Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν ένα έθνος ξεχνά …

«Όταν ένα έθνος ξεχνά την ικανότητά του στον πόλεμο, όταν η θρησκεία του γίνεται αντικείμενο χλευασμού, όταν ολόκληρο το έθνος γίνεται ένα έθνος αρπακτικών των χρημάτων, τότε οι άγριες φυλές, οι βάρβαροι θα καταφθάσουν... Ποιοι θα είναι οι εισβολείς μας; Από πού θα έρθουν;» ― Robert E. Howard, (1906 – 1936), Αμερικάνος συγγραφέας διηγημάτων φαντασίας, δημιουργός του «Κόναν ο βάρβαρος». 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!
Καλλίτερα να το πής δεν γίνεται..!

Ανώνυμος είπε...

Τi σοφια είναι αυτή!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΚΟ, το απόφθεγμα αυτό είναι τραγικά επίκαιρο, διότι οι Νεοέλληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Είμαι έξω φρενών με συναδέλφους μου, οι οποίοι, παρά την τεράστια μόρφωσή τους και την πρόσφατη οδυνηρή τους εμπειρία με τα συστημικά κόμματα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θα ψηφίσουν πάλι τους ίδιους! Τόσο που διερωτώμαι "Τι τους βάζουν μέσα στο φαγητό τους και χάνουν τη μνήμη τους;"

CASSANDRA είπε...

ROBERT E. HOWARD

WAS AN INSPIRED VISIONARY OF THE PAST
WHILE JULES VERNE WAS A VISIONARY OF THE FUTURE
YOU CAN REDISCOVER VALUABLE LONG FORGOTEN TRUTHS
THROUGH HIS WRITINGS.