά την τελευταία πενταετία από το ‘Tikkun’, ένα θολής ταυτότητας αριστερό εβραϊκό περιοδικό, το οποίο εμπνέεται από το Καββαλιστικό χειρόγραφο Ζοχάρ και συγχωνεύει την αριστερή πολιτική με τη θρησκευτικότητα, προωθώντας μια ιουδαϊκή παραλλαγή της “Θεολογίας της απελευθέρωσης”. Η λέξη Τικκούν σημαίνει “διόρθωση, διασκευή και μετασχηματισμός τον κόσμου”. Ο Ιουδαίος «γκουρού» των Κλίντον ήταν ο εκδότης του ‘Tikkun’, Michael Lerner. Διάβασε αναλυτικότερα : Ο Μπιλ και η Χίλαρυ Κλίντον και ο‘γκουρού’ με το εβραϊκό φεσάκι.

- Ιδιαίτερη σχέση είχε ο Μπιλ Κλίντον και με τον ορθόδοξο ραβίνο Menachem Genack, γνωστό ως “Bill Clintons rabbi”. Όπως αναφέρει ο Richard Joel στο review του για το βιβλίο «Επιστολές προς τον Πρόεδρο Κλίντον: Βιβλική Μαθήματα για Πίστη και Ηγεσία» (“Letters to President Clinton: Biblical Lessons on Faith and Leadership”), ο Ραβίνος Menachem Genack προσέφερε «διορατικότητα στην ειδική σχέση μεταξύ του ιδίου και του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο Οβάλ Γραφείο». Ο Κλίντον προλογίζει αυτό το βιβλίο όπου αποκαλύπτεται «αυτή η πρωτοποριακή επίσημη αλληλογραφία», όπου ο Ραβίνος Genack έστελνε στον πρόεδρο αναφορές της Τορά για επίκαιρα θέματα, «αποσαφηνίζοντας τις προκλήσεις των καιρών μέσα από το πρίσμα της Τορά». Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος Κλίντον παρακολουθούσε προσεκτικά αυτά τα μαθήματα και συχνά απέστελλε πίσω χειρόγραφα σχόλια, μερικά από τα οποία περιέχονται σε αυτό το βιβλίο. Και καταλήγει ο Joel : «Αυτή η συναρπαστική συλλογή χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση του πόσο πολύ έχει προοδεύσει ο Αμερικάνικος Εβραϊσμός όταν εβραϊκές ιδέες και ιδανικά της Τορά επιτρέπεται να εισέρχονται ελεύθερα στο πνευματικό περιβάλλον του πιο ισχυρού ηγέτη του ελεύθερου κόσμου.

- Σε άρθρο της η Washington Post (2/5/2012) αναφέρει ότι στην εκδήλωση των 100 χρόνων της Εβραϊκής Ομοσπονδίας του Αρκάνσας ο Μπιλ Κλίντον «ήταν τόσο φιλο-Ισραηλινός, ώστε, αποκαλέστηκε ο «πρώτος Εβραίος πρόεδρος της χώρας»..

- Ο γαμπρός του Κλίντον, Marc Mezvinsky, τραπεζίτης της Goldman Sachs, που παντρεύτηκε το 2010 την κόρη του Τσέλσι, είναι Εβραίος. Ο γάμος τελέστηκε από ένα ραβίνο και ένα μεθοδιστή ιερέα και η χλιδάτη τελετή κόστισε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

......ο «πρώτος Εβραίος πρόεδρος της χώρας».....
Χαχαχαχαχαχα, ο πρώτος......

- είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΑΙΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ;