Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μάλλον εκείνοι οι 2.000 νεκροί στη Νιγηρία ήταν οι «λάθος» μάρτυρες...



Πρόσφατα, ο δυτικός κόσμος αισθάνθηκε σοκ και τρόμο από το θέαμα ενός βίντεο με δύο μαυροντυμένους ένοπλους ισλαμιστές να δολοφονούν έναν αστυνομικό στους δρόμους του Παρισιού. Οι δύο δολοφόνοι μόλις είχαν βγει από τα γραφεία της "σατιρικής" εφημερίδας ‘Charlie Hebdo’ όπου μόλις είχαν εκτελέσει 11 ανθρώπους, ενώ φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ», το σύνθημα της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Ενώ πορείες εκατοντάδων χιλιάδων διοργανώθηκαν στο Παρίσι, ενώ οι κυβερνήσεις των δυτικών δυνάμεων εξέδιδαν δηλώσεις οργής και καταδίκης και ενώ χιλιάδες, ή πιο πιθανόν εκατοντάδες χιλιάδες στο Facebook και το Twitter ισχυρίστηκαν ότι «Είμαι ο Τσάρλι», ως "αλληλεγγύη", η ιστορία των νεκρών στη Νιγηρία πέρασε μέσα από το MSM και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με παγερή αδιαφορία.

Ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή με τους πυροβολισμούς του Παρισιού, η είδηση ότι σχεδόν μια ολόκληρη κοινότητα Νιγηριανών στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας είχε βάναυσα σφαχτεί και οι επιζώντες εκτοπίστηκαν και την πόλη τους ισοπεδώθηκε, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Η μαζική δολοφονία από την Boko Haram πιθανώς έως και 2.000 ατόμων στη Baga, στη βορειοανατολική Νιγηρία, είναι μόνο η πιο πρόσφατη φρικαλεότητα σε μια εκστρατεία πογκρόμ, σφαγών, μαζικών υποδουλώσεων, συστηματικών βιασμών, απαγωγών παιδιών, καθώς και κατεδάφισης πόλεων και χωριών που βρίσκεται σε εξέλιξη για πάνω από μια δεκαετία.

Όποιος κοίταζε στο διαδίκτυο για πέντε λεπτά τις τελευταίες ημέρες θα έβλεπε παντού την είδηση των πυροβολισμών στο Παρίσι, αλλά αν ήθελε να μάθει κάτι για την Μπάγκα, θα έπρεπε να αρχίσει να ψάχνει. Αυτή η ασυνέπεια στα ρεπορτάζ, και η απουσία διεθνούς κατακραυγής, φαίνεται παράξενη και ανεξήγητη, αλλά έχει την εξήγησή της: υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές και αντίθετες κοσμοθεωρίες και δεν μπορούν να έχουν μεταξύ τους σημεία επαφής.

Γιατί η δολοφονία 12 ανθρώπων στο Παρίσι δημιουργεί τέτοια φρίκη και καθολικά ξεσπάσματα διαδηλώσεων, σχόλια και καταδίκη, ενώ η δολοφονία 2.000 ανθρώπων και η καταστροφή μιας ολόκληρης πόλης, δεν μοιάζουν να συγκινούν κανέναν; Μήπως απλώς οι άνθρωποι της Μπάγκα ήταν το λάθος είδος των μαρτύρων;

Ένας καθολικός επίσκοπος της Νιγηρίας έθεσε το ίδιο ερώτημα, λέγοντας ότι ο λαός της Νιγηρίας είναι ανυπεράσπιστος απέναντι στην Boko Haram, μια από τις πιο εγκληματικές ισλαμικές οργανώσεις στον κόσμο, και ο κόσμος απλά δεν ενδιαφέρεται. Ο αρχιεπίσκοπος Ιγνάτιος Kaigama του Jos ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει την Boko Haram, και ότι το ίδιο πνεύμα που υποκίνησε την αντίδραση στις δολοφονίες του Παρισιού πρέπει να εφαρμόζεται στην δεκαετή απειλή που βιώνει τη Νιγηρία.

«Χρειαζόμαστε αυτό το πνεύμα [των διαδηλώσεων στο Παρίσι] να εξαπλωθεί παντού. Όχι μόνο όταν συμβαίνουν επιθέσεις στην Ευρώπη, αλλά όταν συμβαίνουν στη Νιγηρία, στο Νίγηρα, στο Καμερούν. Πρέπει να κινητοποιήσουμε διεθνείς πόρους και να αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους που φέρουν θλίψη σε πολλές οικογένειες»,δήλωσε ο Kaigama στο BBC.

Αλλά σκέφτηκε κανένας όλες αυτές οι διαδηλώσεις και ο παροξυσμός του «είμαι ο Τσάρλι» στα Twitter / Facebook, τι αφορούσαν; Ίσως μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι πιστεύουν οι ισλαμιστές και γιατί υπήρξε τόσο περιορισμένη κάλυψη για την Μπάγκα στη Δύση, από τις ειδήσεις για τις πυρπολήσεις ως "αντίποινα" των καθολικών εκκλησιών στο Νίγηρα - όπου η Boko Haram έχει τον έλεγχο – ως «διαμαρτυρία» εναντίον των προσβλητικών σκίτσων του Μωάμεθ από την Charlie Hebdo. Για τους ισλαμιστές, η «Δύση» σημαίνει απλά Χριστιανοσύνη. Οι εκτελεστές της Charlie Hebdo νόμιζαν ότι «στρέφονταν» εναντίον των «παιδιών του Σταυρού».

Η απάντηση των δυτικών μέσων ενημέρωσης δείχνει ότι οι Παριζιάνοι και άλλοι  δυτικοί κοσμικοί που πήγαν στις μαζικές διαδηλώσεις σκέφτονται κάτι εντελώς διαφορετικό. Από όσα διάβασα τις τελευταίες ημέρες, μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η «Δύση» δεν είναι απλώς έτοιμη για την πλήρη φρίκη της πραγματικότητας του ισλαμικού πολέμου ο οποίος διεξάγεται σήμερα στην Ευρώπη, τη Συρία, το Ιράκ και τη Νιγηρία - και ναι, ήδη και στη Βόρεια Αμερική. Δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει  την απεραντοσύνη της γεωγραφικής και χρονικής κλίμακας του.

Αυτό που οι ισλαμιστές φαίνεται να έχουν αποτύχει να καταλάβουν - ή απλά δεν τους ενδιαφέρει - είναι ότι οι μεταχριστιανικοί "Δυτικοί" πιστεύουν ότι ο Χριστιανισμός έχει ήδη ηττηθεί, έχει πέσει τόσο χαμηλά, όσο επιθυμούσαν να πέσει από τον τελικό θρίαμβο της επιθετική εκκοσμίκευσης του γαλλικού "Διαφωτισμού ".

Τα νέα που οι ισλαμιστές δεν φαίνεται να γνωρίζουν είναι ότι, στην πραγματικότητα, δεν έχει μείνει και πολλή Χριστιανοσύνη για να πολεμήσουν. Μοιάζει σαν σοκ αυτό για αυτούς τους ρατσιστές ισλαμιστές τζιχαντιστές που εξακολουθούν να ζουν στον μεσαιωνικό κόσμο των Παπών και των αυτοκρατόρων και στον καιρό της ναυμαχίας της Ναυπάκτου και της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Οι «δυτικοί» νιώθουν έκπληξη και σύγχυση, καθώς δεν καταλαβαίνουν την απειλή της ISIS ότι επιτέλους θα "κατακτήσουν τη Ρώμη", μια απειλή – καύχηση που κάνει τον υπόλοιπο δυτικό κόσμου να αναρωτιέται: "Εεε..., γιατί;"

Αυτό που η «Δύση» έχει ξεχάσει, μαζί με την ιστορική πραγματικότητα του Χριστιανισμού ως θεμέλιο του πολιτισμού μας, είναι η ιστορική πραγματικότητα του μακραίωνου φαύλου και φρικτού πολέμου του Χριστιανικού κόσμου με το Ισλάμ. Και είναι αυτή η ιστορική πραγματικότητα που, ίσως από καθαρό τρόμο για τις πιθανές συνέπειες της αναβίωσής της, η ερειπωμένη Χριστιανοσύνη αρνείται απελπισμένοι να δεχθεί.

Δεν πάει πολύς καιρός που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτάχθηκε σθεναρά στο αίτημα να εισαχθεί κάποια - οποιαδήποτε - αναφορά στον Χριστιανισμό ως το θεμέλιο της Ευρώπης στο σύνταγμα της ΕΕ. Η ΕΕ, μαζί με την υπόλοιπη «μετα-χριστιανική Δύση», ερωτευμένη με τα νέα δόγματα του κοσμικού κράτους, βρίσκεται σε ένα βαθύ και ίσως θανατηφόρα επικίνδυνο, καθεστώς άρνησης.

Για να δει κάποιος τη φρίκη αυτής της πραγματικότητας αρκεί μόνο να ρίξει μια ματιά στα τμήματα της Αφρικής, όπου αυτός ο αρχαίος πόλεμος εξακολουθεί να είναι ζωντανός. Ο Αρχιεπίσκοπος Kaigama, απλά επιβεβαίωσε τα όσα είπαν εμπειρογνώμονες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι η Boko Haram, όπως και η ISIS στο Ιράκ και τη Συρία, επιχειρεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση της Νιγηρίας. Η Boko Haram θέλει να δημιουργήσει ένα ισλαμικό υπερκράτος υπό το νόμο της Σαρία, και σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κοντεύει να το πετύχει. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέει ότι το «χαλιφάτο» της Boko Haram είναι το μόνο «ισχυρό κράτος» στην περιοχή, και πιστεύεται ότι ελέγχει περίπου το 20 τοις εκατό του εδάφους της Νιγηρίας.

"Μέχρι στιγμής έχουν καταληφθεί στην πραγματικότητα μια σειρά από τοπικές κυβερνήσεις", λέει ο Αρχιεπίσκοπος Kaigama. «Χωριά και πόλεις έχουν πέσει κάτω από τον έλεγχό τους, και δηλώνουν ότι έχουν δημιουργήσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο». Ο αρχιεπίσκοπος προσέθεσε ότι οι μαχητές έχουν εξαπλώσει τον έλεγχό τους πέρα από τα σύνορα με το Τσαντ, το Καμερούν, και τον Νίγηρα.

Ας ρίξουμε μια τολμηρή ματιά σε αυτή την τρομακτική πραγματικότητα. Η Μπάγκα, είναι - ή ήταν – δύο μικρές πόλεις στην βορειοανατολική γωνία της Νιγηρίας όπου ζούσαν μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου περίπου 10.000 άτομα, καθώς και μια Νιγηριανή στρατιωτική βάση που την καθιστούσε ένα σημαντικό στόχο. Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι πόλεις Baga και Doron Baga δεν είναι πλέον κατοικήσιμες και ότι η Boko Haram τις έχει κάψει σχεδόν ολόκληρες.

Αναφορές από την τελευταία επίθεση της Boko Haram στην Μπάγκα λένε ότι οι ισλαμιστές δολοφόνοι σκότωσαν ανθρώπους "αδιακρίτως", «σαν ζώα» και ότι τουλάχιστον μία έγκυος γυναίκα δολοφονήθηκε. Ντόπιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι «μαχητές» έβαζαν σε κύκλο εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, και κρατούσαν τις νεότερες γυναίκες και τα κορίτσια που τώρα πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούνται ως βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 3.700 κτίρια στις πόλεις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, με σχεδόν το σύνολο της Doron Μπάγκα, της μεγαλύτερης πόλης, να έχει καταστραφεί. Σύμφωνα με τον ερευνητή της Διεθνούς Αμνηστίας στη Νιγηρία, Daniel Eyre, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι «μαχητές» πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι, σέρνοντας έξω τους νεαρούς άνδρες και σκοτώνοντάς τους στους δρόμους. Η έκθεσή του ανέφερε ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο βίαιη, καθώς οι νιγηριανές εθνικές εκλογές πλησιάζουν και οι προσπάθειες για να σταματήσουν οι αντάρτες έχουν καταστεί μάταιες από την ευρεία διαφθορά στο στρατό και την κυβέρνηση.

Το BBC σημείωσε τη δυσκολία στην ανακάλυψη του ακριβή αριθμού των νεκρών. Η ίδια η νιγηριανή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι μόνο 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μπάγκα. Αλλά η υπηρεσία του BBC στην γλώσσα Χάουσα στη Νιγηρία ανέφερε ότι ο Musa Alhaji Bukar, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι οι πόλεις είναι πλέον «σχεδόν ανύπαρκτες», ότι έχουν «καεί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπάγκα υπήρξε στόχος για την Boko Haram. Τον Απρίλιο του 2013, σκοτώθηκαν σχεδόν 200 άνθρωποι και καταστράφηκαν πάνω από 2.000 σπίτια. Το όνομα Boko Haram σημαίνει περίπου «η δυτική παιδεία είναι απαγορευμένη», ιδρύθηκε το 2002, και πιθανώς χρηματοδοτείται από την Αλ Κάιντα. Το BBC αναφέρει ότι από την ίδρυσή της, πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από την επιθετικότητα τους.

Παρά το γεγονός ότι από το 2002 σφάζουν, βιάζουν, υποδουλώνουν και βομβαρδίζουν, έφτασε ο Απρίλιος του 2014, που η οργάνωση τράβηξε την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης, όταν αναφέρθηκε ότι είχαν «απαχθεί» 200 κορίτσια από ένα σχολείο. Ήταν τότε που η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα αυτό-φωτογραφήθηκε με λυπημένο ύφος κρατώντας μια πινακίδα που έλεγε «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας». Τα σχολεία και οι δολοφονίες και απαγωγές μαθητών αποτελεί συστηματική στρατηγική πολέμου για την Boko Haram από το 2010.

Η Boko Haram κυκλοφόρησε φωτογραφίες των κοριτσιών ως σκλάβες του ισλάμ και πιστεύεται ότι έχουν δοθεί στους «μαχητές» της Boko Haram ως «βραβεία» πολέμου (ονομάζονται «σύζυγοι» από το BBC), μια κοινή πρακτική στους πολέμους του ισλάμ εδώ και αιώνες.

Ο λόγος που ο δυτικός ‘κοσμικός’ πολιτικός κόσμος προσποιείται ότι η Μπάγκα δεν συνέβη είναι επειδή κατηγορηματικά, αναμφισβήτητα και αναμφίβολα αποτελεί μια επίθεση από ισλαμιστές μαχητές για ισλαμικούς λόγους εναντίον ανθρώπων τους οποίους οι ισλαμιστές θεωρούν ανεπαρκώς ισλαμικούς. Η αντίδραση για τις δολοφονίες στη Charlie Hebdo σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από αυτό που οι τζιχαντιστές νόμιζαν ότι έκαναν, αυτοί προωθούνται τώρα ως «μάρτυρες» στο ευρωπαϊκό υπερ-κοσμικό κράτος. Ως εκ τούτου, Μπάγκα δεν είχε καμία πιθανότητα να θεωρηθεί ως επίθεση στην «ελευθερία του λόγου», ή σε οποιοδήποτε από τα άλλα δημοφιλή ηθικά δόγματα του κοσμικού κράτους.

Δεν υπήρχε τίποτα, στην πραγματικότητα, εκτός από πολλούς νεκρούς ανθρώπους που σκοτώθηκαν με πολύ άσχημο τρόπο. Χριστιανοί σκοτώθηκαν για ήταν Χριστιανοί. Μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν γιατί ήταν λάθος μουσουλμάνοι. Πατέρες σκοτώθηκαν γιατί αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις συζύγους και τις κόρες τους ως σκλάβες του σεξ. Νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν επειδή δεν επιθυμούσαν να ενταχθούν στο στρατό των ισλαμιστών.

Οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν για τις δολοφονίες στη Charlie Hebdo με το ύφος της γλώσσας που συνήθως παραπέμπει σε θρησκευτικό μαρτύριο. Αλλά αυτό που θάβεται στη σιωπή είναι το δυσάρεστο γεγονός ότι ο πολιτισμένος κόσμος ανακαλύπτει και πάλι μια αρχαία, θανάσιμη απειλή που μας μισεί, όχι εξαιτίας αυτών των ηχηρών κοσμικών αρχών του Διαφωτισμού, αλλά για τον Χριστιανισμό μας, ναι, αυτόν που εμείς συστηματικά αρνιόμαστε. Είναι και αυτό μια υπενθύμιση για το τι έχουμε πετάξει μακριά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν στο διαδίκτυο σελίδες σαν τη δική σου.Αισθάνομαι ότι δεν είμαι μόνο εγώ που αρμενίζω στραβά...