Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οι Λευκοί μαθητές είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού από τους μη Λευκούς, δείχνει έρευνα στις ΗΠΑ

Έρευνα που έγινε στην Αμερική, έδειξε ότι σχεδόν 1 στους 4 ερωτηθέντες Αμερικανούς μαθητές λένε ότι έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο. Αυτό είναι μια βελτίωση, αλλά η επιβίωσή του δείχνει πόσο δύσκολο είναι το πρόβλημα να λυθεί, γράφει η Star-Tribune.

Η έρευνα από το 2013 διαπίστωσε ότι το 22 τοις εκατό των μαθητών ηλικίας 12-18 ετών δήλωσαν ότι έπεσαν θύμα εκφοβισμού. Αυτό αποτελεί πτώση 6 ποσοστιαίων μονάδων από έρευνα που έγινε δύο χρόνια νωρίτερα, όταν το 28 τοις εκατό των μαθητών δήλωσαν ότι έπεσαν θύμα εκφοβισμού. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που το Εθνικό Κέντρο για τα Στατιστικά στην Εκπαίδευση άρχισε να επιθεωρεί τους μαθητές σχετικά με την παρενόχληση, το 2005, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας:

-Περίπου το ¼ , ή 24 τοις εκατό, των κοριτσιών δήλωσαν ότι είχαν πέσει θύμα bullying, σε σύγκριση με το 20 τοις εκατό των αγοριών.

-Μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό Λευκών μαθητών - 24 τοις εκατό – που είπαν ότι έπεσαν θύματα εκφοβισμού από τους Μαύρους, ισπανόφωνους ή Ασιάτες μαθητές. Είκοσι τοις εκατό των μαύρων μαθητών δήλωσαν ότι είχαν δεχτεί bullying σε σύγκριση με το 19 τοις εκατό των ισπανόφωνων μαθητών και το 9 τοις εκατό των ασιατών μαθητών. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ(ΑΛΒΑΝΩΝ,ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ,ΡΟΥΜΑΝΩΝ).

Ανώνυμος είπε...

Εγω τελειωσα το σχολειο προσφατα και θυμαμαι τους αλλοδαπους να τραμπουκιζουν τα ελληνοπουλα.Και αναρωτιεμαι,αυτοι ηρθαν να φανε ενα κοματι ψωμι 'η να μας το παιξουν παλικαρια??