Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Μαχαίρωμα φοιτήτριας με ρατσιστικά κίνητρα



Μια μαύρη φοιτήτρια στο Delta College μαχαίρωσε στο πρόσωπο μια λευκή συμφοιτήτριά της σε μια επίθεση που είχε ρατσιστικά κίνητρα

Μια μαύρη φοιτήτρια στο Delta College του San Joaquin της Καλιφόρνια μαχαίρωσε βάναυσα μια λευκή συμφοιτήτρια της στο πρόσωπο ξανά και ξανά με ένα μικρό όπλο. Παραδόξως η αστυνομία χαρακτήρισε το έγκλημα, "έγκλημα μίσους" (“hate crime”). Ακόμα κι αν η συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου της ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ διαπράττεται από μαύρους, είναι πολύ σπάνιο σε έναν μαύρο δράστη πραγματικά να του χρεώσουν ένα "έγκλημα μίσους".

Η αστυνομία αναφέρει ότι η δράστρια τους είπε ότι μαχαίρωσε το θύμα γιατί δεν της άρεσε κάτι που είπε στην τάξη και γιατί είναι λευκή.

«Ένα μεγάλο μέρος των δηλώσεων που έκανε αφορούσαν τη φυλή. Το θύμα είναι λευκή γυναίκα. Η ύποπτη είναι μαύρη γυναίκα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Jim Bock.

Αν αντιστρέφονταν οι φυλές, η είδηση αυτή θα είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ακόμα και τώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να υποβαθμίσουν το μαχαίρωμα της φοιτήτριας με ρατσιστικά κίνητρα ως απλά "έναν τσακωμό".

[Παρακολουθείστε στο βίντεο παρακάτω μια μαύρη συμφοιτήτρια να αποδίδει την επίθεση σε “ignorance” (άγνοια)… Εάν λευκή επιτίθετο σε μαύρη η λέξη θα ήταν “racism”…]

Το θύμα βρέθηκε με πολλαπλές πληγές στο πρόσωπό της και μικρές οπές στο δεξί βλέφαρο της και την κορυφή του κεφαλιού της.

Η δράστρια, η 23χρονη Dehmi Moore συνελήφθηκε και κρατείται στην φυλακή του San Joaquin με την κατηγορία της επίθεσης με θανάσιμο όπλο, απόπειρας διατάραξης, εγκλήματος μίσους και ενός απροσδιόριστου εντάλματος που εκκρεμεί.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: