Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Γνωριμία με την S.O.C.A. (Stomp Out Child Abuse)



Συνέντευξη στον Craig Fitzgerald (National Anarchist Tribal Alliance of New York)

Συστήσου μας

Είμαι ο Dennis, ο συν-ιδρυτής της S.O.C.A. (Stomp Out Child Abuse). Είμαστε μια οργάνωση άμεσης δράσης της οποίας σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση κατά της παιδικής κακοποίησης και παρενόχλησης.

Πώς ξεκίνησε η οργάνωση; Ποιοι είναι οι ιδρυτές, και πότε ξεκίνησε αυτό το έργο;

Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 από την ανάγκη να φέρουμε μια δυνατή φωνή για τα παιδιά. Φαίνεται σαν η κακοποίηση και η παρενόχληση να είναι ένα βρώμικο μικρό μυστικό της κοινωνίας που κανείς δεν θέλει πραγματικά να μιλήσει. Εγώ & ο Kel, οι 2 ιδρυτές αυτής της ομάδας, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα για μια σοβαρή αλλαγή ... όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από την αδυναμία να έρθει στο φως η καταδίκη / προστατευτική επιτήρηση / πρόωρη απελευθέρωση αυτών των παραβατών.

Περιγράψτε μας τις μεθόδους και τους τρόπους δράσης της SOCA. Πώς ακριβώς η  οργάνωση βοηθά τα θύματα κακοποίησης παιδιών;

Οι μέθοδοί μας ποικίλουν. Κολλάμε αφίσες κοντά σε σχολεία συμβουλεύοντας για το πώς πολλοί αναγνωρισμένοι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων βρίσκονται στην περιοχή, δίνουμε ρούχα σε τοπικές στέγες για κακοποιημένα παιδιά και μόλις έχουμε κάνει παραγγελία για δωρεάν κιτ λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα μοιραστούν σε οικογένειες. Οργανώνουμε επίσης, εράνους για στέγες κακοποίησης και για άλλες ομάδες που βοηθούν με τη παροχή συμβουλών σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Όσον αφορά την παροχή βοήθειας στα θύματα, προσφερόμαστε να βοηθήσουμε τα θύματα, με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί. Κάνουμε τα πάντα, από να τα βοηθήσουμε να εντοπίσουν κατάλληλες υπηρεσίες παροχής συμβουλών μέχρι να τα συνοδεύσουμε στο δικαστήριο και τα διδάσκουμε αυτοάμυνα για να βοηθηθεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και δείχνοντάς τους ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που δεν φοβούνται αυτούς που επιτίθενται σε παιδιά και γυναίκες.

Ποιες είναι μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της SOCA, κατά τη γνώμη σας;

Για μένα, θεωρώ ότι οποιαδήποτε βοήθεια παρέχουμε στα θύματα είναι μια επιτυχία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι τα θύματα να ζητήσουν βοήθεια. Είναι αποδεδειγμένο ότι το να ανοιχτεί και να μιλήσει ένα θύμα για την κακοποίηση μπορεί να είναι εξίσου τραυματικό, όπως το ίδιο το πραγματικό έγκλημα. Είναι σημαντικό να ανοιχτεί επιτέλους και να βρει το θάρρος να μιλήσει και να έχει την δυνατότητα να βρει τη βοήθεια που χρειάζεται, πριν αφήσει αυτό να το καταστρέψει από μέσα του.

Ποια είναι η γνώμη σου για κρατικές υπηρεσίες, όπως η Υπηρεσία Προστασίας Παιδιού (CPS); Μήπως αυτές οι κρατικές οργανώσεις προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό;

Η CPS έχει αποδειχθεί ότι είναι μια περισσότερο μια επιχείρηση και λιγότερο ένας οργανισμός που προστατεύει τα παιδιά. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να κάνει μια απλή αναζήτηση για να βρει την μια ιστορία τρόμου μετά την άλλη.

Ποιος νομίζεις ότι πρέπει να είναι ο ρόλος των εθελοντών και οι προσπάθειες της κοινότητας κατά της παιδικής κακοποίησης; Πιστεύεις ότι τέτοιες προσπάθειες μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από τα γραφειοκρατικά κρατικά προγράμματα;

Πιστεύω ανεπιφύλακτα ότι ο ακτιβισμός βάσης καταφέρνει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε πρόγραμμα που ασχολείται με τη γραφειοκρατία. Σε οποιοδήποτε είδος  κυβερνητικής συμμετοχής, υπάρχει γραφειοκρατία, πολιτική, ευνοιοκρατία, νεποτισμός και πρέπει να δοθεί έγκριση από 50 άτομα και ένα νομικό τμήμα που απλώς λέει ένα γεια σε κάποιον ... πόσο μάλλον να προσφέρουν πραγματικά σε βοήθεια.

Με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία σου, ποιο ρόλο παίζει η παγκόσμια ελίτ (π.χ. στην πολιτική, στον επιχειρηματικό τομέα, στην θρησκεία κ.α.) στην εκμετάλλευση των παιδιών, στα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, καθώς και σε άλλες λειτουργίες συστηματικής κακοποίησης;

Με βάση αυτά που έχουν έρθει στο φως, θα έλεγα ότι η σεξουαλική κακοποίηση και τα βασανιστήρια είναι πιο διαδεδομένα από ότι οι άνθρωποι πιστεύουν. Όποιος το διαβάζει αυτό και έχει αμφιβολίες, ας πάει στο youtube και ας κοιτάξτε το ντοκιμαντέρ για το δίκτυο παιδεραστών Franklin / Boys Town και θα αηδιάσει. Αν κανείς δεν το έχει ακούσει, στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από ένα παγκόσμιο δικαστήριο για βιασμούς / βασανιστήρια / τελετουργική δολοφονία παιδιών. Ο πρίγκιπας Ανδρέας αποκαλύφθηκε ότι προσέλκυσε μια 15χρονη σκλάβα του σεξ η οποία έδωσε τις φορές / ημερομηνίες / τόπους, και ο προαγωγό της έχει ήδη καταδικαστεί. Στο Χόλιγουντ τα παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από διάσημους και πλούσιους τώρα να βγαίνουν από τις σκιές και έρχονται αντιμέτωποι με τους κακοποιούς ... .ΚΑΙ υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών των ελίτ και των "κανονικών" παιδεραστών είναι το ποσό των χρημάτων και οι δικηγόροι που έχουν για την προστασία τους, που τους κάνει να μένουν έξω από τα δικαστήρια και να απειλούν τα θύματα. Θεού θέλοντος, όλοι όσοι κυνηγάνε παιδιά θα εκτεθούν και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πώς έχει ανταποκριθεί το ευρύ κοινό στην αποστολή και το έργο της SOCA;

Η SOCA έχει γνωρίσει ένα απίστευτο μεγάλο ποσοστό θετικών απαντήσεων στην παρουσία της. Από bikers και punks με δερμάτινα μέχρι «καθωσπρέπει» ανθρώπους, οικογένειες μαμάδες / μπαμπάδες, παππούδες και γιαγιάδες, οι άνθρωποι μας έχουν προσεγγίσει για να μάθουν ποιοι είμαστε και τι ζητάμε. Μόλις τους εξηγούμε, οι απαντήσεις ποικίλλουν από χειραψίες / αγκαλιές, μας ζητάνε κάρτες που θα μπορούσαν να μοιράσουν σε ανθρώπους που ξέρουν. Εμείς δεν δεχόμαστε εύκολα άτομα που προσπαθούν να μας δωρίσουν χρήματα, αρνούμαστε κάθε φορά. Σκοπός μας δεν είναι να μαζέψουμε χρήματα, είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να δώσουμε στους ανθρώπους κίνητρα για να βοηθήσουν να γίνει μια αλλαγή. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλες ομάδες που θα ωφεληθούν από δωρεές περισσότερο από ό, τι εμείς και προσφέρουν θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Έχουμε ακούσει ότι η οργάνωση RASH (Red Anarchist Skinheads), αντιμετωπίζουν τη SOCA με αντίδραση. Μπορείς να μας περιγράψεις την κριτική τους και να εξηγήσεις τις επιπτώσεις αυτής της διαμάχης;

Η κατάσταση με την RASH είναι αηδιαστική και γελοία. Πριν από μερικές εβδομάδες, πολλά από τα μέλη μας άρχισαν να προσεγγίζονται από ανθρώπους που γνώριζαν αυτούς τους διανοητικά ανεπαρκείς wannabes. Η κατανόησή μου είναι ότι η RASH υπερασπίζεται την παιδεραστία και τους παιδεραστές και ισχυρίζονται ότι εμείς τα βάζουμε μαζί τους και ότι είμαστε «στο βασίλειό τους». Την ίδια μέρα, λάβαμε προειδοποίηση ότι ανά πάσα στιγμή αν η RASH δει κάποιον να φοράει ένα σήμα της SOCA, θα του επιτεθεί και θα του αφαιρέσει το σήμα. Η SOCA δεν έχει πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις ως οργάνωση. Έχουμε μέλη από όλες τις πολιτικές απόψεις και θρησκείες που κυμαίνονται από χριστιανούς / σατανιστές / Asatru / βουδιστές / άθεους. Ξέρω ότι μόλις η θρησκεία και η πολιτική παραμεριστούν, θα μπορούμε να επιτύχουμε κάτι που έχουμε βάλει στο μυαλό μας. Η RASH, από την άλλη πλευρά, είναι κολλημένοι αριστεροί που πιστεύουν σε μια άρρωστη και κατεστραμμένη ιδεολογία που έχει σκοτώσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από την ίδρυσή της. Θα ήθελαν να δουν όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους νεκρό και επιδίδονται σε επιθέσει σε ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί τους. Είδα κάποτε ένα μέλος της RASH να επιτίθεται σε έναν ηλικιωμένο οδηγό φορτηγού επειδή φορούσε ένα "ναζιστικό καπέλο" ... Το «ναζιστικό καπέλο» ήταν ένα στρατιωτικό καπέλο βετεράνου. Οποιοσδήποτε μπορεί να σκεφτεί ή να πιστεύει σε ό, τι του αρέσει, αυτό είναι που κάνει την Αμερική μεγάλη ... αλλά όταν μιλάμε για επιθέσεις σε ανθρώπους των οποίων μοναδικός σκοπός είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση έναντι της κακοποίησης των παιδιών και να βοηθήσει τα θύματα της, με κάνει να αρχίζω να αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πραγματικός τους σκοπός. Λυπάμαι που μίλησα τόσο πολύ για αυτούς τους γελοίους. Δεν αξίζει.

Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στον οργανισμό σας ή να βοηθήσουν τον σκοπό σας;

Οι δύο ευκολότεροι τρόποι είναι οι εξής: Εντοπίστε το SOCA Family group στο Facebook και αφήστε ένα μήνυμα ή πάτε στην ιστοσελίδα μας, όπου μπορείτε να εντοπίσετε το πιο κοντινό παράρτημά μας.

Τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε;

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο που αφιερώσατε για να μας πάρετε συνέντευξη και να μας βοηθήσετε να περάσουμε το μήνυμά μας προς τα έξω. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους σε όλον τον κόσμο που παλεύουν για την προστασία των παιδιών και θέλουν να δουν τις σεξουαλικές επιθέσεις να είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Θα ήθελα να επικροτήσω τον καθένα που μπορεί να κοιτάξει την άσχημη αλήθεια κατάματα και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της δικής του αλλαγής. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ακόλουθες επιχειρήσεις που μας βοηθάνε: τον Hubie & την Hooligan Street Merch και τον Dave & την NeverSurrender Records. Και κάτι τελευταίο. Μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, θα κυκλοφορήσει ένα διπλό CD από συγκροτήματα από όλο τον κόσμο που στηρίζουν την αποστολή μας. Από πανκ και oi και hardcore. Κάθε δεκάρα θα πάει σε μία ομάδα που ονομάζεται Safe Horizon που κάνει πραγματικά καταπληκτική δουλειά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εγώ στοιχήματα ποτέ δέν βάζω . Αλλά βάλτε αυτό τό άρθρο σέ μία εφημερίδα , όπου δέν υπάρχουν τά λίνκς - όχι ότι θ' άλλαζαν καί πολλά - έ καί τότε θά μπορούσα νά στοιχηματίσω ότι στούς 100 πού θά τό διάβαζαν , αυτοί πού θά καταλάβαιναν πραγματικά τί εννοεί , θά ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ελάχιστοι... Καί αυτό δέν είναι κατηγορία αλλά προβληματισμός , γιατί :
Όταν οί δεξιοί ψηφίζουν - κι εν τέλη εκλέγουν σέ κυβέρνηση μία - αριστερή παράταξη .
Όταν ή μάνα μου έρχεται απ' τήν Εκκλησία μέ λογιών-λογιών φυλλάδια από αιρετικούς κι όταν τήν ρωτάω γιατί τά πήρε νά μού λέει : " έμ στήν Εκκλησία τά μοιράζανε , Χρσιστιανικά πρέπει νά'ναι...)
Όταν ό κάθε αλήτης μάς παρουσιάζεται ώς άγγελος/αγωνιστής/ήρωας
Όταν γύρω στόν κόσμο γίνονται πράγματα συνταρακτικά καί ΟΛΗ ή Ελληνική τηλεόραση ασχολείται μέ μπουρδολογίες .
Όταν ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ φορά πού ρωτάω κάποιον : " τί ακριβώς σημαίνει τό νά είσαι Έλληνας ; " καί μέ κοιτάει μ' ορθάνοιχτα μάτια καί μού τραυλίζει τά τετριμμένα - γνωστά , νά μήν τ' αναφέρω εδώ...
Όταν έχουμε , όχι γεμίσει , αλλά πνιγεί , από ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - πού ελάχιστοι γνωρίζουν τί ακριβώς υπονοεί ό όρος...
Όταν ό Ορθόδοξος Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρεται στούς Ήρωες τή Ελληνικής Επαναστάσεως ως " κάτι ξεβράκωτοι πού τά βάλανε μέ τό τουρκικό κράτος "
(κι άλλα πολλά αλλά τό ζητούμενο δέν είναι νά γίνω κουραστικός)
Τότε αρχίζω κι αισθάνομαι πραγματικά ότι τό τέλος δέν μπορεί νά'ναι καί πολύ μακρυα - όπου "τέλος" βάλτε τόν όρο πού αρέσει σέ σάς... Έτσι κι αλλιώς , όλοι - ή σχεδόν - κάνουν ΟΤΙ τούς αρέσει κι όχι ότι πρέπει πλέον...

Παναγιώτης


Ανώνυμος είπε...

Αυτό πάλι που ενωμένοι ένθεοι, άθεοι και
σ α τ α ν ι σ τ έ ς ! ! !
"αγωνίζονται" ενάντια στους παιδοβιαστές από μόνο του είναι αρκετό να υποψιάσει ακόμα και τους πλέον καλοπροαίρετους.
Γνωστό προ πολλού μέσα από υποθέσεις που έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων έφτασαν στο αμερικάνικο ακροατήριο ότι οι πλέον νοσηροί υπάνθρωποι-σατανολάτρεις χρησιμοποιούν τα ίδια τους τα παιδιά για τα φρικαλέα τελετουργικά τους. Αναζητήσατε παλιό τεύχος του Κλικ με ειδικό αφιέρωμα στις εν λόγω υποθέσεις (για όσο διάστημα εδέησε να ασχοληθεί με κάτι σοβαρό πέρα από τις γνωστές χαμαιτυπικού ύφους καταχωρίσεις του). Συνεπώς και εν κατακλείδι άλλη μια από τις άπειρες πλέον οργανώσεις και παραοργανώσεις, τα μέλη των οποίων ενώνονται για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, τόσο κρίσιμου και ιερού που να παραπλανά τους αθώους και να εξυπηρετεί τους απέραντα δόλιους.