Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Φυλετικός πόλεμος κατά των Λευκών


Του Paul Sheehan* (Sydney Morning Herald, 20/5/1995)

Ο μεγαλύτερος πόλεμος που έχει διεξάγει ποτέ η Αμερική είναι ο Βρώμικος Πόλεμος, και δεν έχει τελειώσει. Έχει διαρκέσει 30 χρόνια και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια θύματα. Έχει κοστίσει σχεδόν τις ζωές που χάθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ. Καθόρισε το αποτέλεσμα των εκλογών για το Κογκρέσο του περασμένου έτους.

Ωστόσο, τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης δεν θέλουν να μιλήσουν για αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος παραμένει άγνωστος και απαξιωμένος. Ας μιλήσουν λοιπόν τα στοιχεία.

Όσο και να προσπαθούν εκείνοι που θέλουν να αμφισβητήσουν την ύπαρξη του Βρώμικου Πολέμου, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία είναι σαφή: τα τελευταία 30 χρόνια ένα μεγάλο τμήμα της μαύρης Αμερικής έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο βίαιου εγκλήματος ενάντια στην λευκή Αμερική.

Και το πρόβλημα επιδεινώνεται. Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, το βίαιο έγκλημα έχει αυξηθεί περισσότερο από τέσσερις φορές ταχύτερα από τον πληθυσμό. Νεαροί μαύροι (κάτω των 18 ετών) είναι πιο βίαιοι από τις προηγούμενες γενιές και είναι 12 φορές πιο πιθανό να συλληφθούν για τη δολοφονία νεαρών λευκών.

Σχεδόν όλα τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία μιλάνε μόνα τους, δεν έχουν αναφερθεί στο αμερικανικό κοινό:

«Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα θυμάτων εγκληματικών πράξεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, πάνω από 6,6 εκατομμύρια βίαια εγκλήματα (δολοφονίες, βιασμοί, επιθέσεις και ληστείες) διαπράττονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, εκ των οποίων περίπου το 20 τοις εκατό, ή 1,3 εκατομμύρια, είναι δια-φυλετικά εγκλήματα.

Τα περισσότερα θύματα του φυλετικού εγκλήματος - περίπου το 90 τοις εκατό - είναι λευκοί, σύμφωνα με την έρευνα “Highlights From 20 Years of Surveying Crime Victims,” που δημοσιεύθηκε το 1993.
Σχεδόν 1 εκατομμύριο λευκοί Αμερικανοί δολοφονήθηκαν, ληστεύθηκαν, δέχτηκαν επίθεση ή βιάστηκαν από μαύρους Αμερικανούς το 1992, σε σύγκριση με περίπου 132.000 μαύρους που δολοφονήθηκαν, ληστεύθηκαν, δέχτηκαν επίθεση ή βιάστηκαν από λευκούς, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Ως εκ τούτου, οι μαύροι έχουν διαπράξει 7,5 φορές πιο βίαια δια-φυλετικά εγκλήματα από τους λευκούς, ακόμη και αν ο μαύρος πληθυσμός είναι μόνο το ένα έβδομο του μεγέθους του λευκού πληθυσμού. Αν τα στοιχεία αυτά ερμηνευτούν σε μια κατά κεφαλήν βάση, αποκαλύπτουν μια εξαιρετική ανισότητα: Οι μαύροι διαπράττουν βίαια φυλετικά εγκλήματα πάνω από 50 φορές από ότι οι λευκοί.

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση σχετικά με τις δολοφονίες από το Federal Bureau of Investigation, οι περισσότερες δια-φυλετικές δολοφονίες περιλαμβάνουν μαύρους δράστες και λευκά θύματα, με τους μαύρους να δολοφονούν λευκούς 18 φορές του ποσοστού των λευκών που δολοφονούν μαύρους.

Αυτές οι σοκαριστικές διαφορές άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όταν υπήρχε μια απότομη αύξηση της εγκληματικότητας των μαύρων εναντίον των λευκών, μια έκρηξη η οποία, παρεμπιπτόντως, όχι τυχαία, αντιστοιχεί ακριβώς με την έναρξη του σύγχρονου κινήματος για τα «πολιτικά δικαιώματα».

Τα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI δείχνουν ότι μεταξύ 1964 και 1994 πάνω από 25 εκατομμύρια βίαια δια-φυλετικά εγκλήματα  διαπράχθηκαν, με συντριπτική πλειοψηφία να συμμετέχουν μαύροι παραβάτες και λευκά θύματα και πάνω από 45.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δια-φυλετικές δολοφονίες. Για να κάνουμε συγκρίσεις: 58.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους στο Βιετνάμ, και 34.000 σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Κορέας.

Όταν περιληφθούν και τα μη βίαια εγκλήματα (διαρρήξεις, κλοπές, κλοπές αυτοκινήτων κλπ), τα αθροιστικά σύνολα γίνονται εκπληκτικά. Τα στατιστικά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, λένε ότι 27 εκατομμύρια μη-βίαια εγκλήματα διαπράχθηκαν στις ΗΠΑ το 1992, και η έρευνα διαπίστωσε ότι στο 31 τοις εκατό των ληστειών εμπλέκονται μαύροι παραβάτες και λευκά θύματα (ενώ μόνο το 2 τοις εκατό αντίστροφα).

Όταν υπολογίζονται όλα τα στοιχεία του εγκλήματος, φαίνεται ότι οι μαύροι Αμερικανοί έχουν διαπράξει τουλάχιστον 170 εκατομμύρια εγκλήματα ενάντια στους λευκούς Αμερικανούς κατά τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι η μεγάλη καταγεγραμμένη καταστροφή της αμερικανικής ζωής από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και όμως το να επικαλεστεί κάποιος όλα αυτά τα δεδομένα, που απλά αποτυπώνουν την πραγματικότητα, θα τον κάνει να χαρακτηριστεί «ρατσιστής» από τα αμερικάνικα media.

ΚΟ: Τα τελευταία χρόνια πολλά mainstream media στις ΗΠΑ έχουν παραδεχτεί επισήμως, ότι επίτηδες αποκρύβουν την φυλή του δράστη, όταν αυτός είναι μαύρος. Όταν υπάρχει δράστης λευκός και θύμα μαύρος, οι μηχανές προπαγάνδας δουλεύουν ακατάπαυστα για να πείσουν τον αμερικάνικο λαό ότι το έγκλημα οφείλεται σε «ρατσισμό» (και για αυτό πρέπει να μετανοούν συνεχώς οι λευκοί). Όταν γίνει το αντίθετο, σημάνει γενικό σιωπητήριο ή αν δεν γίνει τελικά αυτό εφικτό, οι ίδιες μηχανές προπαγάνδας προσπαθούν να πείσουν τον αμερικάνικο λαό ότι το έγκλημα οφείλεται σε «κοινωνικές ανισότητες» (και για αυτό πρέπει να μετανοούν συνεχώς οι λευκοί). Επίσης, συχνά, ισπανόφωνους ή μιγάδες δράστες τους κατατάσσουν στους «λευκούς». [Quiz: Πότε είδατε τελευταία φορά ταινία του Hollywood να δείχνει δράστες μαύρους και θύματα λευκούς;] 

* Ο Paul Sheehan (γεννημένος το 1951) είναι Αυστραλός αρθρογράφος, αρχισυντάκτης εφημερίδων και συγγραφέας που ασκεί έντονη κριτική στην πολυπολιτισμικότητα, στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, στην «βιομηχανία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», στο νομικό σύστημα της Αυστραλίας για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς στη νεο-συντηρητική ιδεολογία. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας στην Καμπέρα και της Ανώτατης Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Το πρώτο βιβλίο του, “Among the Barbarians” (Ανάμεσα στους Βάρβαρους), δημοσιεύτηκε το 1998. Το βιβλίο αυτό, που προσπαθεί να "άρει το πέπλο του εκφοβισμού που κρέμεται πάνω στην κρίσιμη συζήτηση για την πολυπολιτισμικότητα και τις πολιτικές μετανάστευσης της Αυστραλίας", έγινε μπεστ-σέλερ. Το 2003, κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του, “The Electronic Whorehouse” (Ο Ηλεκτρονικός Οίκος Ανοχής), που κριτικάρει τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας. Το τρίτο του βιβλίο, “Girls Like You” (Κορίτσια σαν κι Εσένα) το 2005, αναφέρεται στους ομαδικούς βιασμούς νεαρών κοριτσιών στο Ashfield της Αυστραλίας, από τέσσερις Πακιστανούς αδελφούς.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Erin go Bragh!!!
Αυτό αρμόζει στη σημερινή μέρα!!!