Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η «νέα βασίλισσα της Bluegrass» μιλάει για την πίστη της



Η Rhonda Vincent είναι Αμερικάνα τραγουδίστρια της μουσικής bluegrass, τραγουδοποιός και πολυ-οργανοπαίκτρια, που έχει ονομαστεί «η νέα βασίλισσα της Bluegrass».

Η μουσική Bluegrass, ένα υποείδος της country, λιγότερο φημισμένο, που έχει όμως εκατομμύρια θαυμαστές κυρίως στις πολιτείες του Νότου, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία της bluegrass, που είναι γνωστή και ως "hillbilly music", είναι πολύ παλιά, πηγαίνει μέχρι και το 1600, με επιρροές από την μουσική των Βρετανών και Ιρλανδών εποίκων και αργότερα το gospel των σκλάβων από την Αφρική και το μπλουζ. Η bluegrass εστιάζει πολύ στα φωνητικά, ενώ τα όργανα που συμμετέχουν είναι κυρίως το μπάντζο, το βιολί και η κιθάρα. Ο πιο γνωστός καλλιτέχνης της bluegrass είναι ο Bill Monroe (1911- 1996) του οποίου το γνωστό τραγούδι “Blue Moon of Kentucky” τραγούδησε και ο Elvis Presley (δες κι εδώ).

Γεννημένη στο Greentop του Missouri, η Vincent άρχισε την μουσική σταδιοδρομία της όταν ήταν παιδί με την οικογενειακή μπάντα ‘Sally Mountain Show’. Άρχισε να γίνεται γνωστή στον χώρο της bluegrass ήδη από την δεκαετία του 1970 και του '80, κερδίζοντας το σεβασμό των ως επί το πλείστον ανδρών συναδέλφων της.

Η «η νέα βασίλισσα της bluegrass» μίλησε πρόσφατα για την καριέρα της, την χριστιανική της πίστη και την υποψηφιότητα της για βραβείο Grammy για το καλύτερο Bluegrass Άλμπουμ.

Η Vincent, η οποία έχει χτίσει μια καριέρα με μια υγιεινή εικόνα και στίχους με νόημα, έδωσε ένα δύσκολο αλλά πολύτιμο μάθημα που έμαθε χρόνια σχετικά με το πώς να μην υποχωρεί από την πίστη και τις αξίες της.

Η Vincent μίλησε για τη ζωή της και την καριέρα της.

Θυμήθηκε μια φορά να τραγουδάει σε ένα φεστιβάλ, όταν ένας άθεος πλησίασε κοντά και άρχισε να κοροϊδεύει ένα gospel τραγούδι που η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της τραγουδούσαν στη σκηνή.

"Ξεκίνησε να γελάει μαζί μας. Πήρε ένα τραγούδι gospel - δεν αισθάνθηκα ποτέ τόσο ταπεινωμένη - πήρε ένα από τα βασικά gospel τραγούδια μας – ένα τραγούδι που είναι τόσο ιερό για μας - και το πήρε και το ξεφτίλισε", είπε η Βίνσεντ. "Το βρήκε σαν ευκαιρία για να σπάσει πλάκα... το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μην του επιτεθούμε και να μην πέσουμε στο επίπεδο του".

Είπε ότι ο άνδρας προσπάθησε να κάνει την ίδια και την οικογένειά της να αντιδράσουν αρνητικά, αλλά εκείνη προσευχήθηκε, έμεινε ήρεμη και συνέχισε να τραγουδά.

"Προσπαθούσε σε κάθε στροφή να μας κάνει να αντιδράσουμε και να μας κάνει να κάνουμε κάτι αρνητικό. Πήρα μια βαθιά ανάσα και να άρχισα να προσεύχομαι και να λέω, «Πώς μπορώ να το χειριστώ αυτό;» Ποτέ μου δεν μου είχε τύχει κάτι τέτοιο. Είπα στον εαυτό μου, «Μπορώ να σηκωθώ και να προβάλλω την πίστη μου και τον Θεό μου. Μπορώ να το κάνω αυτό;»

Η Vincent δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να υπερασπίζεται τον εαυτό της ή τη μουσική της, δείχνοντας μια θετική εικόνα και δημιουργώντας τραγούδια που αντικατοπτρίζουν καλύτερα την πίστη της και τις αξίες.

Η Vincent, η οποία επίσης παίζει gospel μουσική όλα αυτά τα χρόνια, εξήγησε ότι εργάζεται πάντα σκληρά για να εξασφαλίσει ότι η μουσική της έχει ένα σημαντικό μήνυμα.

"Όταν διαλέγω ένα τραγούδι, θα πρέπει να έχει κάτι να πει πραγματικά," είπε στο TheBlaze.

«Σε ό, τι κάνουμε, όχι μόνο στο μήνυμα που μεταφέρουμε, νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή εικόνα για να είναι βέβαιο ότι είμαστε παραδείγματα για τους άλλους», είπε. «Υπάρχουν μητέρες που έρχονται και μου λένε, ‘Σε ευχαριστώ που είσαι ένα παράδειγμα για την κόρη μου’».

Αυτή η νοοτροπία είναι κάτι σπάνιο στον χώρο της επαγγελματικής μουσικής σήμερα.

Η Vincent μίλησε για μερικές από τις παγίδες της μουσικής βιομηχανίας, όπως είναι η πίεση που ασκείται στους νέους ερμηνευτές να τραγουδήσουν τραγούδια που δεν έχουν πάντα ένα σημαντικό μήνυμα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Vincent είπε ότι είχε τέτοια ζητήματα, όταν της ζητήθηκε να τραγουδήσει τραγούδια που δεν ταιριάζουν στην εικόνα της.

«Όταν έκανα μερικά country άλμπουμ... μου έστειλαν τραγούδια που ήταν για το σεξ και το αλκοόλ», είπε. «Και εγώ που γνώριζα ότι προέρχομαι από την hillbilly του Μιζούρι, που δούλεψα με την οικογένειά μου και ποτέ δεν εργάστηκα με κάποιον άλλο...είπα ότι ποτέ δεν θα τα τραγουδήσω αυτά, και για αυτό πιθανώς δεν είμαι στην country μουσική σήμερα».






ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: