Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ευρώπη: «οικογένεια» ή εταιρία;


Όταν ξεκίνησε η δημιουργία της ευρωπαϊκής ένωσης μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σκοπό είχε μία πολιτική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αυτή θα περιελάμβανε μία ένωση βασισμένη στην κοινή ιστορική κληρονομιά, στον πολιτισμό, στην κληρονομιά της ρωμαϊκής διοίκησης, στον χριστιανισμό και τελευταία στην οικονομία. Θα υπήρχε μία πολιτική ένωση των ευρωπαίων εθνών.


Κάποια στιγμή θεώρησαν ότι εάν τα καταφέρουν στην οικονομική συνεργασία και ένωση τότε τα υπόλοιπα θα έρθουν ως αδήριτη ιστορική νομοτέλεια. Έτσι οι ταγοί των λαών της Ευρώπης έριξαν όλη την προσπάθειά τους προς την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη. Οι λέξεις έθνος, ιστορία, πολιτισμός, δίκαιο, χριστιανισμός, διαφωτισμός, ελληνικό πνεύμα, ρωμαϊκό δίκαιο, κουλτούρα, που είναι οι συνεκτικοί δεσμοί των ευρωπαίων αντικαταστάθηκαν από λέξεις όπως ισολογισμοί, ισοζύγια, ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, προϋπολογισμοί, ισοτιμίες, τραπεζικό σύστημα, πληθωρισμός. Οι οικονομικοί όροι έγιναν συνεκτικοί δεσμοί!

Όλη η προσπάθεια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης εξετράπη προς την οικονομία. Η οικονομία είναι ένας παράγοντας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο πιο εφήμερος. Τόσους αιώνες την ευρωπαϊκή ταυτότητα δεν την σφυρηλάτησε ποτέ ο παράγων αυτός. Αντίθετα οι παράγοντες της θρησκείας, της ιστορίας και του πολιτισμού είναι αυτοί που διαμόρφωσαν την ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η οικονομία είναι ένα εργαλείο, όπως ακριβώς συμβαίνει σε μία οικογένεια. Τα στοιχεία που διαμορφώνουν, καθορίζουν και στοιχειοθετούν μία οικογένεια είναι οι κοινοί πρόγονοι, το κοινό σπίτι, οι κοινές καταβολές, οι κοινές συνήθειες. Και τα οικονομικά πρέπει να είναι σε τάξη αλλά αυτά δεν καθορίζουν το τι είναι οικογένεια. Είναι ένα εργαλείο για την καλή λειτουργία της και για την κάλυψη των αναγκών της. Τα οικονομικά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Αυτό που προέχει είναι οι σχέσεις μεταξύ των μελών, οι οικογενειακοί δεσμοί.

Αντίθετα η ανθρώπινη κοινωνία που πρωταρχικό της στοιχείο είναι η οικονομία και το κέρδος ονομάζεται εταιρεία. Και εκεί υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις και μάλιστα πολύ καλές μεταξύ των εταίρων και αλληλεγγύη και συμπαράσταση αλλά το συνεκτικό στοιχείο είναι το οικονομικό. Καλή και η εταιρεία, καλή και η οικογένεια. Η Ευρώπη όταν ξεκίνησε για μία πολιτική συνεργασία, είχε στο νου της την οικογένεια, όμως στην πορεία έβαλε στο μυαλό της την εταιρεία. Αντιστράφηκαν οι ρόλοι, το μέσον έγινε σκοπός. Σε μία εταιρεία όποιος μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις μπορεί να γίνει μέλος της, στην οικογένεια όχι. Δεν μπορεί κάποιος να γίνει μέλος μίας οικογένειας όσα χρήματα και εάν διαθέτει. Μόνον μέσω του γάμου μπορεί.

Δυστυχώς βλέποντας κανείς τους θεσμούς της ευρωπαϊκής ένωσης και το τι πρόοδος έγινε μέχρι τώρα θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν κοινοτικές οδηγίες και κανονισμοί που ρυθμίζουν το εμπόριο στις φράουλες (843/2002), τα εξωχρηματιστηριακά παράγωγα (648/2012) και τους κανόνες υγιεινής για τα τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης (853/2004). Δεν υπάρχει όμως κάτι σχετικό με τον πολιτισμό, τον χριστιανισμό, την ιστορία, την καταγωγή*. Όσο για την καταγωγή ο κάθε εισβολέας που πήδηξε τα σύνορα και εισήλθε στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται σαν γηγενής. Η σημερινή Ευρώπη το μόνο πρόβλημά της είναι να μην εισάγεις μπανάνες και αγελάδες από έξω. Το να έρθουν λαθρομετανάστες δεν αποτελεί ούτε απειλή, ούτε παραβίαση των κανόνων της.

Πριν κάψει ο Θεός τα Σόδομα και τα Γόμορα αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη ότι οι άνθρωποι έγιναν «σάρκα». Απεκδύθηκαν κάθε τι ηθικό που ξεχωρίζει το γένος των ανθρώπων. Έτσι και ο σημερινός Ευρωπαίος έγινε ευρώ. Απεκδύθηκε κάθε τι που τον κάνει ευρωπαίο και στράφηκε σε μία παρά φύση κίνηση προς το χρήμα. Όταν οι άνθρωποι έγιναν σάρκα στην Παλαιά Διαθήκη τους έκαψε ο Θεός, σήμερα που οι ευρωπαίοι έγιναν νόμισμα θα τους «κάψει» το ίδιο το ιστορικό γίγνεσθαι.

Άρθρο του Απόστολου Τζάρου, δικηγόρου – θεολόγου D.E.A., από την εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» (3/7/2015)

* ΚΟ: «Δεν υπάρχει όμως κάτι σχετικό με τον πολιτισμό, τον χριστιανισμό, την ιστορία, την καταγωγή». Μα, ο πολιτισμός της ΕΕ είναι οι Κοντσίτες, η χριστιανοφοβία, η ισλαμολαγνεία τα «ανοιχτά σύνορα» και οι «αντιρατσιστικοί νόμοι».

4 σχόλια:

konion είπε...

Συμφωνῶ ἀπολύτως μὲ τὸ ἄρθρο καὶ τὸ ἔχω ξαναπεῖ: Ἡ Ε.Ε. θὰ διαλυθῇ κυρίως λόγῳ τῆς λαθρομεταναστεύσεως καὶ ἄλλων λόγων.
Ἁπλῶς δὲν μᾶς συμφέρει λόγῳ μεγέθους καὶ ἰσχύος νὰ εἴμαστε οἱ πρῶτοι ποὺ θὰ ἐπιχειρήσουν ἔξοδο καὶ μάλιστα μὲ μία κυβέρνησι ἀπάτριδων, ἡ ὁποία στὴν πρώτη εὐκαιρία θὰ πουλήσῃ τὰ πατριωτικὰ αἰσθήματα ἔναντι πινακίου φακῆς.

Ανώνυμος είπε...

Πρόδρομος της Ε.Ε ( Ευρωπαϊκης Ενώσεως) ήτο η ΕΟΚ των έξι και κατόπιν των επτα, με την ελληνική συμμετοχή. Προ της ΕΟΚ η κοινοπραξία Άνθρακος και Χάλυβος.
Η ουσία: Μέσω του βαθμιαίου ελέγχου των οικονομικών θεσμών, δομών και λειτουργιών των εθνικών κρατών από μία Α-εθνική ελιτ επιδιώκεται η υποταγή των ευρωπαίκών λαών
σε μία παραρασιτική ομάδα, που επαγγέλεται καθ΄έξιν την παραδοσιακή τοκογλυφία στις πλέον σύγχρονες μορφές της.
Οι Ρότσιλντ, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισι( Μόσχοβιτς), ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λυκ Κοέν είναι Ευρωπαίοι;
ΟΧΙ!!! Είναι Εβραίοι.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό που γράφει ο απόστολος ωφείλεται κατά κύριο λόγο,ο τρόμος και ο φόβος που νιώθουν πολλοί όταν ακούνε για "χρεοκοπία" και.... "δραχμή".
Υπάρχει μία σχεδόν υποσυνείδητη ταύτιση στα μυαλά των περισσοτέρων (λόγω ανάλογης "παιδείας" βέβαια):
ΚΡΑΤΟΣ=ΙΔ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ= ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Επομένως, οι περισσότεροι θεωρούν "αυτόματα" ότι, αφού η χρεοκοπία ισοδυναμεί με παύση λειτουργίας και πρακτικά με αφανισμό για μία επιχείρηση, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για το κράτος-"επιχείρηση". Ομοίως, όπως οι υπάλληλοι της χρεοκοπήσας επιχείρησης απολύονται και μένουν χωρίς εισόδημα (άρα τίθεται ακόμα και θέμα επιβίωσης τους) ΤΟ ΙΔΙΟ θα πρέπει να ισχύει και με τους πολίτες-υπαλλήλους του κράτους-επιχείρηση!
Δυστυχώς οι περισσότεροι αδυνατούν να αποδεχθούν το παράλογο και διεστραμένο της παραπάνω ταύτισης, (κάτι που θα μετρίαζε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον φόβο-τρόμο τους) αφού είναι σχεδόν αυταπόδεικτο ότι ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ "ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ", ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ.... "ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ"!
Το παραπάνω συνδέεται άμεσα και με τον φοβο-τρόμο της "Δραχμής" και την λατρεία-εξάρτηση του "ΕΥΡΩ", όπου βεβαίως το ζητούμενο είναι απλά, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ "ΜΗΧΑΝΗ" ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΛΕΦΤΑ, KAI ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ "ΛΕΦΤΟΜΗΧΑΝΗ" ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ!
Και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ζούμε τις τελευταίες μέρες στην ελλάδα με το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στις χρηματικές συναλλαγές:
ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΜΕ ΤΗΝ "ΛΕΦΤΟΜΗΧΑΝΗ" ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ.... "ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ" ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!
Και ας σκεφτούνε όλοι οι ναιναικοι και υποστηρικτές του ευρ(αι)ό, αν θα μπορούσαν ποτέ να μας εκβιάσουν με αυτό τον αισχρό και απάνθρωπο τρόπο αν είχαμε την "τρομακτική και καταστροφική" δραχμή δηλαδή πολύ απλα, είχαμε ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ..."ΛΕΦΤΟΜΗΧΑΝΗ"! ;-)

konion είπε...

Μετά το δημοψήφισμα, βλέπουμε ότι κάποιοι προφανώς ξεφτέλισαν έναν λαό λόγω μάλλον βλακείας, απειρίας και σεβασμού κυρίως των παραδοσιακών αξιών του λαού. Για μένα η Ευρώπη είναι καλή εάν μπορούμε να έχουμε συνείδηση της ελληνικότητός μας, αλλέως είναι άκρως διαλυτική. Δεν παίζει ρόλο ποίος έχει το δικαίωμα κοπής χρημάτων, αλλά ποιός υπερτερεί στο ήθος και τις αξίες.
Αλήθεια, τι έγινε με το νομοσχέδιο για την υπηκοότητα, συγνώμη ιθαγένεια ήθελα να πώ, ψηφίσθηκε εν μέσω όλης αυτής της αναταραχής;