Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

«Μπορούμε να πωλήσουμε Yazidi γυναίκες και παιδιά ως σκλάβους του σεξ, γιατί είναι νόμος του Θεού», λέει η ISIS (video)



Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν ότι η σύλληψη, η υποδούλωση και η πώληση χιλιάδων Yazidi γυναικών και παιδιών είναι παραγγελία από τον Θεό σε ένα περιοδικό που φέρεται ότι δημοσιεύεται από την τρομοκρατική ομάδα.

Το τελευταίο τεύχος του ‘Dabiq’ κυκλοφόρησε χθες και προσπαθεί να δικαιολογήσει την αιχμαλωσία χιλιάδων αθώων Yazidis κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην ιρακινή πόλη Sinjar τον Αύγουστο.

Εξηγώντας γιατί οι Yazidis γυναίκες έχουν πουληθεί σε σεξουαλική δουλεία, ενώ εκείνες από τις άλλες ομάδες δεν έχουν πουληθεί, το περιοδικό ισχυρίζεται ότι ο ισλαμικός νόμος της Σαρία επιτρέπει την υποδούλωση αθώων πολυθεϊστών και ειδωλολατρών, αλλά όχι εκείνων που θεωρούνται απλώς αιρετικοί.

Δεκάδες χιλιάδες Yazidis αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν - πολλοί από αυτούς στα κοντινά βουνά Sinjar και στη συνέχεια σε περιοχές του βορείου Ιράκ που βρίσκονται υπό κουρδικό έλεγχο.

Ωστόσο, πολλοί συνελήφθηκαν από τους αντάρτες, με αποτέλεσμα τη σφαγή εκατοντάδων ανδρών και την πώληση ως σκλάβους γυναικών και παιδιών, αφού πρώτα διαμοιράστηκαν από τους τζιχαντιστές της ISIS.
  
Η ISIS έχει υποδουλώσει και πουλήσει γυναίκες και παιδιά Yazidi, σύμφωνα με καταγγελία της Human Rights Watch με εκατοντάδες Yazidis από το Ιράκ να εξακολουθούν να κρατούνται σε αιχμαλωσία σε αυτοσχέδια κέντρα κράτησης.

Δεκάδες χιλιάδες Yazidis κατέφυγαν στα βουνά Sinjar μετά την επίθεση αστραπή τζιχαντιστών της ISIS στο Sinjar.

«Υπάρχουν εκατοντάδες σώματα με τα κεφάλια τους κομμένα ... και βάζουν τα κεφάλια σε δημόσια θέα για να προκαλέσουν τον τρόμο ...»

Το Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εκατοντάδες γυναίκες έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι θεωρούν τους Yazidis, μια μακραίωνη θρησκευτική μειονότητα, μια αιρετική σέκτα.

Το τεύχος του περιοδικού Dabiq κυκλοφόρησε την Κυριακή δηλώνοντας ότι «οι υποδουλωμένες οικογένειες Yazidi πωλούνται σήμερα από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Προσέθεσε ότι «γυναίκες και παιδιά Yazidi συνέχεια χωρίστηκαν σύμφωνα με την Σαρία μεταξύ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις Sinjar».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κίνηση, το περιοδικό ανέφερε ότι ο νόμος της Σαρία κάνει διάκριση μεταξύ των γυναικών μουσουλμάνων από «αιρετικές» σέκτες, και εκείνων που προέρχονται από ομάδες όπως οι Yazidids, οι οποίοι θεωρούνται ειδωλολάτρες.

«Αυτή η μεγάλης κλίμακας υποδούλωση οικογενειών mushrik (πολυθεϊστών) είναι ίσως η πρώτη μετά την εγκατάλειψη του νόμου της Σαρία», λέει το άρθρο, αναφερόμενος στην υποδούλωση των Yazidis.

«Η μόνη άλλη γνωστή περίπτωση - αν και πολύ μικρότερη - είναι ότι η υποδούλωση των χριστιανών γυναικών και παιδιών στις Φιλιππίνες και τη Νιγηρία από τους μουτζαχεντίν εκεί».

Οι περισσότεροι από τους Yazidis είναι τώρα εκτοπισμένοι στο βόρειο Ιράκ, πολλοί έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα καθώς έφευγαν για να σωθούν. Μερικοί λένε ότι τις γυναίκες και τα κορίτσια τα άρπαξαν κατά τη διάρκεια της μαχητικής επιδρομής.

Σε ένα τμήμα του περιοδικού, μια δήλωση που αποδίδεται στον Mohammed al-Adnani, εκπρόσωπο της ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, λέει: «Εμείς θα κατακτήσουμε την Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας, και θα υποδουλώσουμε τις γυναίκες σας», που απευθύνεται σε αυτούς που δεν συμμετέχουν στη "σκληροπυρηνική ερμηνεία" του Ισλάμ.

Η κυκλοφορία του περιοδικού ήρθε την ώρα που η Human Rights Watch με έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η ομάδα «διαχώρισε τις νέες γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια από τις οικογένειές τους και ανάγκασε ορισμένες από αυτές να παντρευτούν τους μαχητές του».

Μία γυναίκα είπε στη Human Rights Watch ότι είδε μαχητές του ισλαμικού κράτους να αγοράζουν κορίτσια, και ένα νεαρό κορίτσι είπε ότι ένας μαχητής την αγόρασε για 1.000 δολάρια, αναφέρει η έκθεση.

Το Associated Press ανεξάρτητα, έχει πάρει συνέντευξη από έναν μεγαλο αριθμό Yazidi γυναικών και κοριτσιών που κατάφεραν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία και πολλές ισχυρίστηκαν ότι είχαν πωληθεί σε μαχητές του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Ὁ νικητὴς τὰ παίρνει ὅολα.

Παρένθεσις:
Ἡ Ἰαπωνία ὅταν ἡττήθη στὸ Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ἁλώθηκε ὄχι μόνο ὑλικῶς ἀλλὰ καὶ πνευματικῶς καὶ τὰ περὶ ἀνωτερότητος τοῦ ἰαπωνικοῦ πνεύματος καὶ τρόπου ζωῃς ἐπῆγαν στὸν κάλαθο τῶν ἀχρἠστων καὶ ἐγιναν ἐπιτυχημένοι ἀντιγραφεῖς τοῦ Δυτικοῦ Πολιτισμοῦ (Ἀμερικανικοῦ βασικῶς) καὶ τρόπου ζωῆς. Βεβαίως αὐτὸ δὲν σημαίνει ὅτι ἔπαψαν νὰ εἶναι ἰάπωνες, ὄχι ἀντιθέτως ἐνσωμάτωσαν τὸ νέο μὲ ὡραῖο τρόπο. Ἴσως κάτι τέτοιο χρειαζόμεθα καὶ ἐδῶ!

Ἡ καλοπέρασις στὴν Εὐρώπη ἔχει φέρει καὶ μία φυσικῶς ἐπακόλουθη δειλία στὸν εὐρωπαῖο. Νομίζει ὅτι ἀποφεύγοντας τὰ γεγονότα αὐτὰ θὰ τὸν προσπεράσουν, ἂμ δέε, θὰ τὰ ποῦμε σὲ λίγο, ὅταν θὰ δοῦμε πόσοι καλοζωισμένοι εὐρωπαῖοι θὰ χαθοῦν μέχρι νὰ ξυπνήσουν οἱ ὑπόλοιποι. τότε ὁ ἀποκεφαλισμὸς θὰ γίνη ἠθικὸς καὶ δίκαιος γιὰ ὅσους ἐπιζήσουν. Πρὸς τὸ παρὸν οἱ ἀποκεφαλισμοὶ συμβαίνουν ἀλλοῦ.

Συνεπῶς παίζει μεγάλο ρόλο ποιανοῦ τὸ κεφάλι κόβουν τώρα καθῶς καὶ ἐὰν πιστεύῃς ὅτι ἔρχεται ἡ σειρά σου ἢ δὲν ἔρχεται. Τότε θὰ ἀλλάξουν καὶ ἀναλόγως τὰ ἠθικὰ κριτήρια.