Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Η Τσεχία δεν θέλει τριτοκοσμικούς αιτούντες άσυλο. Η Πολωνία θέλει μόνο χριστιανούς

Υπάρχει ελπίδα τελικά: ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Milos Zeman δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να εισέλθει στην χώρα κανένας «τουρίστας ασύλου» από Αφρική και Μέση Ανατολή. Η πολιτιστική απόσταση και οι διαφορές απλά είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η Πολωνία σκέφτεται ομοίως.

Ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας, Milos Zeman, με ένα χαρακτηριστικό τρόπο προειδοποίησε τους τουρίστες ασύλου από την (Βόρεια) Αφρική, καθώς και τους μουσουλμάνους σε γενικά:

"Αυτή τη στιγμή είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα πρέπει να σταματήσει από την αρχή. Ίσως σήμερα εμφανίζεται ως δυστοπία, αλλά ίσως πραγματικά υπάρχουν τρομοκρατικές πυρήνες που αυξάνουν στο έδαφός μας. Μόνο το μέλλον θα δείξει."

Οι πολιτισμικά πιο κοντά Ουκρανοί είναι ευπρόσδεκτοι.

Από την άλλη πλευρά, οι πρόσφυγες από την Ουκρανία, που θα μπορούσαν να φύγουν από έναν ενδεχόμενο πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, είναι ευπρόσδεκτοι, σύμφωνα με τον Zeman.

«Οι πρόσφυγες αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο και θα πρέπει κάποιος να τους πάρει», είπε ο Zeman. Εξήγησε επίσης ότι :

"Οι Ουκρανοί εργάζονται σκληρά και είναι πολύ πιο κοντά μας πολιτιστικά. Επιπλέον, το εμπόδιο της γλώσσας είναι μικρό, και αυτοί οι άνθρωποι είναι σε θέση να αφομοιωθούν."

Μια παρόμοια συλλογιστική βρίσκεται μέσα στην πολωνική κοινωνία, και εκπληκτικά μεταξύ Πολωνών πολιτικών.

Η Πολωνία θέλει μόνο να πάρει Χριστιανούς.

Στην Πολωνία αποτελεί κοινή λογική, ότι η πολωνική κοινωνία ωφελείται μόνο από ορισμένους πρόσφυγες. Λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη κατάρρευση στη Σουηδία, όπου τριτοκοσμικοί εγκληματίες εξακολουθούν να εισάγονται σε αριθμούς ρεκόρ, μπορεί κάποιος μόνο να συμφωνήσει.

Όπως ανέφερε στην «welt.de» ο πρωθυπουργός Ewa Kopacz ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα χορηγήσει άσυλο σε 60 συριακές χριστιανικές οικογένειες. Σε μακροπρόθεσμη βάση, έως 150 χριστιανικές οικογένειες από τη Συρία σχεδιάζεται να βρουν καταφύγιο στην Πολωνία.

Ο Kopacz το εξήγησε αυτό λέγοντας:

"Οι Χριστιανοί που διώκονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο, αξίζουν βοήθεια από μια χριστιανική χώρα όπως η Πολωνία".

Εμπειρογνώμονας σε θέματα μετανάστευσης αποκρούοντας την τυπική αριστερή πολιτικά ορθή κριτική, ανέφερε ότι η επιλογή στην πολιτική ένταξης δεν είναι κακό πράγμα. Ειδικά, καθώς οι Χριστιανοί μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πολωνικού λαού, ωστόσο, βρίσκονται να συμφωνούν με αυτή την κυβερνητική θέση σχετικά με τη μετανάστευση. Σύμφωνα με έρευνα, το 56 τοις εκατό των Πολωνών νιώθει μια αρνητική στάση προς τους μουσουλμάνους.

Η Πολωνία θα συνεχίσει πιθανότατα να προσπαθεί να θωρακιστεί από Αφρικάνους και Άραβες πρόσφυγες, οι οποίοι κατά το παρελθόν - σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα - ήταν και είναι μια σταθερή πηγή εγκληματικότητας και εθνοτικών εντάσεων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Πολωνια μου αρέσει. Μονο Χριστιανούς. Κι εμείς το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε.

konion είπε...

Ἀπὸ τέτοια προβλήματα θὰ διαλυθῇ ἡ Ε.Ε. καὶ τὸ εὐρώ, ὄχι ἀπὸ τὴν ἔξοδο τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ τὴν Ε.Ε., δυστυχῶς εἴμαστε μικρὸ κράτος καὶ τὸ κυβερνᾶνε ἄχρηστοι.
Τὸ μόνο καλὸ ποὺ βλέπω μὲ τὴν κρίσι, εἶνε ὅτι δὲν μᾶς προτιμοῦν οἱ λάθρομετανάστες πλὴν τῶν ἐκτελούντων διατεταγμένη ὑπηρεσία.
Θέσις μου εἶναι ὅτι ἡ Ε.Ε. (ὄχι μόνον τὸ εὐρώ) θὰ διαλυθῇ λόγῳ παραγόντων μὴ οἰκονομικῆς φύσεως.