Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Επίθεση «διαδηλωτών» σε νεαρό λευκό στο Ferguson (video)



Examiner / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τι σχέση έχει το σύνθημα «δικαιοσύνη για τον Michael Brown» με την επίθεση σε έναν νεαρό λευκό που απλά θέλει να τον αφήσουν να πάει στο σπίτι του; Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο YouTube δείχνει μια ομάδα ως επί το πλείστον μαύρων «διαδηλωτών», να επιτίθεται σε έναν νεαρό λευκό που λέει ότι απλά θέλει να πάει σπίτι του.

Το βίντεο αρχίζει με ένα διαδηλωτή να κινητοποιεί άλλους, λέγοντάς τους ένα “white boy cocoa face” είναι στην περιοχή. «Ελάτε», λέει μια γυναίκα, ενθαρρύνοντας και άλλους να συμμετάσχουν στην επίθεση.

«Θα χτυπήσουμε το βρωμερό κεφάλι σου», ακούγεται να φωνάζει ένας διαδηλωτής.

«Θέλω να πάω στο σπίτι», είπε ένας νεαρός λευκός άνδρας που περιβάλλεται από εξαγριωμένους διαδηλωτές. «Γιατί με αρπάζεται;» ρωτάει ο νεαρός άνδρας ενώ δέχεται επίθεση από τους δήθεν «ειρηνικούς» διαδηλωτές.

Δείτε το βίντεο:

Ο λόγος είναι απλός. Η αστυνομία έχει ουσιαστικά πει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για την επιβολή του νόμου είναι ουσιαστικά «ρατσιστική». Οι διαδηλωτές, πατάνε πάνω στους λεγόμενους ηγέτες για τα «αστικά δικαιώματα», όπως οι αιδεσιμότατοι Τζέσε Τζάκσον και Al Sharpton (φώτο) και ομάδες όπως οι Νέοι Μαύροι Πάνθηρες και κομμουνιστικές οργανώσεις όπως η Λίγκατων Νέων Κομμουνιστών και αισθάνονται ότι έχουν εν λευκώ το δικαίωμα να κάνουν ό, τι θέλουν με μηδενικές επιπτώσεις.

Brown - Wilson
«Πότε πρόκειται η κυβέρνηση να λύσει τα χέρια της αστυνομίας και τους επιτρέψει να το σταματήσουν αυτό;» ρώτησε Jim Hoft στο ‘Gateway Pundit’. Δεδομένου ότι το κυβερνήτης Jay Nixon - Δημοκρατικός - έχει ζητήσει την «σθεναρή δίωξη» του Darren Wilson, του αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε τον Μπράουν, οι πιθανότητες είναι ότι η κυβέρνηση να επιτρέψει αυτή την εγκληματική συμπεριφορά να συνεχίζεται ανεξέλεγκτα για κάποιο χρονικό διάστημα. Σίγουρα, κάποιοι διαδηλωτές, όπως  η Δημοκρατική γερουσιαστής Jamilah Nasheed, έχουν συλληφθεί για μη συμμόρφωση στις διαταγές της αστυνομίας.

Αλλά η Νασίντ, μια φανατική Δημοκρατική κατά των όπλων, η οποία έχει υποστηρίξει αρκετά νομοσχέδια για τον περιορισμό του δικαιώματος οπλοχρησίας, κρατούσε ένα περίστροφο 9 χιλιοστών, όταν συνελήφθη. Χειρότερα ακόμα, αρνήθηκε ένα αλκοτέστ όταν αστυνομικοί την θεώρησαν ύποπτη για χρήση τοξικών ουσιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν πρόσθετες επιβαρύνσεις υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά από ότι φαίνεται όχι η Nasheed.

Οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον έχουν επίσης απειλήσει με βίαιη καταστολή εάν στον αστυνομικό Wilson δεν απαγγελθεί κατηγορία για φόνο. Σύμφωνα με ομοσπονδιακά έγγραφα, διαδηλωτές είπαν στην αστυνομία ότι είναι έτοιμοι να πεθάνουν στους δρόμους εάν ο Wilson δεν κατηγορηθεί.

Στο μεταξύ η επίσημη έκθεση αυτοψίας για τον επίδοξο μαύρο ραπ καλλιτέχνη Μάικλ Μπράουν που δημοσιεύτηκε, δείχνει ότι ο Μπράουν πήγε να πάρει το όπλο αστυνομικού Darren Wilson, κατά τη διάρκεια της φιλονικίας που τελικά οδήγησε στον πυροβολισμό και στον θάνατο του νεαρού μαύρου και στο χάος που ακολούθησε στους δρόμους του Φέργκιουσον του Μιζούρι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι μισος εχουν μεσα τους