Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΙΤΑΛΙΑ: Κέντρο μεταναστών κλείνει μετά από έντονες πιέσεις των κατοίκων της περιοχήςΟι αρχές στη Ρώμη απομάκρυναν τους τελευταίους εναπομείναντες αιτούντες άσυλο από ένα κέντρο που δέχτηκε επανειλημμένα επιθέσεις από εξαγριωμένους κατοίκους της περιοχής σε περιστατικά που χαρακτηρίστηκαν ως σημείο μιας αυξανόμενης «ξενοφοβίας».

Περίπου 40 μετανάστες είχαν παραμείνει στο κέντρο “Il Sorriso” (Το Χαμόγελο) στο υποβαθμισμένο ανατολικό προάστιο Tor Sapienza της Ρώμης, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αλλά μετά από πυρπολήσεις δοχείων απορριμμάτων έξω από το κέντρο αποφασίστηκε οι ένοικοι να μετακινηθούν για τη δική τους ασφάλεια. Η Francesca Danese, δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για τις κοινωνικές πολιτικές, αναγνώρισε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια νίκη του όχλου.

«Είναι μια ήττα για μένα και για όλη τη Ρώμη», δήλωσε η Danese.
Το κτίριο ήταν υπό αστυνομική φρουρά για τέσσερις μήνες, μετά από ταραχές που ξέσπασαν το Νοέμβριο με συγκεντρώσεις εθνικιστών ακτιβιστών στην περιοχή.

Εκείνη την εποχή, πολλοί κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν ότι οι αιτούντες άσυλο είχαν λάβει ειδική μεταχείριση, και μαζί με άλλους μετανάστες στη περιοχή ήταν υπεύθυνοι για την αύξηση της εγκληματικότητας.


Φωτογραφίες που έστειλαν κάτοικοι δείχνουν την υποβάθμιση και τη βαρβαρότητα που οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να υπομείνουν. Δεν αρκεί ότι η νύχτα η περιοχή γίνεται μια περιοχή κόκκινων φώτων, όπου πόρνες, τραβεστί, τρανσέξουαλ και έμποροι ναρκωτικών κάνουν κουμάντο, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας από τα σπίτια τους και τους χώρους εργασίας τους οι κάτοικοι, ακόμα και μικρά παιδιά, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν κάθε είδους διαστροφή και παρανομία.

Υπήρχαν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών της περιοχής από τους μετανάστες. Τα ΜΑΤ ήταν παρόντας στις διαδηλώσεις κατά των μεταναστών στις οποίες οι κάτοικοι φώναζαν "οι μαύροι πρέπει να φύγουν".

Ένας τοπικός έμπορος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times συνόψισε την αίσθηση πολλών στην περιοχή, όταν είπε: "Η χώρα διαλύεται. Γιατί δεν σταματούν τις καραβιές των μεταναστών; Αν δεν υπάρχει δουλειά, γιατί έρχονται εδώ;"

Όλες οι ιταλικές πόλεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την απότομη αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο και άλλων μεταναστών μέσα σε ένα αριθμό ρεκόρ ανθρώπων που φτάνουν στις νότιες ακτές της Ιταλίας με πλοία από τη Βόρεια Αφρική.

Ένας άνευ προηγουμένου αριθμός 170.000 μεταναστών αποβιβάστηκε το 2014, και οι αφίξεις στις δέκα πρώτες εβδομάδες του 2015 είναι μέχρι 60 τοις εκατό πάνω από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ κι εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tο κακό με τους παρανομους από Βόρεια Αφρική είναι ότι παρενοχλούνε σεξουαλικά τις γυναίκες και σίγουρα τις ανήλικες πολύ περισσότερο "καθοτι" είναι πιο ευάλωτα άτομα, με λίγη εμπειρία και πολύ πιο εύκολο να αποπλανηθούνε. Θα μπορούσαν να ζητήσουνε καταφύγιο σε μουσουλμανικές χώρες μια και έχουνε koiνή παράδοση, θρησκεία και μπόλικο πετρέλαιο. Προτιμούνε χώρες Ευρωπαϊκές όπου μπορούνε να βιάζουνε ομορφότερες γυναίκες και να επιβάλλουνε τα ήθη, έθιμα, θρησκεία και παραδόσεις τους. Αυτός είναι ο σκοπός τους. Να επιβάλλονται.

ΒΕ.Λ. είπε...

«Η Francesca Danese, δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για τις κοινωνικές πολιτικές...»
«Είναι μια ήττα για μένα και για όλη τη Ρώμη», δήλωσε η Danese..

Έχω την πεποίθηση οτι η Φραγκίσκα μένει σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα.
Εκείνο, οπου οι φτωχοί και καημένοι μετανάστες υπηρετούν με αντιρατσιστικά μεροκάματα πλούσιες οικογένειες μεγαλοαστών.