Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Αλλάζουν ονόματα σε «ρατσιστικά» πουλιάΜετά από έντονο προβληματισμό η Σουηδική Ορνιθολογική Εταιρεία αποφάσισε να αντικαταστήσει τα «ρατσιστικά» και «προσβλητικά» ονόματα πολλών πουλιών με πιο ‘πολιτικώς ορθά’ ονόματα.

Η Σουηδική Ορνιθολογική Εταιρεία δημιούργησε μια λίστα με τα σουηδικά ονόματα όλων των πουλιών του κόσμου και εντόπισε τα ονόματα των κάποιων ειδών που είναι «ρατσιστικά» και «προσβλητικά», αναφέρει το κανάλι TV 4.

Έτσι, υπάρχει το zigenarfågeln (τσιγγανο-πούλι), το negerfinken (νεγρο-σπίνο) και το kafferseglaren όπου η λέξη kaffer κρίθηκε πολύ προσβλητική, καθώς θεωρείται ρατσιστική, ιδίως στην Αφρική. «Είναι παρότρυνση σε μίσος στη Νότια Αφρική το να χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη γι’ αυτό χρειάζεται να καταργήσουμε αυτό το όνομα», λέει στο TV4ο Erland Jirle, ένας από εκείνους που έχουν εμπλακεί στο να βρουν νέα ονόματα για τα πουλιά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

3 σχόλια:

ΒΕ.Λ. είπε...

http://images2.memedroid.com/images/UPLOADED88/53b0006a292e7.jpeg

sta είπε...

Ο ...Κοκκινολαίμης θα αλλαξει ονομα η ο ΄ρατσισμος΄' ισχυει για το μαυρο χρωμα μονο;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ, δεν παίζεσαι!!! Μόνον εσύ (λέμε…) θα μπορούσες να εντοπίσεις αυτό το θέμα! Αλλά οι Σουηδοί δεν μας είπαν πού είναι το κακό να είναι κάποιος τσιγγάνος, νέγρος κλπ. Δεν πειράζει, ας γίνουμε όλοι και όλα ένα... Μακάρι να γινόμασταν έτσι, αλλά όχι με την έννοια και για τους λόγους που θέλουν οι πονηροί. Φαντάζομαι πως είμαι κατανοητός.
Διογένης

ΥΓ "Θεός" ο δημιουργός τής εικόνας που μας έδωσε ο ΒΕ.Λ. Ευχαριστούμε ΒΕ.Λ.