Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο Σόρος και το σχέδιο του Ναρκω-Έθνους

Ένα από τα αγαπημένα σχέδια του «φιλάνθρωπου» επιφανή επενδυτή George Soros εδώ και δεκαετίες, είναι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας/κάνναβης στις ΗΠΑ, μια νομιμοποίηση που ήδη όλο και περισσότερες πολιτείες στην Αμερική φαίνεται να αποδέχονται.

«Μέσω ενός δικτύου μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ), ο Σόρος έχει δαπανήσει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να νομιμοποιηθεί η μαριχουάνα από το 1994, όταν διοχέτευσε ένα μέρος των κεφαλαίων του ιδρύματός του για να οργανώσεις τη διερεύνηση “εναλλακτικών πολιτικών” για τα ναρκωτικά», έγραψαν οι Washington Times.

Οι δαπάνες του Ουγγροεβραίου μεγαλο-επενδυτή συμπληρώθηκαν από τον εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Peter B. Lewis, που ήταν πρόεδρος της Προοδευτικής Ασφαλιστικής Εταιρείας και ένας αμετανόητος καπνιστής μαριχουάνας που διοχέτευσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει την συζήτηση σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό για τη μεταρρύθμιση των νόμων για την μαριχουάνα.

Το Ίδρυμα του Σόρος για την προώθηση «μιας ανοιχτής κοινωνίας», δωρίζει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην "Συμμαχία για την Πολιτική των Ναρκωτικών" (Drug Policy Alliance, DPA), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρουσιάζεται ως κορυφαία οργάνωση της Αμερικής για την προώθηση των πολιτικών για τα ναρκωτικά, που είναι θεμελιωμένες «στην επιστήμη, τη συμπόνια, την υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η ‘Συμμαχία’, που έχει κύριο στόχο τον τερματισμό του λεγόμενου "πολέμου κατά των ναρκωτικών" (Drug War), έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και επικεφαλής τον εβραϊκής καταγωγής (και γιο ραβίνου) Ethan Nadelmann. Η οργάνωση θεωρεί ως μια από τις προτεραιότητές της την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, καθώς και την «διευκόλυνση του ανοικτού διαλόγου για τα ναρκωτικά μεταξύ νέων, γονέων και εκπαιδευτικών».


Την ίδια ώρα η βρετανική Independent δημοσίευσε μια πρωτοποριακή σειρά άρθρων του βραβευμένου δημοσιογράφου Patrick Cockburn για το πώς ο γιος του τρελάθηκε από το κάπνισμα μαριχουάνας.

Ο Cockburn και ο γιος του Henry, ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία για ψύχωση και ανέκαμψε εν μέρει, έχουν γράψει ένα άρθρο στο οποίο ο Patrick Cockburn αναφέρει ότι ο γιος του έπαιζε ρώσικη ρουλέτα με την κάνναβη και «έχασε».

Ο Henry, που κάπνιζε μαριχουάνα καθημερινά για επτά χρόνια και ως αποτέλεσμα βρέθηκε σε ψυχιατρικά νοσοκομεία για περίπου οκτώ χρόνια, λέει, «Όταν έφτασα σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο, που ονομάζεται St Martin, πέρασα τρεις ώρες περπατώντας γύρω από τα τραπέζια της κουζίνας, προσπαθώντας να ακούσω τα παπούτσια μου. Νόμιζα ότι τα παπούτσια μου, μου μιλούσαν».

Ο Patrick Cockburn πέρασε μήνες μιλώντας με εμπειρογνώμονες του τομέα και αναφέρει ουσιαστικές αποδείξεις που συνδέουν τη συνεχή χρήση μαριχουάνας με την ψυχική ασθένεια. Ένας εμπειρογνώμονας, ο Sir William Paton, καθηγητής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποκαλύπτει ότι «ακόμη και περιορισμένη κοινωνική χρήση της κάνναβης θα μπορούσε να επιταχύνει τη σχιζοφρένεια σε άτομα που προηγουμένως δεν είχαν ψυχολογικά προβλήματα», και σημείωσε ότι «το κάπνισμα ενός τσιγάρου θα μπορούσε να προκαλέσει συμπτώματα σχιζοφρένειας-όπως παραισθήσεις, παράνοια και κατακερματισμένες διαδικασίες σκέψης».

«Τα τρία τέταρτα εκείνων που καταναλώνουν κάνναβη μπορεί να μην έχουν αρνητικές επιπτώσεις, αλλά το υπόλοιπο ένα τέταρτο, οι γενετικά ευάλωτοι, παίζουν ρώσικη ρουλέτα», λέει ο Cockburn.

Τα άρθρα του Patrick Cockburn έχουν σημασία επειδή είναι ένας αριστερός, γιός του μαρξιστή συγγραφέα Claud Cockburn, και θα μπορούσε να έχει προδιάθεση να πιστεύει ότι η μαριχουάνα είναι, όπως συνεχώς τα «προοδευτικά» μέσα ενημέρωσης μας λένε, ένα σχετικά ακίνδυνο ναρκωτικό ή ουσία με "ιατρικές" ιδιότητες. Αλλά τώρα ξέρει το κακό που προκαλεί από πρώτο χέρι, από αυτά που έκανε στο γιο του.

H ιστοσελίδα Accuracy in Media (AIM) σημείωσε το 2004, σε ειδική έκθεση σχετικά με τον George Soros, τον κύριο χρηματοδότη πίσω από το κίνημα νομιμοποίησης των ναρκωτικών, ότι αν και η μαριχουάνα απεικονίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως "μαλακά" ναρκωτικά, έχει "εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες." Το βιβλίο “Marijuana and Madness” (Μαριχουάνα και Τρέλα), παραθέτει μελέτες και στοιχεία από όλο τον κόσμο, ορισμένα από αυτά πηγαίνουν πίσω 40 χρόνια, συνδέοντας τη χρήση της μαριχουάνας με ψυχικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της σχιζοφρένειας και της ψύχωσης.

Σε ένα προηγούμενο άρθρο του αριστερού ‘Counterpunch’, ο Patrick Cockburn έγινε θέμα με μια έκθεση της «Παγκόσμιας Επιτροπής για την Πολιτική των Ναρκωτικών» (Global Commission on Drug Policy), που υποβάθμιζε τους κινδύνους που σχετίζονται με τη μαριχουάνα. «Αδυνατούν να καταστήσουν σαφές ότι για τα άτομα με γενετική προδιάθεση για ψύχωση οι κίνδυνοι που εμπλέκονται στη λήψη κάνναβης μπορεί να είναι θανατηφόρα υψηλοί», σημείωσε. «Τα τσιγάρα και το αλκοόλ, ό, τι κακό προκαλούν, δεν σε κάνουν, σε νεαρή ηλικία, τρελό».


Η Παγκόσμια Επιτροπή για την Πολιτική των Ναρκωτικών (GCDP) είναι μια ομάδα από «22 ηγέτες του κόσμου και διανοούμενους», που θεωρεί ότι «ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει αποτύχει, με καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα και τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο» και ως «εναλλακτική λύση», συνηγορούν στην αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών «από εκείνους που δεν κάνουν κακό στους άλλους». 

Η Παγκόσμια Επιτροπή χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Institute) του George Soros.

Στην Αμερική, η περίπτωση του John Patrick Bedell (φώτο) που το 2010 άνοιξε πυρ στο Πεντάγωνο, ξεχωρίζει ως μια περιπτωσιολογική μελέτη για τις βλαβερές συνέπειες της μαριχουάνας. Ο Bedell, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο φύλακες στο Πεντάγωνο τον Μάρτιο του 2010, ήταν ένας ψυχωτικός χρήστης μαριχουάνας που μισούσε μια κυβέρνηση που πίστευε ότι στεκόταν εμπόδιο στην επιθυμία του να χρησιμοποιήσει, να αναπτύξει και να δοξάσει την μαριχουάνα. Σχεδόν λάτρευε την κάνναβη. «Είμαι λάτρης της κάνναβης», διακήρυξε.

Ο John Podesta, επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από τον Σόρος "Κέντρου για την Αμερικανική Πρόοδο" (Center for American Progress, CAP), είχε προτείνει στο ABC News ότι η φορολόγηση και η νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε εθνική βάση θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να πληρωθεί το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης του Ομπάμα (το λεγόμενο ‘Obamacare).

«Το λόμπι υπέρ της κάνναβης, λέει ότι ο λεγόμενος “πόλεμος κατά των ναρκωτικών” έχει αποτύχει και θα πρέπει να επιχειρηθεί τώρα η νομιμοποίηση, αν και οι επικριτές υποστηρίζουν ότι καμία κυβέρνηση δεν θα χορηγήσει άδεια εκμετάλλευσης ποτέ ενός φαρμάκου που οδηγεί τουλάχιστον το δύο τοις εκατό των καταναλωτών του στην παραφροσύνη», αναφέρει ο Cockburn.

Στο πρώτο από τα άρθρα του Cockburn, «Είναι αυτή η “στιγμή του καπνού” (‘tobacco moment’) για την κάνναβη;», ο βετεράνος ξένος ανταποκριτής δείχνει μια σύνδεση μεταξύ της χρήσης μαριχουάνας και των ψυχωσικών επεισοδίων που μπορεί να συγκριθεί με την επιστημονική αναγνώριση ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα και άλλες ασθένειες.

Εκτός από τους κινδύνους της ψυχικής ασθένειας, ο Cockburn σημειώνει ότι μια σημαντική μελέτη εντοπίζει ότι η βαριά χρήση μαριχουάνας σχετίζεται με πτώση στη νοημοσύνη.

Τα άρθρα του Cockburn για τη σχέση μεταξύ της μαριχουάνας και της ψυχικής ασθένειας γίνονται όλο και πιο σημαντικά, καθώς το κοινό στις ΗΠΑ ακούει για τα μέτρα (στις πολιτείες Washington και Colorado) νομιμοποίησης της μαριχουάνας, κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου.

Ως απάντηση, μια ομάδα που ονομάζεται “Save Our Society From Drugs(Σώστε την Κοινωνίας μας από τα Ναρκωτικά), αναφέρει, «Πολλοί πολίτες, κοινωνικές ομάδες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και εκλεγμένοι αξιωματούχοι ανησυχούν για το πως οι νόμοι αυτοί θα επηρεάσουν τις κοινότητές τους, τις πολιτείες και το έθνος, και καλούν την κυβέρνηση Ομπάμα να αναλάβει δράση με ξεκάθαρη επιβολή των ομοσπονδιακών πολιτικών για τα ναρκωτικά». 

Η ομάδα προσθέτει, «Το να παραμένει η μαριχουάνα παράνομη αποτελεί υποχρέωση συνθήκης σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του 1961 για τα ναρκωτικά και υποστηρίζεται από τις άλλες δύο συμβάσεις: τη Σύμβαση του 1971 για τις ψυχοτρόπα Ναρκωτικά και την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του 1988. Με το να επιτρέπονται οι πολιτειακοί νόμοι για τη μαριχουάνα να αντικαθιστούν τους ομοσπονδιακούς νόμους για τα ναρκωτικά, παραβιάζουμε τις υποχρεώσεις μας από τις Συνθήκες».


Και λέει, «η νομιμοποίησης της μαριχουάνας θα επηρεάσει σημαντικά το κοινωνικό περιβάλλον, τις βαθμολογίες των μαθητών στο σχολείο μας και τα ποσοστά αποτυχίας τους, τα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων και θανάτων, την παραγωγικότητα των εργαζομένων, καθώς και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και θεραπείας».

Αλλά η Επιτροπή για την Πολιτική των Ναρκωτικών που χρηματοδοτεί ο Σόρος υποστηρίζει τους νόμους αποποινικοποίησης της μαριχουάνας των πολιτειών, λέγοντας ότι «έτσι θα τερματιστεί η ομοσπονδιακή απαγόρευση της μαριχουάνας και θα επιτραπεί στις πολιτείες να θέσουν τους δικούς τους νόμους για την μαριχουάνα, χωρίς την παρέμβαση του κράτους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Polykarpos είπε...

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ , ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΑΣΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ, ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΑ ΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΑΣ. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ….ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ!!!
Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΣΕ ΤΟΥΝΕΛ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ, ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΙΧΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΞΟΔΟΥ. ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ. ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ. { Αθανάσιος Δρούγος. Στρατιωτικός Αναλυτής.}
………………………………………………………………

Κατα καιρούς λοιπόν αναφαίρεται στον τύπο ότι η ΑΝΤΙΦΑ χρηματοδοτείται ως ελεγχόμενη απο τον δισεκατομμ. Τζ.Σόρος.

Η ύποπτη δράση της στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα, όπως υπονοείται εμμέσως πλήν σαφώς απο τον τύπο ενεργοποιείται για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ιδρυτή των ΜΚΟ - Σόρος, ήτοι την αγορά μάλλον με εξευτελιστικές τιμές των ακινήτων της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδος, {kathimerini.gr | Στην ελληνική αγορά ακινήτων ο Tζ. Σόρος
news.kathimerini.gr/.../2002_25667
23 Μάιος 2002 } ..........
αφου όμως πρώτα έντεχνα έχει στοιχηματήσει χρηματιστηριακά στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος..................και πάντα ταύτα εν γνώσει του κου.....ΓΑΠ.
Το όργανο του ¨η Αντίφα¨ ( ή με άλλη παραλλαγμένη επωνυμία - αυτοχρηματοοδοτούμενα στέκια), προσέκρουσε στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, προεκλογικά & μετεκλογικά να υβρίζονται μέσω αφισοκολλήσεων και ενυπογράφως ως ρατσιστές - φασίστες και να καλούνται να εναγκαλιστούν τους λαθρομετανάστες.
Λοιπόν.!!..Οσοι το επιθυμούν ....μπορούν να τους πάρουν στο σπίτι τους, να ασπασθούν την θρησκεία τους, και να υιοθετήσουν τον τρόπο ζωής τους.......ήτοι να φοράνε μαντίλα, να υπακούν τυφλά στον Ιμάμη – Αρχηγό, να μην τρώνε χοιρινό, να μην πίνουν κρασί, να ειναι αντίθετοι με το Ελληνικό πνεύμα την Ελληνική Επιστήμη – Φιλοσοφία – Δημοκρατικό Πολίτευμα – Ελευθερία Πνεύματος και Εκλογής και να σφάζουν.... κάθε μή μουσλίμ = πιστός ο οποίος τυγχάνει Ελληνιστής και οχι σώνει και καλά μόνο Χριστιανός.

Και...Αναρωτιόμαστε ποίος εστί ¨φασιστίζων - ρατσιστίζων - νεοναζιστίζων,¨ ο απλός Ελλην κάτοικος-πολίτης των Αθηνών που θέλει να κρατήσει το σπιτάκι του ?;; ...ή ο ουγγροΕβραιο-Σκοπιανός που θέλει να του το πάρει....για ένα κομμάτι ψωμί...και… ποιός εστί Αριστερίζων ;;;;;αυτός που προστατεύει τόν Ελληνα ή…. αυτός που δουλεύει για τον κ..........ουγρο-Σκοπιανό???;;
Η Αντίφα λοιπόν συστάθηκε ως αντίβαρο εις τον περιορισμό της ανάπτυξης των εθνικιστικών-πατριωτικών κινημάτων της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης......όπως και στην περίπτωση της Gladio. ( η παρουσία των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία - η αντεπίθεση της ΝΤΠ μετά τον Β’Π.Π στον κίνδυνο απο την άνοδο του κομμουνισμού ). Μήπως στην περίπτωση της Ελλάδος και της χρηματοοικονομικής κατάρρευσης της συνυπεύθυνοι είναι και οι ζάμπλουτοι Ελληνες οι οποίοι ενω έβλεπαν τους διάφορους Σόρους με τις ΜΚΟ τους.....να ποντάρουν εναντίον της Ελλάδος, αυτοί..... Οχι μόνον δέν επένδυσαν – πόνταραν υπέρ της πατρίδας τους αλλά ...εσίγησαν. ??

Polykarpos είπε...

Ο ρόλος του Τζόρτζ Σόρος στην παγκόσμια νεοταξική τραπεζική σκακιέρα ειναι γνωστός και επιβεβαιώνεται και με τα κάτωθι.

1) Τζόρτζ Σόρος: τακτικός επισκέπτης - παρευρισκόμενος στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ.σελ.436.παρ.5.Ντάνιελ Εστουλίν.¨Η Αληθινή Ιστορία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ – ( Τριμερούς Επιτροπής – Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) . ¨Εκδ.Πασχαλίδης.

2) Την περίοδο του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, μέσω του ιδρύματος του για μια ανοικτή κοινωνία και μέσω του δικτύου των εγκατεστημένων ΜΚΟ στα Βαλκάνια-Ανατ.Ευρώπη-πρώην Σοβιετική Ενωση, επένδυε χρήματα για την ανασυγκρότηση του Κοσόβου εκεί όπου οι κυβερνήσεις και τοπικές κοινωνίες ήσαν οικονομικά εξαρτώμενες απο το οργανωμένο έγκλημα. σελ.273. ¨Η Εγκαθίδρυση ενός κράτους Μαφίας.καθηγητής του Παν.της Οττάβα Καναδάς.¨Μ.Κοσουντόφσκι, βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

3) Πρίν το 2000 και σχετικά με την κατάληψη του Κοσόβου απο τις στρατιωτικές δυνάμεις η Διεθνής Ομάδα Κρίσης υποκινούμενη και υποστηριζόμενη απο τον ίδιο τον Τ.Σόρος απέστειλε έγγραφο στον ΟΗΕ προτρέποντας και επεξηγώντας την διαδικασία κατάληψης του ορυχείου της Τρέπκα, λόγω του αδιεξόδου της υπόθεσης. βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

4) Επίσης πριν το 2000 στην εξαπάτηση για την οικονομική ανασυγκρότηση της Βραζιλίας προταγωνιστικό ρόλο έπαιξε και η εταιρεία Κουάντουμ Χετζ Φαντς συμφερόντων Τ.Σόρος παρέα με τις Γκόλντμαν Ζάκς και Μέριλ Λίντς. βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

5 ) α) Οταν την κυριαρχία της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας την είχαν οι τράπεζες της Γουόλ Στρήτ, ο Φράγκα Νέτο που αντικατέστησε τον Φραντσίσκο Λόπες ήταν πρώην συνεργάτης-σύμβουλος του Τ.Σόρος στην Ν.Υόρκη !!.
β) “Η κατάληψη – ο Ελεγχος του Τραπεζικού Συστήματος της Βραζιλίας”. Στη Βραζιλία η Merrill Lynch ετέθει επικεφαλής της Ιδιωτικοποίησης της “Companhia Vale do Rio Doce” { CVRD – μια απο τις παγκοσμίως - εξοπλιστικά - μεγαλύτερες εταιρείες εξόριξης μεταλλευμάτων}, εκ μέρους της κυβερνήσεως της Βραζιλίας.
Το αυτό χρονικό διάστημα η M.L εκπροσωπούσε και επίδοξους αγοραστές της CVRD, μία ΑγγλοΑμερικανικών συμφερόντων Κοινοπραξία η οποία συνεβλήθη – και με μία άλλη επενδυτική την “Opportunity Asset Management” των Σόρος και Citibank ..{ Financial Times,5 May 1997 }. Μέσα απο την εξαγορά – απόκτηση της CVRD, η Κοινοπραξία αυτή θα ελέγχει το 80% της Χαλυβουργίας, { Geof Dyer, η Κοινοπραξία του Σόρος σπεύδει να συμμετάσχει ως πλειοδότης για την εξαγορά των μεταλλευμάτων της Βραζιλίας (Financial Times 5 May 1997 ).

6 ) Το CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη), χρηματοδοτείται από τον Σόρος μέσω του σκοπιανικού παραρτήματος της εταιρίας του, Open Society Foundation.





βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨Μισέλ Κοσουντόφσκι.καθηγητής Οικονομικών του Παν.της Οττάβα Καναδάς.

http://www.globalresearch.ca


Και ο Νοών Νοείτω.

ΒΕ.Λ. είπε...

Δεν μας κάνει εντύπωση οτι τα τελευταία 30 χρόνια βλέπουμε μια "πολεμική" εναντίον του τσιγάρου και ταυτοχρόνως μια 'απολογητική' και πάνδημη συνηγορία υπέρ της πρεζας(χασις-μαρία χουάνα);
Ακούμε μόνο για τις αρνητικές συνέπειες του τσιγάρου και μόνο για τα θετικά στοιχεία της κάνναβης(εφηρμοσμένη κοινωνική μηχανική).
Αποκρύπτουν αμέσως-αμέσως οτι η κάνναβη προκαλεί βλάβη στα πνευμόνια, τουλάχιστον όση προκαλεί και το τσιγάρο. Να μην επεκταθούμε στις εγκεφαλικές και ψυχικές βλάβες.
Δεν μας προβληματίζει το γεγονός οτι οι μεγιστάνες βιομήχανοι παραγωγείς, μεταπράτες και πωλητές ταμπάκου δέχθηκαν να δυσφημείται το τελικό προϊόν τους επάνω στο περιτύλιγμά του;
Ποιά θα είναι η αντιμισθία τους για αυτή την "παραχώρηση";
Μήπως η εργολαβία της λιανικής της μαλακής πρέζας παγκοσμίως;

Κατά τη γνώμη μου είναι και αυτό ένα απο τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας της αντίχριστης εποχής που ζούμε. Και το όνομα αυτού του τέρατος «Κουλτούρα του Θανάτου», ήτοι: πρέζα, γενετήσιες διαστροφές-εμμονική ακολασία, ευθανασία(+"δωρεά" οργάνων), αλλοίωση-ακρωτηριασμός ανθρώπινου σώματος.

Ο Θεός μαζί μας...

Ανώνυμος είπε...

ΒΕ.Λ., πιστεύεις ότι αυτοί οι μεγιστάνες, που λες, δεν έχουν λόγο στα διάφορα κοινοβούλια (εθνικά και διεθνή) και κατ’ επέκταση στους Νόμους και τα Δικαστήριά τους; Πιστεύεις ότι απλώς κάνουν παραχωρήσεις, περιμένοντας ανταλλάγματα; Δεν ξέρω. Μήπως μπερδεύεις τους ρόλους. Από το 1966, πρώτες οι ΗΠΑ θέσπισαν Νόμο αναγραφόμενης προειδοποίησης κινδύνων για την υγεία στα τα προϊόντα καπνού, τον οποίο "δέχτηκαν" οι καπνοβιομηχανίες και εφάρμοσαν όσο και όποτε τους βόλευε (όπως περίπου εφάρμοσε η Standard Oil τον Sherman Antitrust Act τού 1890, από τον οποίο οι μεγαλομέτοχοί της βγήκαν κερδισμένοι, όταν αυτός εφαρμόστηκε για την εταιρεία το 1911...) Οι καπνοβιομηχανίες μόλις τα τελευταία χρόνια πλήρωσαν αποζημιώσεις σε ενάγοντες παθόντες, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων για έκαστη περίπτωση, και κατόπιν συμβιβάστηκαν με τη νομοθεσία για τα προϊόντα τους. Εύκολα διαπιστώνεται ότι οι καπνοβιομηχανίες θα χρωστούσαν εις τον αιώνα τον άπαντα, εάν εξακολουθούσαν να παριστάνουν τις ανίδεες. Μετά τον 21ο αιώνα... Δηλαδή, εξάντλησαν κάθε όριο κέρδους παριστάνοντας τις ανίδεες, μέχρις ότου κανενός είδους ανοχή δεν θα μπορούσε να τις δικαιολογήσει, καθώς πλέον οι πάντες γνωρίζουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος – οι οποίες δεν θα μπορούσαν να διαψευστούν σε κανένα Δικαστήριο. Οπότε και συμμορφώθηκαν με τους Νόμους. Αυτή είναι η ιστορία "δυσφήμησης" των καπνοβιομηχανιών. Παρ’ όλα αυτά, εσύ βλέπεις να επηρεάζονται πολύ οι καπνιστές από αυτήν τη συγκεκριμένη δυσφήμιση; Δεν νομίζω. Με τους δυνάμει καπνιστές, όταν και όσο αυτοί έρχονται σε "επαφή" με τα πακέτα καπνού, κάτι μπορεί να γίνεται.
Κάτι παρόμοιο, φίλε/η μου, ισχύει και με το περίφημο "απολαύστε υπεύθυνα", που αναγράφεται με ψιλά γράμματα στις συσκευασίες των (αθώων;;;) αλκοολούχων ποτών.
Για πες μας, τώρα: Αν νομιμοποιηθεί η μικροκαλλιέργεια της κάνναβης –για προσωπική και μόνον κατανάλωση–, οι εταιρείες πώς θα εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση; Δεν μπορούν να εμπλακούν . _ Ούτε οι εταιρείες ούτε το κράτος.
Εκτός κι αν οι "Σόροι" έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους. Ασφαλώς και υπάρχουν πιθανοί δόλιοι προγραμματισμοί επί του θέματος εκ μέρους των "Σόρων". Και μάλλον εδώ είναι η ουσία τού θέματος!... Σου πάει πουθενά το μυαλό; Με σοβαρά επιχειρήματα...
Και, σε παρακαλώ, ΒΕ.Λ., παράτα τους όρους "πρέζα", τουλάχιστον όσον αφορά την κάνναβη. Αλλού, και για λόγους, που μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις, παίζεται το "παιχνίδι" με τις όποιες πρέζες και τα "ναρκωτικά" – και ιδίως με την απαγόρευση της κάνναβης. Ούτε που υποψιάζεσαι για ποιον λόγο αποκαλείς την κάνναβη "πρέζα".
Αδελφικά,
Διογένης

ΒΕ.Λ. είπε...

Για τον 7:50 π.μ

Για την ουσία του θέματος.
Εσύ ξέρεις οτι εγώ δεν γνωρίζω.
Αυτοί, λοιπόν, που εγώ ξέρω οτι γνωρίζουν λένε οτι η συστηματική και μακροχρόνια χρήση χόρτου προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες σε γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η κριτική ικανότητα και η μνήμη. Ομοίως καταστρέφει την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας. Ακόμα χειρότερα, αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου προς τα σκληρά ναρκωτικά.
Και οι συνέπειες είναι οι ίδιες, είτε το φυτεύεις στο σπίτι, είτε (θα) το αγοράζεις απο τη Philip Morris.
Γι' αυτούς τους λόγους το ονομάζω 'πρέζα'.

Να σου αποδελτιώσω και μερικά σημεία του παρόντος άρθρου:

«Όταν έφτασα σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο, που ονομάζεται St Martin, πέρασα τρεις ώρες περπατώντας γύρω από τα τραπέζια της κουζίνας, προσπαθώντας να ακούσω τα παπούτσια μου. Νόμιζα ότι τα παπούτσια μου, μου μιλούσαν».

«Ο Patrick Cockburn πέρασε μήνες μιλώντας με εμπειρογνώμονες του τομέα και αναφέρει ουσιαστικές αποδείξεις που συνδέουν τη συνεχή χρήση μαριχουάνας με την ψυχική ασθένεια».

«ακόμη και περιορισμένη κοινωνική χρήση της κάνναβης θα μπορούσε να επιταχύνει τη σχιζοφρένεια σε άτομα που προηγουμένως δεν είχαν ψυχολογικά προβλήματα», και σημείωσε ότι «το κάπνισμα ενός τσιγάρου θα μπορούσε να προκαλέσει συμπτώματα σχιζοφρένειας-όπως παραισθήσεις, παράνοια και κατακερματισμένες διαδικασίες σκέψης».

«Εκτός από τους κινδύνους της ψυχικής ασθένειας, ο Cockburn σημειώνει ότι μια σημαντική μελέτη εντοπίζει ότι η βαριά χρήση μαριχουάνας σχετίζεται με πτώση στη νοημοσύνη».

«η νομιμοποίησης της μαριχουάνας θα επηρεάσει σημαντικά το κοινωνικό περιβάλλον, τις βαθμολογίες των μαθητών στο σχολείο μας και τα ποσοστά αποτυχίας τους, τα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων και θανάτων, την παραγωγικότητα των εργαζομένων, καθώς και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και θεραπείας».

Όχι, δεν θα πάρουμε.
Ακόμα και αν "απελευθερωθεί" η μικροκαλλιέργεια και χρήση, θα πρέπει ταυτοχρόνως να ποινικοποιηθεί δια ροπάλου η προώθηση, διαφήμιση και ενθάρρυνση χρήσης του, σε άτομα εως 21 ετών.


Βελισσάριος

Ανώνυμος είπε...

Φίλε κόκκινε ουρανέ, εδώ έχεις λάθος. Εγώ, καθώς και δεκάδες χιλιάδες σοβαρά άρρωστοι, έχουν ανακάμψει - για να μήν πω "θεραπευτεί" με την χρήση προϊόντων κάνναβης.
Ψάξ'το σε παρακαλώ παραπάνω. Είναι κρίμα μια προκατάληψη για την κάνναβη, να στερήσει μια σημαντικά καλύτερη ποιότητα ζωής απο έναν σοβαρά ασθενή που θα διαβάσει αυτό το άρθρο.