Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Τα αριστερά κόμματα προσπάθησαν να μπλοκάρουν ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ των διωκόμενων χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στη ΛιβύηΤα αριστερά κόμματα προσπάθησαν να μπλοκάρουν την τροπολογία ενός ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τη Λιβύη, που προέβλεπε την προστασία των χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων. Η τροπολογία ούτως ή άλλως πέρασε. Η ‘Πράσινη’ Γερμανίδα πολιτικός Barbara Lochbihler απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη για να εμποδίσει την τροπολογία.

Το αίτημα της Γερμανίδας πολιτικού Beatrix von Storch (του «ευρωσκεπτικιστικού» κόμματος ‘Η Εναλλακτική για τη Γερμανία’ - AFD) προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η προστασία των Χριστιανών και των θρησκευτικών μειονοτήτων θα πρέπει να περιέχεται στις διμερείς συνθήκες της ΕΕ, το οποίο εγκρίθηκε, συνάντησε την άρνηση των αριστερών και των Πρασίνων.

Η δήλωση της Γερμανίδας πολιτικού αναφέρει:

Η κατάσταση στη Λιβύη είναι καταστροφική. Μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι αγωνίζονται υπάρχουν διαμάχες από μια ποικιλία των ομάδων. Υπάρχει χάος στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Το Κοινοβούλιο της ΕΕ ήθελε να περάσει ένα ψήφισμα που κάνει έκκληση για ειρήνη στη χώρα.

Στα μάτια μου, έλειπε ένα σημαντικό σημείο. Τα κύρια θύματα αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής είναι οι θρησκευτικές μειονότητες. Ιδιαίτερα σκληρό χτύπημα δέχονται οι χριστιανοί. Σε ένα περιβάλλον χάους και ανομίας πρέπει πάντα να υπομένουν ωμή βία και να απειλούνται με θάνατο εξαιτίας της πίστης τους.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί όλα τα μέρη στη Λιβύη να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ελευθερία των χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων, που έχουν εκτεθεί σε αυξημένες διώξεις και διακρίσεις. Καλεί την ΕΕ και τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι μελλοντικές διμερείς συμφωνίες θα περιλαμβάνουν εύλογους μηχανισμούς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των χριστιανών και των θρησκευτικών μειονοτήτων», αναφέρει η τροπολογία του ψηφίσματος.

Κατά της τροπολογίας αυτής στάθηκαν ιδίως οι Πράσινοι και η Ριζοσπαστική Αριστερά. Κατά ειρωνικό τρόπο, με επικεφαλής την πρώην πρόεδρο της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Barbara Lochbihler (Πράσινοι), οργανώθηκε μια μειοψηφία. Η τροπολογία έγινε δεκτή με μεγάλη έγκριση.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι πολιτικοί που παρουσιάζονται «υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αρνήθηκαν να στηρίξουν σκληρά βασανιζόμενους ανθρώπους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: